7 redenen om Berlijn per bakfiets te ontdekken

0

Met de kinderen (3 & 5 jaar) was ik op een stedentrip naar Berlijn. Voordat we op reis gingen bekeek ik vanuit huis wat we gingen doen in Berlijn. Ik kwam erachter dat het een enorme stad is, met veel bezienswaardigheden. Een fiets huren leek mij daarom ideaal en dat was het ook. Wij kwamen er echt achter hoe handig de bakfiets was op het moment dat we de bakfiets weer hadden ingeleverd. Opeens moest ik tassen dragen, kinderen in de gaten houden en wachten op de bus e.d. Ik deel mijn zeven redenen om Berlijn per bakfiets te ontdekken met kinderen.

Berlijn per bakfiets ontdekken is een goed idee omdat…

1. Je hoeft je kinderen niet steeds te tillen

Een stedentrip met kleine kinderen kan best een uitdaging zijn. Je hebt en al je spullen die je moet tillen, het is vaak druk op straat en je kinderen doen lang niet altijd wat jij wilt. Of ze zijn na een paar minuten lopen al moe en weigeren verder te gaan. Met de bakfiets loop je niet tegen dat probleem aan: je vervoert je kind van plek naar plek.

Berlijn met kinderen op de fiets

2. Je kan de bezienswaardigheden zien

Als je de kinderen in een bakfiets zet, kan jij zien wat je wilt zien. In grote lijnen natuurlijk, want je kinderen raken hoe dan ook vermoeid. In het stadsdeel Berlijn Mitte, wat als centrum van de stad wordt gezien, zijn er heel wat bezienswaardigheden. De Reichstag, Alexanderplatz, Unter den Linden en het Holocaustmuseum onder andere. Als je gaat wandelen met de kinderen, dan kom je lang niet overal. Berlijn is een enorme stad en de afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn daarom, zeker voor kinderbenen, al snel te groot. Per bakfiets fiets je van plek naar plek terwijl je kinderen van de tocht genieten.

fietsstad Berlijn met kids

3. Berlijn is bakfiets-vriendelijk

Eerlijk, in Amsterdam kan ik niet tegen die bakfietsen. Ze zijn overal, in van die smalle straten en je komt er niet langs. Berlijn is totaal anders: de straten zijn heel erg breed en ik zag geen andere bakfietsen. De stoepen zijn breed genoeg om over te fietsen en vaak zijn er fietspaden.

Wij bereikten Berlijn per trein, dat was snel en goedkoop. Boek jouw tickets online!

4. Je neemt alle spullen zo mee

Met kleine kinderen op pad betekent dat je een hele hoop spullen nodig hebt. In de tijd dat ik zonder kinderen op stedentrip ging nam ik dit overdag mee: camera, geld, flesje water, reisgids. Met de kids heb je altijd eten mee, wat reservekleding, speelgoed…Heel erg veel dus. In de bakfiets leg je dit allemaal onder de bankjes, daar heb je weinig omkijken naar.

speeltuin Berlijn Mitte

5. Je hoeft niet te wachten op de bus

Toen we aankwamen in Berlijn zei mijn dochter: ik ben blij dat we de fiets huren, want in de bus heb ik geen zin. Het OV in Berlijn is prima geregeld. Maar met mijn jonge kinderen betekent met de bus gaan eerst naar de halte lopen (eindeloos), dan wachten op de bus, ze rustig laten zitten in de bus en vanaf de halte naar de plek lopen waar je heen wilt (eindeloos). Met de fiets heb je al deze onderdelen van een rit niet en dat is echt heel erg fijn.

6. Het contact met de bewoners

Omdat de inwoners van Berlijn nog niet zo gewend zijn aan bakfietsen, heb je steeds gezellig contact met de mensen. Iedereen heeft wel een leuke opmerking paraat. Het voelt echt alsof je even deel uitmaakt van de stad. En omdat je je kinderen niet hoeft te tillen en niet steeds zo erg hoeft op te letten, ben je zelf ook zo relaxed dat je gezellig met iedereen praat. Berlijn per bakfiets ontdekken zorgt voor contact met de locals!

stedentrip Berlijn met kids

7. Van speeltuin naar park zonder moeite

En dit was het allerbeste. In de ochtend vul je de bakfiets met eten, drinken, handdoeken en zwemspullen. Kids erbij en ga op pad. Berlijn is een hele groene stad, overal zijn gratis speeltuinen en je komt continu leuke parken tegen. Ons doel was park Monbijou, vanwege de regen hebben we dit niet gehaald. In dit park is een zwembad voor kids, een grote speeltuin en een leuke strandbar. Voordat je bij je doel aankomt fiets je van bezienswaardigheid naar speeltuin, en van park naar bezienswaardigheid. Omdat je op de fiets de stad ontdekt kom je zoveel leuke plekken tegen waar de kinderen even kunnen rennen en spelen en ondertussen zie je veel van de stad. Ideaal!! Het gaf mijn citytrip met kids naar Berlijn heel veel meer kleur.

Wij mochten de bakfiets van BimBimBikes testen, via hun website kan jij ook een bakfiets (of een andere fiets) boeken. De ervaring van het fietsen door Berlijn is helemaal van ons en de voordelen van Berlijn per bakfiets ontdekken zijn zo groot dat ik dit de volgende keer ook weer doe!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.