Antwerpen bezoeken met kinderen – tips

2

In deze blog deel ik mijn ervaring van het bezoeken van Antwerpen met kleine kinderen. Toen wij in Antwerpen waren was de oudste 1.5 jaar en de jongste 2 maanden.

Lees ook: de leukste kinderactiviteiten in Antwerpen

Antwerpen met kinderen

Antwerpen met kinderen: wat een fantastische stad is Antwerpen. Mijn zus woont in het noorden van Frankrijk. Een aantal keer per jaar rijden we daarheen. Antwerpen is dan een van de steden die we onderweg tegenkomen. Iedere keer als we langs deze stad komen zeg ik: “Wat wil ik graag een dagje hier rondlopen met de kinderen.”

Hotel Antwerpen met kinderen

Als je twee kinderen hebt, is het zo dat je niet bij ieder hotel een standaard kamer kan boeken. De meeste hotels laten maximaal 1 kind op de kamer toe. Je kan natuurlijk een familiekamer boeken, maar dat is vaak een stuk duurder. Ik vond via nachtjeweg een hotel dat twee kinderen in een standaard kamer geen probleem vond.

Antwerpen met kinderen
We verbleven in het Scandic Hotel Antwerpen. Dit hotel is gelegen aan de ring van Antwerpen, waardoor het per auto eenvoudig te bereiken is. Vanaf het hotel ben je met openbaar vervoer in 10 minuten in het centrum. Je kan dit ook lopen! Voordeel van een hotel in het centrum is dat je tussendoor iets makkelijker terug kan naar je hotelkamer. Bijvoorbeeld als je kind alleen kan of wil slapen in een bed.

Antwerpen met kinderen

Kindvriendelijk hotel Antwerpen

Het hotel was luxe en schoon. Tevens was er een zwembad, ideaal aan het einde van een lange dag. Lekker tot rust komen in het zwembad. Nou ja, met twee kinderen is het niet echt tot rust komen in het zwembad. Het ontbijt was uitgebreid. Wat erg leuk was, was dat er een groot speelstuk was in de ontbijtzaal. De kinderen konden fijn spelen terwijl wij zaten te eten.

Antwerpen met kinderen

Antwerpen met kinderen bezoeken

Antwerpen is een mooie, grote en schone stad. Overal koffiebarretjes, leuke winkels en mooie gebouwen. Hier en daar vonden we speeltuinen, met kinderen ook niet onbelangrijk.

Aanrader

Conclusie: Antwerpen is een leuke stad om met je kinderen naar toe te gaan. De straten zijn met een kinderwagen goed begaanbaar, je hebt er een dierentuin, overal speeltuinen. Daarnaast natuurlijk winkels, koffie, goede restaurants. Een echte aanrader!

Lees ook: Mechelen met kinderen

Bekijk ook de hotels in Antwerpen

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

 

 

2 Comments
  1. Florentine zegt

    Gaaf, ik vind Antwerpen een onwijs leuke stad!!

    1. Karlien zegt

      Dank je! Ik ook, wil er heel graag weer heen. Misschien in januari met solden 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.