Big Sur met kinderen | Rondreis West-Amerika

0

Via de prachtige en heel bekende Highway 1 gingen we naar Big Sur met kinderen! De camping waar we nu naartoe gingen was voor mij in ieder geval het spannendst, maar hier keken we ook het meest naar uit. Onze eerste kampeerervaring tijdens deze reis was in Zion National Park.

Als je vanuit San Francisco langs de kust naar het zuiden rijdt kom je vanzelf op de wereldberoemde Highway 1. Door velen wordt dit de mooiste weg van de Verenigde Staten genoemd en ik snap zeker waarom. Je komt woeste kusten, hoge kliffen, witte stranden en prachtige baaien tegen aan de ene kant tegen. Aan de andere kant vind je de Californische heuvels.

Naar de Big Sur? Route 66 en nationale parken is een 28-daagse gezinsreis. Jullie zien onder andere de natuurparken Yosemite, Bryce Canyon en de Grand Canyon. Daarnaast bezoeken jullie de steden San Francisco, Las Vegas en Los Angeles.

Big Sur Met Kinderen | Highway 1

Er zijn veel plekjes waar je even kunt stoppen om te genieten van het uitzicht. Onze eerste stop op weg naar de camping was Santa Cruz (bekend van het surf merk O’Neill). We konden net iets van het strand af heel voordelig parkeren. Van daaruit was het een klein stukje lopen naar het strand en de Boardwalk.

Lees ook: deze kampeerspullen kochten wij in Amerika

Big Sur met kinderen

Santa Cruz heeft – zoals meer plaatsen aan de Pacific kust – een erg mooie, ouderwetse boardwalk met eettentjes en een permanente kermis. Ook is er een pier en een prachtig strand. Hier hadden onze boys naar uit gekeken, dus na de cheese fries renden ze het water in! Hoe verder je naar het zuiden rijdt, hoe warmer het zeewater is. Maar met het lekkere weer was het koele zeewater helemaal geen straf. Daarnaast moest de Arcade natuurlijk ook even bezocht worden.

Na deze stop reden we vanuit Santa Cruz verder naar het zuiden. We kwamen langs Monterey. Dit is een prachtig plaatsje en zeker een bezoek waard. Zo is er het wereldberoemde aquarium, de Fishermans Wharf en Cannery Row en de 17 mile drive. We zijn hier niet gestopt omdat we op tijd op de camping wilden zijn. Tien jaar geleden waren we er wel zonder kinderen en het is er echt heel leuk!

Kamperen bij Big Sur op het mooiste plekje

Onze camping hebben we geboekt via Recreation.gov. Op deze website vind je alle campings in de VS die beheerd worden door de Nationale parken. Voordeel van deze campings zijn de plekjes; ze liggen vaak op de mooiste locaties in de Nationale parken. Een nadeel is (of kan zijn) de zeer beperkte faciliteiten.

In het geval van onze camping Kirk Creek campground was dat inderdaad zo. Er is geen stromend water en er zijn dus ook geen douches. Wat er wel is zijn een paar primitieve toiletten. Daar moet je wel tegen kunnen en goed voorbereid zijn. Kom je met een camper, dan heb je al wat comfort bij je. Kom je net als wij met een tentje, dan is het misschien net als voor mij even wennen.

Maar wat is het er prachtig! Dat maakt het alle “ontberingen” meer dan waard! Boven de bergen achter ons cirkelden roofvogels, in de verte konden we af en toe een walvis spotten, we hoorden de zeeleeuwen op het strand en we struikelden zo ongeveer over de schattige eekhoorns. Vooral dat laatste vonden de kids superleuk!

Big Sur met kinderen

Zoals op alle campings die wij gezien hebben is en een barbecue, een kampvuur en een picknicktafel. De kinderen verzamelden overdag hout zodat we in de avond gezellig marshmallows konden roosteren.

Het enige waar we niet op voorbereid waren was de kou ’s nachts! Overdag was het heerlijk strandweer, maar de eerste nacht hebben mijn man en ik liggen rillen van de kou in de slaapzak. De kinderen lagen warm te slapen. Omdat we zo dicht aan de kust zaten, was het de meeste ochtenden heel mistig. Zorg dus dat je goed ingepakt je bedje in gaat als je in een tentje ligt.

Doen in Big Sur met kinderen

In de omgeving van de camping zijn weinig tot geen faciliteiten en je moet het echt hebben van de mooie natuur. Wij zijn twee keer naar Sand Dollar beach gegaan. Een prachtig en rustig strand waar wordt gesurft. Erg leuk om te zien. De golven zijn best hoog en de kinderen vonden het helemaal leuk! Samen met paps hebben ze er uren plezier gehad. Daarnaast is er meer dan voldoende plek om met een frisbee te gooien of een mooi zandkasteel te bouwen.

Tip! Als je meer tijd aan het strand gaat doorbrengen, koop dan een goede frisbee en wat zandspeelgoed aan het begin van je reis. Heb je de hele vakantie plezier van!

Vanaf de camping loopt een mooi pad naar beneden, let onderweg wel op de poison oak! Beneden kom je uit bij de rotsachtige kust. Heel leuk om te klimmen, kleine zeediertjes te zoeken of gewoon even te zitten. Ook daar is het weer prachtig!

Verder zijn er meerdere wandelroutes. Wat we ook fijn vonden aan het kamperen in Big Sur met kinderen waren juist de beperkte mogelijkheden en dat je daardoor verplicht werd om in een lager tempo te leven. Het ontbijt maken duurt met één pitje een eeuwigheid en datzelfde geldt voor het avondeten. Heerlijk toch? Tussendoor konden we eekhoorntjes vangen en Uno spelen. Zo komen we de dag wel door! We hebben genoten van onze tijd in Big Sur met kinderen.

Nathalie was met haar man en hun twee kinderen een maand in West-Amerika. Lees alles over hun voorbereidingen van de rondreis, hun tijd in Las Vegas en Death Valley.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.