Zo overleef je een (lange) autorit met jonge kids | 7x Tips

Autoritten met jonge kids kunnen uitdagend zijn. Wij hebben heel wat afstanden afgelegd met de kinderen, toen ze baby, dreumes en peuter waren, dus ik weet er alles van. In deze blog deel ik tips om een lange reis door te komen.

Tips voor autoritten met jonge kids

Pas je rijtijden aan

Wij reden regelmatig vier uur met de kinderen, naar het noorden van Frankrijk. Dit hebben we soms overdag afgelegd en vaker ’s avonds. Het bleek ideaal om rond een uur of zeven te gaan rijden. Dan waren de kids nog even wakker in de auto en vervolgens vielen ze in slaap. Ook vermijd je files op deze manier.

Voldoende stops

Een autorit met jonge kids kan heel vermoeiend zijn. Zorg voor voldoende stops, zodat de kinderen een beetje kunnen rennen. Soms zijn er bij tankstations langs de weg speeltuintjes. Ik zoek ook weleens voor de rit of er leuke dorpjes vlakbij de snelweg liggen, zodat we daar een wat langere stop houden.

Is de reis erg lang, overweeg dan om een overnachting te boeken! Liever wat langer onderweg met de kids, dan dat je overspannen aan komt op je vakantieadres.

Vermaak

Je kinderen gaan waarschijnlijk geen uren zoet zijn met naar buiten kijken. Neem voldoende speelgoed/boeken/tablets/ander vermaak mee, maar bied het niet in één keer allemaal aan.

Wat ook goed werkt is om wat kleine cadeaus mee te nemen, bijvoorbeeld wat spulletjes van de Action.

Ook raamstickers, stickerboeken en reisspelletjes zijn vaak leuk in de auto.

Luiertas

Altijd bij de hand houden: de luiertas. Zorg voor voldoende setjes schone kleding, luiers en schoonmaakdoekjes. Maar vergeet ook het flesje niet. Heb je eventueel een kleedje waarop je je jonge kind kan verschonen, neem dat zeker mee!

Kleed je kind ook gemakkelijk aan, dus geen ingewikkelde kleding maar een simpele broek en een shirtje. Dit is veel makkelijker als je je kind moet verschonen.

Zon

Jonge kinderen kunnen niet goed tegen hitte. Koop zonneschermen of bedek de ramen met doeken. Zorg voor een aangename temperatuur in de auto.

Naast je kids zitten

Is er voldoende ruimte op de achterbank en ben je met 2 volwassenen? Dan kan één naast de kinderen zitten op de achterbank. Als de kinderen zich vervelend of het echt niet meer weten, en elkaar beginnen lastig te vallen, is dit een goede oplossing!

Wat zijn jouw tips voor autoritten met jonge kids? Lees ook: leuke reisbestemmingen en tips voor autovakanties

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.