Zon in de kerstvakantie met kinderen – 7x Tips

De kerstvakantie staat voor de deur! Zon in de kerstvakantie is een goed idee, wel krijg ik van verschillende kanten te horen dat de ticketprijzen hoog liggen (helaas). Mocht je in de vakantie of in december of januari naar de zon willen met de kinderen, ik deel mijn tips!

Wij waren dit jaar in Silves, in de Algarve op vakantie (lees de tips voor de Algarve met kinderen). Voor een echt zonnige kerstvakantie moet je daar niet zijn. Maar als je genoegen neemt met 20 graden is het een fijne bestemming.

Leuke bestemmingen zon in de kerstvakantie met kinderen

Mexico

De eerste tip voor een zonnige kindervakantie rondom de kerst is Mexico! Je kan kiezen voor een rondreis en veel gezinnen besluiten voor een zonvakantie in Cancun, een postkaartland. Je vindt er alles wat je nodig hebt om uit te rusten en echt te genieten: sneeuwwit strand, helblauw water en zon. Veel zon.

Kaapverdiƫ

KaapverdiĆ« is zo’n fijne bestemming, ook voor zon in de kerstvakantie. Je vliegt er in een aantal uur naar toe, het hele jaar door is het mooi weer en er zijn verschillende eilanden om te ontdekken! Wij waren op KaapverdiĆ« met kinderen en hebben genoten! Sal is geschikt voor watersporten en relaxen bij mooie hotels. Andere eilanden bieden bijvoorbeeld meer natuur of juist veel cultuur.

Curacao

Prachtig Curacao is ideaal voor zon in de kerstvakantie. Net als Kaapverdiƫ is het het hele jaar door een mooie bestemming! Heerlijk weer, goed eten, fijne stranden en prachtige natuur. Heerlijk om met de kinderen een aantal weken door te brengen. Wij waren er in november en hebben genoten.

In Nederland werden de dagen donkerder, op Curacao scheen de zon volop. Er is zoveel te doen dat we na drie weken nog lang niet alles gedaan hadden. Echt een bestemming om meerdere keren heen te gaan (met kinderen). Met TUI of KLM vlieg je er rechtstreeks heen.

Zon in de kerstvakantie: Thailand

Thailand heeft alles: stranden, cultuur, natuur, goed eten en een vriendelijke bevolking! In de kerstvakantie is het piekseizoen in Thailand. Dit is omdat het klimaat dan het meest aangenaam is. De eilanden in het zuiden worden goed bezocht maar ook het minder toeristische noorden is een goede bestemming!

Wij waren in 2017 in Thailand. Zo zagen we de drukke en leuke hoofdstad Bangkok, maar ook de eilanden in het zuiden als Koh Lanta en de Nationale Parken. Fijn aan Thailand is ook dat het prijsniveau heel aangenaam is. Je vliegticket kost wel wat, daarna is het leven vrij goedkoop.

Dubai

Dubai staat bekend om de enorme luxe middenin de woestijn. De vliegduur naar Dubai is een uur of zes, waardoor de afstand prima te overbruggen is met kinderen. De temperatuur ligt in de winter rond de 24 graden, ideaal dus voor zon in de kerstvakantie.

Met kinderen is er heel wat te doen in Dubai, waaronder een kamelenrit, naar waterparken, de dierentuin, een aquarium bezoeken of het indoor pretpark in de Dubai Mall. Uiteraard is een bezoek aan de Burj Khalifa de moeite waard! Dit gebouw is net geen 830 meter hoog.

SOFITEL DUBAI THE PALM bereik je met een rechtstreekse vlucht met Emirates of KLM. Er zijn 2 buitenbaden en een Amura Kids Club (4 t/m 11 jaar).

Canarische eilanden

Dichterbij huis liggen de Canarische eilanden, waaronder Tenerife en La Palma. Ik ben er nooit geweest maar ik hoor veel goede verhalen. Het klimaat is niet zo aangenaam als bijvoorbeeld op Curacao maar nog steeds is het er goed vertoeven, ook in de winter. Een graad of twintig en zon!

Lanzarote schijnt het meest kindvriendelijk te zijn. Hier zijn wat minder toeristen, geen enorme hotels en je vindt er geen wild uitgaansleven. Bezoek de stranden, bewonder de natuur, ga naar een themapark en de groene grotten La Cueva. En dat op maar een aantal uur vliegen vanaf Nederland. Zeker een aanrader voor zon in de kerstvakantie.

Mallorca

Niet de warmste bestemming uit deze rij voor zon in de kerstvakantie, het is er eerder vrij koud klimaat in december. Maar nog steeds een graad of vijftien, vergeleken met Nederland prima dus. Met RyanAir vlieg je vanaf Eindhoven vanaf dertig euro naar Mallorca!! Mallorca is een heel divers eiland, dat lees je terug in de blog over Mallorca met kinderen.

In het zuiden de lange zandstranden met de grote hotels. Daar verblijven in de zomermaanden heel wat toeristen. In het noorden de prachtige stad Palma de Mallorca, in het (noord)westen steile rotsachtige kustformaties. Zo’n divers eiland en dat op een paar uur vliegen.

Meer tips voor zon in de kerstvakantie?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn