Calvados met kinderen in Normandië bezoeken

0

Tijdens de zomervakantie waren wij een week op vakantie in Normandië. Een prachtige streek in Frankrijk. Het grootste gedeelte van de tijd brachten wij door in het departement Calvados. Wat er te doen is in Calvados met kinderen deel ik in deze blog.

Dit departement ligt op een uur of vijf, zes rijden vanaf Nederland en België. Je kan er daarom ook voor een lang weekend naartoe rijden.

Doen in Calvados met kinderen

We delen een aantal tips voor wat je doet in Calvados met het gezin. Mis jij tips, laat het ons dan weten in de reacties!

Invasiestranden en musea

Eerste tip is om de Invasiestranden van Normandië te bezoeken. Drie blogger van Reistipsmetkids waren al hier met het gezin, om de herinneringen van de invasie van Normandië te bekijken. Er zijn musea, begraafplaatsen, monumenten, stranden en landingsplaatsen. Bekijk bijvoorbeeld de kanonnen van Longues sur Mer en bij Pointe du Hoc wandel je door een indrukwekkend krater landschap.

Calvados met kinderen

Suisse Normande

Prachtig natuurgebied om te bezoeken tijdens je vakantie in Calvados met kinderen is Suisse Normande. Dit park ligt op zo’n half uur rijden onder Caen. De naam is te danken aan het landschap: dat doet denken aan de Alpen. Verwacht echter geen hooggebergte want de hoogste punten zijn zo’n 300 meter hoog. In dit gebied kan je onder andere wandelen, kajakken en klimmen.

vakantie Normandië met kinderen
Bayeux

Tapijt van Bayeux

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio is het Tapijt van Bayeux. Dit doek is geborduurd in de 11e eeuw. Op een doek staat een soort stropverhaal, een beeldverhaal, over een lengte van wel 70 meter! Dit doek is 50 centimeter hoog. Op het tapijt staat het verhaal van de verovering van Engeland door de hertog van Normandië, Willem de Veroveraar. Het is een heel bijzonder tapijt en ook voor de kids is het interessant vanwege de speciale audiotour voor ze.

Daarnaast is Bayeux een bijzonder aangename stad om te bezoeken tijdens een verblijfin Calvados met kinderen. Wij waren er een middag, lees daarover in de blog over kindvriendelijk Bayeux.

Bayeux

Honfleur

Een belangrijke toeristische trekpleister in Calvados is de badplaats Honfleur. Deze plaats ligt tegenover Le Havre en heeft een schilderachtige haven, leuke pleintjes en mooie stranden.

Badplaats Deauville

Deauville wordt gezien als de parel aan de Bloemenkust. Een plek die wereldberoemd is en veel filmsterren gaan erheen tijdens het Amerikaanse filmfestival. Bezoek hier het mooie zandstrand en wandel over ‘les planches’, de houten planken.

Cabourg, Houlgate en omgeving

Wij verbleven aan de Bloemenkust, op een camping in Houlgate. Dit stadje ligt in de buurt van de bekendere badplaats Cabourg met onder andere de Marcel Proustpromenade. Het zijn allebei mooie stadjes om te bezoeken met goede zandstranden.

Cabourg
Houlgate

Caen

Een dagje naar een wat grotere stad tijdens je vakantie in Calvados met kinderen? Ga dan naar Caen en bezoek onder andere het museum Mémorial. Hier krijg op je op een indrukwekkende manier uitleg over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Ga daarnaast naar de kloosters, de Abbaye-aux-Hommes en Abbaye-aux-Dames. Even op adem komen? De Jardin des Plantes is gratis toegankelijk.

Meer tips voor Calvados met kinderen

In dit departement is natuurlijk nog veel meer te doen. Een aantal extra tips voor kinderactiviteiten zijn:

  • Bezoek de Naturospace Equatorial in Honfleur, dit is een grote vlinderserre met daarnaast allerlei vogels en vissen.
  • Een dierentuin bezoeken kan in Jurques: daar is Parc Zoologique.
  • Centre Aquatique du Pays de Falaise is een groot zwembad met glijbanen.
  • Cerza Parc Zoologique is een andere dierentuin.
  • Natur’Aquarium is een aquarium in Trouville.
  • Beauregard Aventure is een klimbos.

Verder lezen? Lees over een stedentrip Rouen, in Normandië!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.