Bananen smoothie met framboos en appel

2

Bananen smoothie

Bananen smoothie: één van mijn favoriete smoothies. Banaan gebruik ik bijna altijd als de basis van een smoothie. Door het gebruik van banaan krijg je automatisch een zoete smaak aan je smoothie. Op Curacao dronk ik bij strandtent Karakter een bananen shake. Erg lekker, erg zoet en vast en zeker vol suiker. Binnenkort zal ik proberen om een shake te maken met alleen banaan, yoghurt/melk en ijsklontjes. Dit keer een recept met banaan, appel en framboos. Een bananen smoothie plus extra’s dus!

Bananen smoothie

Resultaat snelle smoothie

Deze smoothie heb ik gemaakt met een deel water en een deel melk. Je kan ervoor kiezen om enkel water gebruiken, zodat de smoothie zonder melk is bereid. Ook kan je ervoor kiezen om juist alleen maar melk, amandelmelk of rijstmelk te gebruiken. Net wat je lekker vindt, waar je zin in hebt en wat er in de koelkast staat! Je kan ook een deel yoghurt of kwark gebruiken, hier wordt je smoothie een heel stuk dikker van. Kortom, experimenteer en maak de smoothie op die manier die jij en/of je kinderen het lekkerst vinden.

Mijn kinderen zijn gek op deze smoothie. Ik gebruik de helft van een banaan en de helft van een appel. De rest van de appel en banaan eten zij “gewoon” op, toch net even wat gezonder dan gepureerd fruit! Leuk ook aan het maken van een smoothie is dat je kinderen, hoe klein ze ook zijn, kunnen helpen. Water in de mengbak gooien en de stukjes framboos toevoegen.

Smoothie maken

100 gr framboos uit de diepvries
1/2 appel
1/2 banaan
125 melk
125 water

Bereiding smoothie

De smoothie is heel simpel te maken. Gebruik een blender of keukenmachine. Voeg eerst het vocht toe en daarna het fruit. Druk op start en wacht tot er een gladde massa is ontstaan. Een heerlijk tussendoortje!
Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven.

2 Comments
  1. Els zegt

    Mmmm, nu heb ik weer zin in smoothies… en niks in huis.

  2. Anne zegt

    Lekker, fruitsmoothies zijn altijd een goed idee!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.