Zakynthos met kinderen – 11 Uitjes & Vakantie

Op vakantie naar een leuk Grieks eiland? Een van de aanraders is een kindervakantie Zakynthos. Dit is een divers Grieks eiland met tal van leuke uitstapjes, mooie stranden en fijne, kindvriendelijke hotels. Een aantal locals deelden hun tips voor wat je doet op het eiland met Reistipsmetkids. Je leest hier de leukste tips voor een vakantie Zakynthos met kinderen!

Zakynthos is een heerlijk eiland voor een gezinsvakantie. Relax in de hangmat, geniet van het uitzicht en ontdek het eiland! Zo kan je hele dagen bij het zwembad liggen of aan het strand liggen, maar je kan ook op zoek gaan naar de mooie plekken of wat cultuur snuiven. De combinatie van kunnen relaxen en genieten plus de bezienswaardigheden en uitjes maakt Zakynthos geslaagd voor een kindervakantie.

Zakynthos is een heel groen Grieks eiland. Het landschap is heel divers: in het westen zijn er bergen, bossen en kleine stranden. In het oosten zijn de stranden ontzettend mooi en in het binnenland zijn er citrusbomen en wijngaarden.

Je gaat op een kindervakantie Zakynthos, omdat je niet al te lang onderweg bent om er te komen. Daarnaast zijn de stranden prachtig, de rotsformaties indrukwekkend en de zee is heel erg blauw. Verder geniet je tijdens een vakantie van het Griekse eten!

Daarom een vakantie Zakynthos met kinderen

Zakynthos met kinderen bezoeken is een aanrader omdat de bewoners heel vriendelijk zijn, je kan veilig rondrijden op het eiland en op die manier het eiland ontdekken en overal zijn terrasjes. En natuurlijk geniet je met de kinderen op een van de vele mooie stranden van het eiland. Het is een kindvriendelijke bestemming die veel te bieden heeft voor een leuke kindervakantie.

Zakynthos behoort met onder meer Lefkas en Kefalonia tot de Ionische Eilanden en het heeft een oppervlakte van 410 km². De lengte van het eiland is ongeveer 40 kilometer, de breedte 20 kilometer. Hierdoor kan je het eiland tijdens een kindervakantie gemakkelijk ontdekken. De totale kustlengte is ongeveer 123 kilometer. Het hoogste punt van het eiland is Vrachionas, op 758 meter boven de zeespiegel. (bron)

De beste reistijd is in de meivakantie of zomervakantie. In de zomermaanden kan het wel echt warm worden. Ga je buiten deze periode, dan is het toeristenseizoen voorbij en zijn veel restaurants gesloten, dat is niet ideaal. In de herfstvakantie zal een vakantie nog wel kunnen, daarna sluiten veel zaken hun deuren.

Kindervakantie Zakynthos

Naar Zakynthos met kinderen op vakantie? Dit zijn een aantal familieresorts die aan te raden zijn voor een kindervakantie:

1. SUNEOCLUB Cavo d’Oro heeft een strand op 150 meter van het hotel en er zijn drie buitenbaden! Het is een zonnige en betaalbare all inclusive op Zakynthos. Het strand staat bekend om de schildpadden die er ’s avonds hun eieren leggen!

2. SPLASHWORLD AQUA BAY biedt familiesuites, gratis toegang tot aquapark en een leuke miniclub!

Zakynthos kindervakantie
SPLASHWORLD AQUA BAY

Aanbiedingen en deals Zakynthos met kinderen

Zoek je naar aanbiedingen en pakketreizen? Dan zijn deze 3 websites interessant om even te bekijken. Het aanbod en de prijzen wisselen geregeld:

  • D-reizen met ruim 80 hotels in het aanbod. Op deze website vind & vergelijk je de allerbeste deals.
  • En bij Vakantiediscounter krijgen de vakanties naar Zakynthos gemiddeld een 8.2 uit 38.062 beoordelingen.

Kindvriendelijke stranden Zakynthos

Laten we beginnen met de stranden op Zakynthos. Je bent op een Grieks eiland, dus dan wil je vast en zeker wel eens naar het strand toegaan. Veel hotels en appartementen liggen in de buurt van een strand. Onderstaande stranden zijn ook tof om te bezoeken.

1. Het strand van Navagio ligt in het noordwesten van het eiland en kan je op dit moment vanaf bovenaf te bewonderen. Het scheepswrak van Zakynthos zie je het best van boven, op de kliffen, maar dit is niet zonder risico. Pas erg op als je hier met je kinderen naartoe gaat. Daarnaast kan je er ook met een boottour naartoe varen!

2. Het Agios Sostis is populair onder watersporters en gezinnen. Dit vissersdorpje heeft een groot zandstrand, je kijkt vanaf dit strand uit op het onbewoonde eilandje Caretta Island.

