Getest: C-Mine met kinderen in Genk

0

C- Mine is een prachtige site in Genk waar je van alles kan beleven. Wij waren bij C-Mine met kinderen en delen onze indrukken.

Ons bezoek aan C-Mine met kinderen

C-Mine expeditie

We begonnen met een bezoek aan de mijn. Aan de hand van een audioset kon je op eigen houtje de mijn verkennen. Voor kleinere kinderen is dit niet boeiend genoeg, dus zij mochten ineens de zoektocht van Cyriel de Krekel uitproberen.

Ze kregen hiervoor een buikgordel aan met allerlei detectivespulletjes. Gewapend met een opdrachtenboekje en zaklamp doken zij mee de mijn in. Al spelenderwijs beleefden we zo de geschiedenis van de mijn.

Het eerste gedeelte van de expeditie was ondergronds, het tweede gedeelte mocht je je beenspieren bovenhalen want dan moest je trappen lopen. Eindeloze trappen leidden je naar de top van de mijnschacht waar je een mooi zicht kreeg op het C-mine domein en omstreken.

Op het einde van de expeditie kon je dan ook nog een virtual reality beleving doen. Dat is standaard inbegrepen in je inkomticket en wel eens de moeite waard om de mijn te beleven door de ogen van een mijnwerker. Ze raden dit aan vanaf 8, maar er was niks engs aan. Onze dochters van 6 vonden dit heel leuk om te doen.

C-mine met kinderen
C-Mine met kinderen

Tijdelijke constructies in C-mine

Momenteel staat er een prachtige doolhofconstructie op het terrein. Het is geen standaarddoolhof maar eerder een kunstwerk waardoor je de omgeving door een andere bril bekijkt.

Tijdelijke exposities

Tijdens ons bezoek in augustus was er een expositie van Tim Burton. Zowel binnen als buiten zag je al verschillende tekeningen en kunstwerkjes die je aandacht trokken. Wij hadden jammer genoeg geen tijd meer om dit mee te pikken, maar voor degenen die dit niet willen missen, je kan de expo nog bezoeken tot 28 november 2018.

C-mine met kinderen

Onze indruk van C-mine met kinderen

Wij vonden de C-mine expeditie de moeite waard en ook de zoektocht naar Cyriel was erg leuk. Het duurde wel even voor we doorhadden wat we zochten en waar we het moesten zoeken, maar ja in een donkere mijn van alles zoeken is natuurlijk niet evident.

Lees ook wat er verder te doen is in Genk met kinderen
Een ander leuk uitje in België is Hidrodoe
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.