5x must do’s – vakantie op Bali met kinderen

0

In dit artikel deel ik tips voor een top vakantie op Bali met kinderen.

Meer lezen? Dit gezin was tijdens de zomervakantie op Bali! 

Tips voor Bali met kids

1. Dolfijnen kijken in Lovina
Toch wel een van de hoogtepunten van onze reis door Bali. ’s Ochtends vroeg stap je op de boot, rond een uur of zes. Zo’n smalle houten boot. Daar vaar je in het donker ongeveer een uur mee rond. Als het schemert zie je dolfijnen in de buurt van de boot zwemmen, zo mooi! Echt een aanrader tijdens je vakantie op Bali met kinderen.

2. Stranden
Natuurlijk kom je ook naar dit eiland voor de stranden. Een aantal stranden staat bekend erom dat ze erg kindvriendelijk zijn. Ga bijvoorbeeld naar Jimbaran Baai of Crystal Baai.
Een echte aanrader qua strand is het strand van Kuta. De zonsondergang is fantastisch hier en er zijn veel kinderen op het strand.

3. Cultuur op Bali: Tempel Pura Luhur Ulu Watu

Een rotstempel die 100 meter boven zee is gebouwd. Als je met de kinderen cultureel wilt doen, ga dan hierheen. Deze tempel spreekt echt tot de verbeelding. Aan het einde van de middag of juist met volle maan zijn de mooiste momenten om deze tempel te bezoeken.

4. Actief
Mochten je kinderen wat ouder zijn, dan zijn er allerlei sportieve activiteiten te doen. Paardrijden, zeilen en surfen. Maar ook parasailing, jetski-en duiken. Met mijn kinderen (onder de vijf) is dit nog niet zo’n goed idee, maar het lijkt mij heerlijk om met de kinderen een surfles te volgen op vakantie. En dan in de middag relaxen bij een zwembad.

5. Speeltuinen
Ik kwam een super blog tegen van Digitalnomad.nl. Zij waren op Bali met hun kinderen en hebben heel wat tips verzameld over leuke speeltuinen, waarvan de meeste gratis zijn en de rest is zo goed als gratis.

Op de hoogte blijven van reizen met kinderen, volg deze site op Facebook

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.