3. Bij Kalamaki zit je bij een fijn strand waar watersport mogelijk is en tegelijkertijd ben je met een minuut of tien in de hoofdstad van het eiland.

4. Agios Nikolaos of St-Nicolas Bay wordt veel bezocht. Er zijn hier allerlei wateractiviteiten te doen als parasailen en je kan hier waterfietsen huren.

5. Porto Zorro ligt bij Vassilikos en heeft de Porto Azzuro Beach Bar. Deze is geopend van de vroege ochtend tot de late namiddag. Er zijn kleedkamers, buitendouches, Wi-Fi en parkeergelegenheid. Een voetpad tussen het zand en de rotsen aan de linkerkant van het strand leidt naar een heel klein strand vol grijsgroene klei, ideaal voor een modderbod.

6. Banana beach mag natuurlijk niet missen, dit is een van de meest bezochte stranden op Zakynthos. Met kristalhelder en ondiep water en een lang zandstrand is het een geliefde plek voor gezinnen. Ook hier zijn allerlei watersportactiviteiten mogelijk.

Snorkelen

Wil je gaan snorkelen op Zakynthos met kinderen? Je kan dat op alle plekken doen, de mooiste plek is waarschijnlijk Marathonissi. Daarnaast is het ook tof om te gaan snorkelen bij Laganas Beach, dit is een belangrijke broedplaats van schildpadden.

Ideale stranden op Zakynthos met peuters en kleuters

  1. Zandstranden van Laganas en Kalamaki aan de zuidkant en Tsilivi,
  2. De stranden Alykes en Alykanas aan de oostkant.
  3. Daarnaast is het Porta Koukla is ook vrij toeristisch en heeft een smal zandstrand.
  4. Limni Keriou heeft naast een kiezelstrand een klein kunstmatig zandstrand.
bezienswaardigheden Zakynthos

Wat te doen in Zakynthos met kinderen

Als je naar Zakynthos gaat dan wil je waarschijnlijk wat van het eiland zien. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten en uitjes te doen. Dit zijn onze aanraders voor gezinnen op kindvriendelijk Zakynthos.

Varen naar Marathonisi

Als je zoekt naar wat je doet in Zakynthos, is naast de stranden bezoeken ook het water opgaan populair. Leuk is het om op Zakynthos in de baai met een bootje naar kleine zandstranden te varen. Ga bijvoorbeeld naar Marathonisi, het schildpaddeneiland met het silhouet van een schildpad! Aan één kant van dit eiland is een prachtig zandstrand waar ‘s nachts de schildpadden aan land komen. Dan is het verboden om op dit eiland te komen, overdag ben je uiteraard welkom. Aan de andere kant van het eiland zijn hoge krijtrotsen en kleine kiezelstranden.

Schildpadden spotten op Zakynthos met kinderen

Ook kan je schildpadden spotten op een boot met glazen bodem. Onderweg maken jullie een zwemstop op het eiland Marathonisi, waar schildpadden hun eieren leggen op Golden Beach. De kans dat je schildpadden spot is niet 100%, maar de kans is wel groot. Zeker ook de mogelijkheid om te zwemmen maakt het sowieso een leuke tour.

Boerderij Therianos Family

Bij Therianos Family bezoek je een biologische boerderij op het eiland en in de boerderijwinkel koop je goede olijfolie, honing, olijven, cosmetica en lokale producten. Je kan een rondleiding volgen over de boerderij, om meer te weten te komen over het boerenleven. Daarnaast leven er enkele dieren, waaronder een schildpad, pony en ezel.

Luna Fun Park
Luna Fun Park

Luna Fun Park

Een leuk uitje op Zakynthos is om naar het Luna Fun Park in het centrum van Tsilivi te gaan. Hier heb je allerlei activiteiten voor kinderen, tieners en volwassenen. Er zijn videogames, een kunstmatige muur om te beklimmen en elektrische auto’s met pedalen voor kleine kinderen. Daarnaast is er een grote ruimte met springkastelen. Verder staat er een groot piratenschip, bungeekoorden en elastische trampolines.
Op een onverharde weg mogen kinderen vanaf 12 jaar een quad besturen. Het Luna Fun Park is elke dag geopend vanaf 17.00 uur.

Zij hebben trouwens ook het Caretta Fun Park Center. Dit is een waterpark bij een hotel, er zijn trampolines, springkastelen, go-carts, een 6D-bioscoop, spellen met muntautomaten en meer. Kijk voor de openingstijden op de website!

World Tour Golf

Een andere leuke activiteit op Zakynthos met kinderen is het World Tour Golf in het Argassi Resort. Er zijn hier twee minigolfbanen van 18 holes met bezienswaardigheden van over de hele wereld, zoals het Vrijheidsbeeld, Stonehenge en Blarney Castle. Dit ligt in tuinen met rivieren, fonteinen en watervallen. Ook is er een speeltuin.

