Vakantie in Bretagne en Normandië met kind

Verslag van een gezinsvakantie

0

Linda was met haar gezin op vakantie in Bretagne en Normandië met kind. Hoe zij deze vakantie in Frankrijk met twee jonge kinderen (jongen van 3 en meisje van 5) ervaren hebben, deelt zij in deze blog. Linda volg je op mamaliefde.nl.

Deze bestemmingen die wijk kozen, Bretagne en Normandië, werden geadviseerd. Eerder dit jaar was ik al naar de zuidkust van Frankrijk geweest dus wilde in de zomer graag naar de westkust. We gaan graag naar plaatsen waar we nog niet zijn geweest en dit deel van Frankrijk kenden we nog niet. Daarnaast stond Mont Saint Michel best wel hoog op onze wishlist.

Bretagne met kinderen

Onze vakantie in Bretagne en Normandië met kinderen

We verbleven op beide plaatsen op een Flowercamping. Eerst in een safaritent, zonder sanitaire voorzieningen. Daar zag ik met kinderen toch wel een beetje tegenop. Daarna verbleven we in een stacaravan. Ik moet echter eerlijk bekennen dat ik de eerste veel prettiger vond.

In een tent heb je tenminste echt het gevoel van kamperen en het was een hele fijne camping. Kleinschalig (nog geen 100 plaatsen) maar wel met zwembad en dichtbij een dorpje en het strand.

De tweede camping was iets groter, dus ook met meer faciliteiten zoals een restaurant. Maar die plek vond ik toch minder. De stacaravan was ook erg klein dus toen het regende zaten we soort van ‘opgesloten’. In de tent heeft het ook geregend, maar hadden we een enorme luifel en hebben de kinderen zich juist prima vermaakt. Van het zwembad naar de tent was ook nog geen 50 meter. Lees verder over deze campings.

vakantie Frankrijk met kind

Normandië met kinderen

In Normandië verbleven we in Yport, op zo’n 5 km van het strand. Nu was dit strand niet heel geschikt met kinderen, maar met de auto zaten we zo bij een ander strand met de indrukwekkende kliffen. De kinderen vonden dit heel erg indrukwekkend en vroegen de hele vakantie wanneer we weer terug gingen.

In de wat meer toeristische dorpjes had je ook attracties zoals een reuzenrad. Terwijl we ook op stap zijn geweest met een oude trein en een klooster hebben bezocht. De stad Rouen was ook zeer de moeite waard, daar hebben we een stadswandeling gemaakt rondom het thema van Jean d’Arc (oftewel de meisjesridder volgens onze kinderen).

Andere leuke activiteiten in deze streek:

 • een bezoek aan Rouen met kinderen
 • rotsen kijken
 • met de stoomtrein in Etretat
 • ga naar de stadjes Fecamp (ook van boven) en Hornfleur
 • bezoek het strand in Grandes Dalles.
 • Wat verder weg, maar ook zeker een bezoek waard: aan de invasiestranden & Mont Saint Michel de moeite waard.
vakantie Frankrijk met kind

Bretagne met kinderen

In Bretagne zaten we op het schiereiland Quiberon. Het nadeel daarvan is dat als je ergens heen wil dat gelijk een stuk rijden is. De velden met prehistorische stenen bij Carnac vonden de kinderen erg indrukwekkend. De natuur hier was wel erg mooi, vooral op het puntje daar kon je mooi wandelen en schelpen zoeken en op het strand spelen.

Ideeën voor kinderactiviteiten in Bretagne:

 • bezoek Quiberon
 • In het stadje Quiberon heb je aan het strand wel een aantal leuke tenten waar je ook heerlijke wafels kan halen
 • ga naar de prehistorische velden van Carnac
 • bezoek het puntje van het schiereiland
 • ga op zoek gaan naar de oude vuurtoren
 • in het reuzenrad van Quiberon
 • vanaf het strand de zonsondergang bekijken (bij het nieuwe kasteel) en ook vanaf hier kan je naar Mont Saint Michel.

Kindvriendelijk Frankrijk: terugblik op onze vakantie

De plekken waar wij waren zijn geschikt voor alle leeftijden en meerdere interesses. Of je nu enkel aan het strand wil liggen of wat wil zien van natuur en cultuur.

Zeker naar Normandië zou ik zo teruggaan, ook voor een lang weekend. Bretagne vond ik erg mooi, Maar Quiberon is wel echt een schiereiland waardoor als je wat wilt zien van de omgeving dat geen hele strategische uitvalsbasis is. Als je gewoon wilt genieten van Frankrijk wel. Hier gaan ook heel veel Fransen zelf op vakantie.

Wat zijn jouw tips voor Bretagne en Normandië met kinderen?

vakantie Frankrijk met kind
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.