B&B Overleekerhoeve, prachtig en vlakbij Amsterdam

Het Betere boerenbed: dit vind je bij B&B Overleekerhoeve bij Amsterdam. In dit artikel vertel ik je waarom deze overnachting op een boerderij een aanrader is voor iedereen voor een vakantie of weekendje weg!

Met maximaal 26 personen kan je in deze groepsaccommodatie overnachten. De boerderij ligt in Overleek, in de weilanden bij Monnickendam. Er zijn twee kamers en vier appartementen in totaal. Een van de appartementen is volledig toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Boerderij B&B Overleekerhoeve

De boerenhuiskamer is de gezamenlijke ruimte, vanuit deze ruimte kijk je direct de stal in. De boerderij is namelijk nog in gebruik: melkkoeien, schapen, eenden en kippen lopen er onder andere rond. Toen ik vroeg in de avond even naar buiten ging zaten de kippen letterlijk op stok in de boom.

Betere boerenbed B&B boerderij

Koeien melken en eieren rapen

Op de eerste foto zie je de woonkamer en het raam waardoor je zo de stal in kijkt. ’s Ochtends en ’s Avonds worden de koeien gemolken. Als je het leuk vindt mag je gaan kijken. Ik heb er een tijd bijgestaan met mijn dochter. De boer vertelt van alles over het melken en de koeien! De ochtend van vertrek liet de gastvrouw mij het erf zien. Ze vertelde waar de kippen hun ei leggen. We vonden vier eieren, deze mocht ik meenemen naar huis.

Betere boerenbed B&B boerderij
Betere boerenbed B&B boerderij

Overnachten

We worden door de boer verwelkomt op de boerderij. Hij wijst ons het appartement op de eerste verdieping. Het eerste dat opvalt is het uitzicht over de weilanden: wow. Het tweede dat opvalt is hoe schoon het is: wow! De kamer heeft een keuken, een aantal bedden en een mooie badkamer. Voor peuter staat een ledikant klaar. Het is al lekker warm in de kamer, de vloerverwarming doet het goed. Deze kamer is een goed voorbeeld van het Betere Boerenbed!

IMG_20160318_101110
Weekoverzicht kleine kinderen
IMG_20160317_173734

Op de boerderij

Op en om de boerderij is veel te doen. Naast slapen in het Betere Boerenbed kan je in de stal kijken. Ook zijn er overal zitjes, kan je varen (!) en het erf ontdekken. De gastvrouw vindt het erg leuk om je rond te leiden over het erf en je te vertellen over alles wat er reilt en zeilt.

Betere boerenbed B&B boerderij
Betere boerenbed B&B boerderij
Betere boerenbed B&B boerderij

Betere Boerenbed kinderen hotspot

Kindvriendelijke hotspot

Deze B&B koos ik uit omdat ik een leuke plek zocht om een nacht te verblijven. Mijn verbazing was groot dat er zo’n toffe plek is om met je kinderen te overnachten en dat vlakbij huis! Binnen en buiten is er veel speelgoed, in de kamer stond dit hobbelpaard. Ook staan er een aantal boten die je kan gebruiken. En zeg nou zelf: de hele dag buiten spelen op het erf, dat is voor een kind al voldoende vermaak.

Betere Boerenbed

Omgeving Betere Boerenbed

De Bed and Breakfast ligt in de weilanden van Overleek. De buren (wel een stukje lopen) zijn de eigenaren van de Theetuin Overleek, mijn favoriete kindvriendelijke hotspot! Hier kom je voor heerlijke koffie en een gezonde lunch. Voor kinderen is er meer dan genoeg te doen. Of vaar met een fluisterboot door Waterland!

Monnickendam ligt op een aantal kilometer afstand van de boerderij. Voor kinderen is er een leuke grote speeltuin. Koffie drink je bij Da Piera en bonbons eet je bij Coffee & Cacao.

Volendam ligt ook in de buurt. Volendam ken je waarschijnlijk als toeristische plaats. Met je kinderen is er ook voldoende te doen. Als je koffie wilt drinken ga je naar Francesca’s. Als je wilt maak je daarna de overtocht naar Marken. Over Marken kan je prachtige wandelingen maken.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven! En lees ook onze indrukken van Boerenbed!

7 Comments
 1. jeapiebel zegt

  Mijn kinderen zullen dit schitterend vinden. Ik denk dat het echt leuk en leerzaam voor kinderen is. Wij hebben dat ook weleens gedaan, maar op een boerencamping.

 2. Marije (Hans de Gans) zegt

  Wat een leuk stukje! De B&B lijkt me ook een aanrader als je er even tussenuit wilt. Genieten 🙂

 3. Jempi zegt

  Supertoffe tip voor een leuk weekeindje te gaan “boerderijen” met de kids! Die skybox is geweldig hé.

  1. Karlien zegt

   Is echt heel gaaf! Ook heel dichtbij Amsterdam, veel te doen.

 4. Daisy zegt

  Oh wat klinkt dit leuk!! Ik heb stiekem altijd wel een beetje van het leven op een boerderij gedroomd, dus ook ontzettend leuk dat je overal zo kunt kijken.

  1. Karlien zegt

   Is inderdaad heel tof om op deze manier op een boerderij te zijn!

 5. ivonne zegt

  Heerlijk dit soort adresjes, ik houd er wel van! Leuk dat je zo betrokken kunt zijn bij de boerderij.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.