Getest: Amsterdam Lookout met kinderen

0

Hoe leuk is de Amsterdam Lookout met kinderen? Anouk bezocht deze leuke Amsterdamse attractie met haar zoon en deelt hun ervaringen.

We hadden een leuke en ook spannende dag in Amsterdam gepland staan, met diverse leuke activiteiten. We begonnen bij de spectaculaire Amsterdam Lookout. Hier geniet je een prachtig uitzicht over de stad met een spectaculaire schommel maakt het een extra belevenis!

Bovenop een kantoorpand, aan de overkant van het IJ, is de Amsterdam Lookout. De Lookout is makkelijk te bereiken: het gratis pontje brengt je van het Centraal Station naar de overkant. Dan is het nog een paar minuten lopen.

Amsterdam Look Out dagje uit
In de lift

Bezoek aan de Amsterdam Lookout met kinderen

Vanaf de kaartverkoop word je van punt naar punt geleid. Eerst maak je voor een ‘green screen’ een leuke foto waarbij het lijkt alsof je op een dwarsbalk hangt boven de stad (of er half vanaf valt natuurlijk!). Daarna stap je in de lift om naar boven te gaan. Dat is al een belevenis op zich. De lift brengt je in slechts 22 seconden honderd meter naar boven. In die tijd zie je op het plafond een lichtshow.

Eenmaal boven geniet je natuurlijk van het mooie uitzicht over Amsterdam. Er is hier een panorama restaurant en rooftop bar.

Europa’s hoogste schommel

Als je dan bij de Amsterdam Lookout met kinderen bent, dan wil je natuurlijk ook de schommel testen. Mijn zoontje en ik waren snel aan de beurt. Je krijgt een gordel om en dan gaat de schommel een stukje omhoog. Daarna begint deze te schommelen. Ik vond het prachtig en op deze winderige dag was het tegelijkertijd ook extra spannend. Je hangt echt in de lucht boven het gebouw. Mijn zoontje vond het iets te spannend, zeker ook vanwege de hoogte. De schommeltijd is snel voorbij, ik denk al na een minuut.

Lookout Amsterdam
Credits: Dennis Bouman

Om te mogen schommelen moet een kind 1.30 meter zijn. De entreeprijzen vind ik wel aan de hoge kant, voor de schommel moet je extra betalen. Er zijn ook combi-tickets beschikbaar, bijvoorbeeld met ‘This is Holland’.

De Amsterdam Lookout met kinderen bezoeken is zeker een leuk uitje, en een extra tijdens je dag in Amsterdam. Maar het is niet goedkoop. Eventueel goed te combineren met een van de gratis kinderactiviteiten in de stad en dit doe je in Amsterdam-Noord!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.