Vakantie in Chiang Mai en Phuket met kinderen

0

Op vakantie naar Thailand met kleine kinderen is fantastisch! Wij waren in het zuiden van Thailand. Virginie was met haar man Steven en hun twee kinderen (Esmée (6) en Naud (3,5) ) op twee verschillende plaatsen in Thailand geweest. In deze blog deelt zij hun ervaring met een vakantie in Chiang Mai en Phuket met kinderen. Op haar blog deelt Virginie meer over hun vakanties.

Boek ook jouw vakantie naar Thailand

Op vakantie naar Thailand met kinderen

In oktober 2015 zijn Steven en ik al eens naar Thailand gegaan zonder de kinderen. Het was toen een combinatie van een huwelijksreis en een verjaardag plus huwelijk van mijn vader dus we hadden veel redenen om naar Thailand te gaan. Toen zijn we enkel naar Chiang Mai en Chiang Rai geweest. We waren allebei heel zeker dat we met de kinderen terug zouden komen, nog geen jaar later waren onze tickets al geboekt richting Chiang Mai en Phuket met kinderen.

We vertrokken 14 februari tot 20 februari in Chiang Mai. Vanaf Zaventem hadden we een directe vlucht naar Bangkok en aansluitend een binnenlandse vlucht naar Chiang Mai. Het vliegen met kinderen ging super. In Chiang Mai verbleven we in een klein hotel in het stad zelf. Dit hotel had daardoor een ideale ligging en ik raad andere gezinnen ook aan om in Chiang Mai te verblijven. Van 20 februari tot 27 februari waren we in Phuket, we verbleven in Sunwing Bang Tao Beach. We zijn allebei zelfstandig dus we genieten ten volle van onze vakantie’s en quality time met de kinderen.

Chiang Mai met kinderen

Chiang Mai met kinderen

In Chiang mai hebben we weinig moeten plannen aangezien de vrouw van mijn vader de ideale gids was daar. In de stad is het heel leuk om gewoon eens door de straten te wandelen, als we moe waren dan namen we gewoon de tuktuk richting hotel terug. We zijn ook eens een dag naar de olifanten geweest. Heel tof voor de kinderen maar ik denk dat dit park nog beter is om te genieten van de olifanten. Wij waren te laat om te reserveren dus wees op tijd als je dit wil doen!

Tempels bezoeken is toch ook wel een must dus wij bezochten Doi suthep. Deze tempel is de meest gekende van Chiang mai, met de 300 treden. Voor mij was de mooiste van allemaal de Wat Ban Den. Het is hier niet toeristisch en er is een heel rustige sfeer, waardoor het mijn favoriete tempel is.

De Night Safari is ook een aanrader met kinderen. Je kan er de giraffen eten geven en het is een heel groot park.Night Bazaar en Sunday walk street is ook wel tof. Een overvloed aan kraampjes en prulletjes waar de kindjes lichtjes gek werden van alle spulletjes. We hebben een massage laten doen en hier hebben we allemaal van genoten .

Phuket met kinderen

Phuket was voor ons echt relaxen en een beetje niets doen, heerlijk dus! We hebben een daguitstap gedaan naar de Phi Phi eilanden. Ik vond dat we dit toch echt wel eens moesten zien en het is ook wel een aanrader om te doen. Maya bay is waar onze trip begon, hier was het vooral heel erg druk. Het mooiste moment van de boottocht bij Phuket was Bamboo island. Zo’n prachtig wit strand en met turkoois water.  De kinderen hebben op heel mooie plaatsen kunnen zwemmen en Esmée heeft voor de eerste keer kunnen snorkelen. De kindjes werden echt verwend aan boord en de crew zorgde ook voor hen. Typisch Thais dus. Een boottrip met (kleine) kinderen is in Thailand heel goed te doen.

Onze reis in Thailand met kinderen

De reis was voor ons perfect! We genoten bij mijn vader in Chiang Mai en Phuket met kinderen was heerlijk relaxen. Wij zijn nooit verre reizigers geweest dus voor ons is dit ook allemaal een beetje nieuw en al zeker met kinderen. Gelukkig is Thailand een echte kindvriendelijke verre bestemming. Voor mensen die al veel verre reizen hebben gedaan zou het misschien nog iets avontuurlijker mogen zijn maar voor ons was dit nu oké! Als de kinderen groter zijn willen we terug en nog meer rondreizen in Thailand vooral in het noorden willen we nog veel ontdekken.

Boek ook jouw vakantie naar Thailand

Lees ook: dit gezin ging op een lange reis naar Thailand

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.