Bezienswaardigheden Bangkok met kinderen

0

Je gaat met de familie naar Bangkok en je wilt ook de bezienswaardigheden zien. Wij waren twee keer een aantal dagen in Bangkok geweest en hebben toen een aantal culturele plekken opgezocht. Ik deel, samen met een aantal van mijn bloggers, vijf bezienswaardigheden Bangkok met kinderen.

Dit zijn de culturele bezienswaardigheden Bangkok met kinderen

1. Staande Boeddha

Op de eerste dag in Bangkok ontdekten wij de stad met een TukTuk. Onze eerste stop was bij de staande Buddha. Officiële naam: Wat Intharawihan . Dit beeld is 32 meter hoog en 10 meter beeld. De kinderen vonden dit beeld, en het Chinese tempelcomplex, erg mooi.

2. Liggende Boeddha

Een nog groter beeld: de liggende Boeddha is wel 46 meter lang en 15 meter hoog! Toen wij er waren was dit complex helaas gesloten. Lees alles over het bezoeken van de Wat Pho op TipsThailand.

Let op: soms krijg je van mensen in de buurt van de tempel te horen dat de tempel gesloten is, en wordt er vervolgens een tour aangeboden. Trap hier niet in, vaak zijn dit verkopers. Het complex is meestal gewoon geopend.

3. Koninklijk paleis en Wat Phra Kaew

Esther tipt het Grand Palace en de Wat Phra Kaew. Heel erg mooi, maar ook heel erg druk. Voor kinderen is het soms teveel, want veel toeristen willen met je kind op de foto. TipsThailand schreef een mooi artikel over deze tempels.

Wat Saket
Wat Saket

4. Wat Saket

Wij bezochten de Wat Saket, ook wel Golden Mount of Phu Khao Thong, aan het einde van de dag met onze kinderen. Deze tempel is helemaal niet zo bekend, en het is er daarom wat rustiger. De tempel is gebouwd op een heuvel en dit maakt het direct zo leuk voor kinderen. Via allerlei trappen klim je steeds verder omhoog, en daarna weer naar beneden. Onderweg kom je onder andere bellen tegen. Het uitzicht over de stad is ook schitterend.

5. Wat Arun

De tempel van de Dageraad, de Wat Arun, stond op de cover van mijn reisgids van Thailand. De toren is 82 meter hoog en is bekleed met porselein. Deze toren kan je beklimmen, maar met jonge kinderen is dat niet aan te raden. En met mijn hoogtevrees ook niet. Alternatief is dat je om de beurt, of alleen degene zonder hoogtevrees, je aan de klim waagt.

Blogger Iris was met haar peuter in Thailand. Zij lazen voor vertrek het boek “Ikke in Thailand”. Hierdoor was haar dochter al op de hoogte over dat je schoenen uit moeten als je in een tempel naar binnen wilt en dat je stil moet zijn als je in een tempel bent.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.