Attractiepark Slagharen met kids – review

Begin oktober maakten Anouk en haar zoon van 9 dankbaar gebruik van een studiedag van school, en gingen een dag naar Attractiepark Slagharen. De laatste keer dat Anouk daar was, was toen ze in groep 3 zat. En inmiddels is het park onherkenbaar vernieuwd! Anouk deelt hoe leuk Attractiepark Slagharen met kids is.

Tijdens deze studiedag zijn er vooral veel Duitse bezoekers (ik denk dat er een feestdag/lang weekend vrij was in Duitsland), maar is het eigenlijk heel rustig in dit attractiepark. Ideaal, want we kunnen de attracties meerdere keren doen.

Bezoek aan Attractiepark Slagharen met kids

Gelijk bij de ingang (tickets online) zien we al een kleine achtbaan. Deze gaat wel hard maar niet over de kop. Vijf ritjes, en een hoop gegil, later gaan we op zoek naar de volgende attractie! We komen aan bij een soort waterbaan, waarbij de kinderen (en volwassenen!) in ronddraaiende bakjes elkaar kunnen natspuiten. Een groot succes!

pretpark met gezin

We zien de waterbaan waar je met een boomstam naar beneden gaat met een goede vaart, maar volgens mijn zoon ‘kunnen we die beter aan het einde van de dag doen, anders zijn we kletsnat’. Heel verstandig, maar niet haalbaar: nog geen uur later zitten we alsnog in de ‘Ripsaw Falls’. En met veel plezier, en een klein beetje nattigheid inderdaad.

Ik krijg mijn zoon met geen mogelijkheid mee naar het bekijken van een show, dus duiken we het reuzenrad maar in. Ook nemen we de kabelbaan naar de andere kant van Attractiepark Slagharen. Daar staan een paar attracties die hij te spannend vindt, dus die slaan we over (gelukkig voor mij).

Later durft hij, op mijn aanmoediging, mee in de ‘El Torito’. Een soort ‘spin’ die ik ken van de kermis, die links/rechts/onder/boven ronddraait. Na drie rondjes ga ik kotsmisselijk op een bankje zitten, en hoef ik de rest van de dag geen eten, maar ook geen attracties meer. Hij gaat nog een paar rondjes in zijn eentje door, en zwaait stralend naar me!

pretpark met gezin

Extra activiteiten in attractiepark Slagharen

In het park is ook een (film)theater en in de winterperiode is er een ijsbaan. Daarnaast is er een groot waterpark, Aqua Mexicana, met meerdere glijbanen en zwembaden. Je kunt hier tegen extra betaling in, alleen hadden wij daar niet genoeg tijd voor.

In oktober is een bezoek aan Attractiepark Slagharen extra speciaal door het ‘Miracle of Lights’. In plaats van het griezelen met Halloween, wordt dit park juist betoverend door een lichtjesparade na sluitingstijd, waarbij in western stijl een parade van wagens en mensen voorbij komen.

attractiepark slagharen

Overnachten in Slagharen

Slagharen is vanuit onze woonplaats Zwolle maar 40 minuten rijden, dus goed te doen voor een dagbezoek. Het is ook mogelijk om te blijven slapen. Naast het park is namelijk een vakantiepark en een camping. En je hebt dan gelijk onbeperkt toegang tot het park, en vanuit de bungalows loop je ook zo het terrein op.

Er zijn allerlei soorten accommodaties, van wigwams tot accommodaties waarin je kan overnachten bij Slagharen, bekijk ze hier!

Praktische tips Attractiepark Slagharen met kids

Slagharen is een langwerpig park. Je kan er op je gemak doorheen wandelen. Andere opties is de monorail die boven het park rijdt en een soort skilift waarmee je dwars over kunt steken. Beide “vervoersmiddelen” bieden een mooi uitzicht op het park, dus het is leuk om te doen.

Langs de laan die de twee delen met elkaar verbindt staan allerlei eettentjes en souvenirwinkeltjes. Het geheel is vormgegeven in countrystijl. De verleidingen voor lekker eten en veel cadeautjes zijn groot!

Online kun je kaartjes (ook met korting) en een parkeerticket kopen, waardoor je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa. Qua leeftijd is het park goed geschikt voor wat oudere kinderen, vanaf een jaar of 8. Al zijn er ook wel attracties voor kleinere kinderen en zagen we ook veel scholieren die juist wat ouder waren.

Op de site van Attractiepark Slagharen staat informatie over de attracties en filmpjes, dus daarmee kun je vooraf ook goed bekijken wat geschikt is voor jouw kinderen.

Verder lezen?

Attractiepark Slagharen met kids
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.