Blanckendaell Park met kinderen | Review

Het Blanckendaell Park is een dierentuin in Noord-Holland, inclusief savanne, speeltuin, museum en een molen. Hoe leuk is het Blanckendaell Park met kinderen? Alyt was er met haar kinderen en deelt hun indrukken.

Bij de kassa kun je voor € 1,- een speurtocht kopen. Er is één voor kleuters als één voor wat oudere kinderen. Een plattegrond van het park is gratis. Mijn meiden zijn altijd wel in voor een speurtocht, dus deze hebben we ook gekocht. Er stonden meerkeuzevragen op over de dieren die in het park leven, het waren 23 vragen.

Dierentuin Blanckendaell Park met kinderen

We begonnen de speurtocht bij de kooien met diverse soorten vogels en aapjes. De verblijven zagen er netjes en verzorgd uit en je had goed zicht op de dieren. Om de vragen te kunnen beantwoorden moesten we op zoek naar informatie over een diersoort. Van elk dier hing er op het hek van het verblijf een informatiebordje, perfect!

We hebben heel veel dieren gezien, zoals: apen, papegaaien, damherten, kamelen, uilen, alpaca’s, otters. Het dierenpark staat midden in de weilanden en de wind heeft er vrij spel. Wij waren er op een koude dag in februari en hadden geen sjaals meegenomen, dat had ik beter wel kunnen doen. Na vraag 8 van de speurtocht haakten we daarom af. We hadden zulke koude handen dat we de pen niet meer vast konden houden. Aan de speurtocht lag het overigens niet, het waren interessante vragen die met de informatiebordjes goed te beantwoorden zijn.

savanne blanckendaell

Savanne

Daarnaast is er een savanne waar je een rondje omheen kunt lopen. We zagen onder andere twee giraffes, struisvogels en zebra’s. Binnenkort komen er ook bavianen op het park. Op de savanne ontdekten we een erg leuk klimtoestel, het zag er vrij nieuw uit. Daar omheen stonden enkele picknicktafels met een rieten dakje. Erg leuk gedaan.

In twee uurtjes hadden we alle dieren wel gezien, gespeeld in de speeltuin en we wilden we heel graag opwarmen en een hapje eten. In de grote cafetaria hebben we een patatje gegeten. Er was daar ook een speelhoekje met wandspeelborden.

blanckendaell park met kinderen

Museum Historisch Harenkarspel

Er is in het Blanckendaell Park ook een museum. Het museum heeft een vaste collectie oude landbouwwerktuigen uit de vorige eeuw, een complete washoek met wastobbe, een bedstede, een compleet ingerichte huiskamer en nog veel meer. Voor kinderen is daar een speurtocht verkrijgbaar.

Wij waren om 12:30 klaar met eten en we hadden alle dieren van het park gezien. Het museum zou pas om 13:00 opengaan. We kwamen echt voor het dierenpark en we hadden geen zin om een half uur te wachten. Was het museum wel open geweest, hadden we wel een rondje gelopen maar voor ons was het niet direct het wachten waard.

blanckendaell park met kinderen

Indrukken van het park met kinderen

Blanckendaell Park met kinderen is een leuk uitje en het is prima te doen voor een halve dag. Er zijn veel verschillende dieren, cafetaria’s en drie speeltuintjes. Het is er heel gemoedelijk. Ondanks de vakantie vond ik het rustig in het park (we waren er om 10 uur). Tegen de middag werd het drukker.

De giraffes hebben de meeste indruk op ons achter gelaten. Wat zijn het toch wonderlijke dieren. De Molukken Kaketoe trouwens ook, die maakte zo’n kabaal zo dat mijn jongste meid de oren maar dicht hield en er met een grote boog omheen liep.

Praktische info Blanckendaell Park

Het Blanckendaell Park is een dierenpark in Tuitjenhorn (Noord Holland) .
Adres: Veilingweg 9
1747 HG Tuitjenhorn
Zie de website voor de openingstijden.

  • Parkeren kan voor de ingang en kost €2,50 voor de hele dag.
  • Op het terrein rijd het Blanckendaell Express treintje. Deze start en eindigt bij de grote cafetaria. Het treintje rijdt buiten de schoolvakanties en feestdagen alleen op zaterdag en zondag. Voor kinderen wordt er € 1,- en voor volwassenen € 2,- gerekend.
  • Midden op het park zijn toiletten en er is een kleine cafetaria (deze was nu gesloten). Iets verder op het park is een grote cafetaria met toiletten en twee speeltuintjes. Ook is er een kinderboerderijtje.
  • De paden zijn netjes en ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

Verder lezen? Lees wat je doet in Zandvoort, IJmuiden en Medemblik met kinderen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.