Ang Thong Marine Park met kinderen bezoeken

Tijdens onze gezinsvakantie in Thailand waren we op het leuke eiland Koh Phangan. Het Ang Thong Marine Park stond hoog op mijn lijst om te bezoeken: prachtige eilanden, water, varen, kano-en en snorkelen. Ik twijfelde even omdat het vrij kostbaar is maar we zijn blij dat we besloten hebben om het Ang Thong Marine Park met kinderen te bezoeken! 

Het Ang Thong Marine Park bestaat uit 42 eilanden, die verschillen in grootte. Het ene eiland bestaat uit een aantal rotsen en op het andere eiland zijn diverse stranden en je kan er wandelen. Vanaf zowel Koh Samui als Koh Phangan bezoek je deze eilandengroep. Wij twijfelden over deze excursie naar Ang Thong Marine Park met kinderen omdat het en vrij kostbaar is en we wisten niet goed of het geschikt was voor kleine kinderen als onze peuter en kleuter.

snorkelen in het Ang Tong Marine Park

Ons bezoek aan het Ang Thong Marine Park met kinderen

Vroeg in de ochtend werden we vanaf onze kindvriendelijke accommodatie op Koh Phangan opgehaald. We stapten achterin de auto en werden naar de pier gebracht. Aan boord stond eten en drinken klaar. Na ongeveer twee uur varen kwamen we aan op de eerste locatie. We konden snorkelen. Dochter was direct enthousiast, zoon wilde toekijken. Er werd voor iedereen, dus ook voor de kinderen, een zwemvest gepakt en binnen een aantal minuten lag haast iedereen in het water. Zoon besloot na een tijd dat hij ook het water in wilde. Tot mijn verbazing was het goed te doen om met een peuter en kleuter hier de zee in te gaan.

Met kinderen snorkelen is alleen niet zo’n goed idee. De toeristen zonder kleine kinderen zijn een stuk verder van de boot geweest en hebben veel meer gezien. Daarna gingen we door naar de volgende stop. Op het volgende eiland kon je een stuk wandelen maar met peuter en kleuter zag ik die niet zitten. Mijn man wel en hij heeft peuter meegenomen. Kleuter en ik liggen de hele tijd in de zee. Vervolgens stapten we in een kayak.

Kayaken en kamperen in het Ang Thong Marine Park met kinderen

Het kayaken was leuk omdat je vlak langs de rotsen kon varen. Jammer was dat het zo snel voorbij was terwijl je er best wat voor betaalt (extra!). De kinderen konden mee in de kayak. Daarna gingen we naar het laatste eiland. Op dit eiland kan je kamperen. Hadden we dat geweten, dan waren we er zeker een of meerdere nachten gebleven. Houd je van een beetje avontuur en kamperen met kinderen, zoek dit uit voordat je erheen gaat. Overdag komen er groepen toeristen langs, daarna is het eiland nagenoeg voor jezelf. Ook hier maakte mijn man een prachtige wandeling, die vrij zwaar was met een peuter die getild wilde worden. Dochter en ik genoten van het strand en de zee. Daarna was het helaas al tijd om weer terug te varen.

Ang Thong Marine Park

Is het een aanrader?

Op de dag dat wij naar het Ang Thong Marine Park met kinderen gingen was het vrij bewolkt en in de ochtend regende het. Aan de ene kant jammer, want zo komt niet over hoe mooi het gebied is. Maar met kinderen bleek het eigenlijk ook wel ideaal te zijn, omdat ze niet zo snel verbranden en je bent echt de hele dag in de zon.

Wij twijfelden of een boottocht met zwemmen, snorkelen en kajakken geschikt is voor kleine kinderen. Het antwoord is in dit geval Ja! De boottocht die wij boekten was Orion en de medewerkers waren ontzettend oplettend en kindvriendelijk. Ze vroegen constant of we nog iets nodig hadden, de kinderen werden aan boord getild en ze waren heel voorzichtig met ze. Daarnaast was er de hele dag door eten. Fruit, salade, lunch, koekjes, brood en drinken. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Je boekt een boottocht vanuit je resort of guesthouse op Koh Samui of Koh Phangan. Vanaf Koh Samui is het iets langer varen. Je kan met een speedboot of een gewone boot gaan. De speedboot is sneller maar ook duurder. Neem goede schoenen mee, dan kan je de wandelingen (met mooie uitzichten!) maken. Zorg voor voldoende zonnebrandcrème en bescherming als een UV-pakje, zonnehoed en zonnebril.

In november en het grootste gedeelte van december kan je het park niet in. Dit komt door de hoge golven tijdens het regenseizoen.

Lees ook: tips voor Koh Tao en voor Phuket

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.