Belfast met kinderen | Stedentrip inspiratie

0

Nu in Coronatijd kunnen we helaas veel minder reizen dan we zouden willen. Op Reistipsmetkids komen er daarom geregeld inspiratie artikelen voorbij: waar zouden we heengaan als het wel weer mag. Vandaag delen we onze tips voor een stedentrip naar Belfast met kinderen.

Belfast is een niet al te grote stad in Ierland. De stad is een stuk kleiner en goedkoper dan de hoofdstad Dublin. Ideaal hier is dat er in de stad voldoende te doen is, maar ook buiten de stad kan je leuke kinderactiviteiten opzoeken. Je vliegt in zo’n 1,5 uur naar Belfast toe. Perfect voor een korte trip of als startpunt van je vakantie in Noord-Ierland!

Belfast met kinderen

Wat doe je in deze stad met de kinderen? Wij delen een aantal tips voor leuke kinderactiviteiten!

Murder Mystery Treasure Trail

Mijn kinderen vinden speurtochten fantastisch. Voor kinderen vanaf een jaar of 6 is er de Murder Mystery Treasure Trail door Belfast. Onderweg probeer je samen een mysterie op te lossen. Je bent zo’n 1,5 uur op pad, hier koop je de route.

Deze route is geschikt voor kinderwagens dus het is ook prima te doen als een van de kinderen nog in een wagen zit.

W5

W5 is een wetenschappelijk ontdekkingscentrum, vergelijk het bijvoorbeeld met het NEMO in Amsterdam. Dit centrum is leuk om te bezoeken met kinderen van alle leeftijden. Er is een interactieve robot en ClimbIt, wat nog het meest lijkt op een combinatie van een klimrek en een doolhof.

Whitehead Spoorwegmuseum

Fan van stoomtreinen? Dat moet je een kijkje nemen bij het Whitehead Spoorwegmuseum. Hier kan je in de historische rijtuigen kijken en er is een speelplek voor de kinderen. Ze kunnen zich verkleden in Edwardiaanse kleding.

Dit museum ligt buiten Belfast. Combineer een bezoek met het zien van de prachtige kustlijn van Whitehead NIR, op een minuut of 10 minuten lopen van het museum.

Dierentuin van Belfast

Als je in Belfast met kinderen bent dan mag een bezoekje aan de dierentuin natuurlijk niet missen. Hier zie je allerlei verschillende dieren, er zijn zo’n 140 soorten in de dierentuin.

Ulster Museum

Andere leuke kinderactiviteit in Belfast is een bezoek aan het Ulster Museum. Zo zie je hier dinosaurussen en een Egyptische mummie. Een bezoek aan het museum is gratis. Combineer het met het wandelen door de nabijgelegen botanische tuin.

Snoepfabriek van tante Sandra

In deze snoepfabriek worden chocolaatjes, fudge en snoepjes geproduceerd. Het beste eraan is dat je kan kijken hoe ze gemaakt worden en natuurlijk mag je proeven. Ze organiseren ook workshops.

Titanic museum

Als je in Belfast met kinderen bent dan moet je het Titanic museum bezoeken! Dit schip is hier gebouwd en nu kan je de scheepswerf en het verhaal ontdekken. Het is een interactieve tentoonstelling in het centrum van de stad.

botanische tuin Belfast

Meer tips voor Belfast met kinderen

In Belfast en omgeving is natuurlijk nog veel meer te doen. Bijvoorbeeld een van deze activiteiten:

  • In de omgeving zijn mooie stranden, natuurgebieden en blijkbaar zelfs zeehonden. Je leest erover in dit artikel over gratis activiteiten in en rondom de stad.
  • Geen zin om door de stad te wandelen, dan neem je de Hop On Hop Off bus.
  • In het Cave Hill Country Park biedt allerlei opties zoals een bezoekerscentrum, een mooie speeltuin en verschillende wandelroutes. De route van 7,2 kilometer komt langs Belfast Castle en Cave Hill, vanaf waar je een goed uitzicht over de stad hebt.
  • Barnett Demesne is een park in de stad. Hier is er onder andere een arboretum, er zijn wandelroutes en er is een speeltuin.
  • Meer tips lees je op de website van het toerismebureau van Belfast!

Verder lezen? Lees dan onze tips voor vakantiebestemmingen voor gezinnen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.