Zoölogisch park van Ascos (Dierenpark Zakynthos)

Het zoölogisch park met kinderen bezoeken is ook een aanrader. Dit dierenpark ligt in het noorden van het eiland en bestaat uit drie delen: een Nationaal park, een deel met archeologische opgravingen en een dierentuin. Het park is alleen gesloten bij slecht weer.

Er zijn wilde haviken, veel zoogdieren die op het eiland wonen en allerlei vogels, amfibieën, insecten en andere inheemse dieren. Je wandelt via een vaste route door het park en op die manier zie je alle dieren, opgravingen en planten.

Waterparken Zakynthos met kinderen

Zante Water Village

Daarnaast zijn er op het eiland meerdere leuke waterparken die je ook met kinderen kan bezoeken. Als je kinderen kunnen zwemmen dan is het leuk om het Zante Water Village te bezoeken. Dit is een groot waterpark, wel is de toegangsprijs vrij hoog. Het is een van de grootste waterparken in Griekenland en ligt op een stuk grond van 40.000 m2. In het waterpark is horeca met eten en er zijn bars.

In het waterpark is er een leuke lazy river met banden. Voor de dappere kinderen is er een Vrije Val Plus glijbaan van 25 meter hoogte. Of ga van de innovatieve Advance Boomerango met een bloedstollende afdaling van 17 meter. Daarnaast is er ook een grote glijbaan van 120 meter.

Ben je met peuters en kleuters hier, dan is er onder andere het Lagune zwembad met spelletjes en het Zeemeermin-babyzwembad met spray.

Naast de glijbanen zijn er:

  • Ga karten op de kartbaan naast Water Village met 2 euro korting op de standaardprijs. Er zijn mini-skelters voor kinderen.
  • Trampolines
  • Mini Golf
waterpark Zakynthos
Zante Water Village

Tsilivi Waterpark

Een andere optie is om het wat kleinere waterpark Tsilivi Waterpark te bezoeken, ook deze heeft een lazy river. Ben je met jongere kinderen als peuters en kleuters op Zakynthos, dan is hier heel wat mogelijk. Er is een zwembadgedeelte met speelgoed dat water spijt in de vorm van een octopus, dolfijnen, olifanten en paddenstoelen. Ook is er een piratenschip met glijbanen en buiten het water is er een speeltuin.

Voor de oudere kinderen en volwassenen zijn er engere glijbanen. zijn de mogelijkheden eindeloos. Er is een spannende Turbolance-glijbaan, een viervoudige Multislide-glijbaan en The Blackhole is niet geschikt als je claustrofobisch bent.

kindvriendelijk strand Griekenland
Cameo Island

Bezienswaardigheden Zakynthos met kinderen

Roadtrip Zakynthos

Een van de belangrijkste tips voor een vakantie is om gewoon rond te rijden en te ontdekken. De westkant van Zakynthos is een bezoek waard vanwege de spectaculaire kustlijn. Vanaf de bergrug lopen her en der steile kronkelwegen naar zee. Als je er eentje hebt gereden, heb je die dag aan een volgende geen behoefte meer. De wegen op zich zijn overigens goed berijdbaar.

En aan de redelijk vlakke oostkant zijn fietsen te huur, maar normaliter is het daar veel te warm voor. Je kan via Baja Bikes fietsen huren en er is een fietstour. Er zijn ook kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar! De fietstour is met e-bikes, daarvoor moet je minimaal 1.55 cm zijn. De Zakynthos Fietstour start in het centrum van Agios Sostis en met een enthousiaste gids fiets je op een 4 uur durend avontuur. Je komt meer te weten over de tradities en geschiedenis van het eiland en je fietst langs de mooiste plekken.

National Marine Park

Het National Marine Park is ook een leuke tip voor je vakantie op Zakynthos met kinderen. Dit gebied ligt in het zuiden van het eiland en het gaat volledig over schildpadden. Het Nationale Park is ook voornamelijk opgericht om de Caretta Caretta zeeschildpadden te beschermen. Daarnaast leven er zeerobben, vogels en reptielen. De schildpadden liggen in het gebied rondom deze plek eieren. Tijdens een boottocht met een glasbodem boot kan je zelf de zeeschildpadden zien.

Cameo Island

Via een inmiddels beroemde houten loopbrug wandel je naar Cameo Island, een eilandje voor het kustplaatsje Agios Sostis. Je betaalt een paar euro toegang om het eiland op te komen, maar dan heb je wel prachtige uitzichten op de baai van Laganas. Er is een strand en een bar. Ga wel vroeg op de dag, zodat het nog niet te druk is.

Meer bezienswaardigheden Zakynthos met kinderen

Blue Caves – Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden, het mooie plaatje met de hoge rots en helderblauw water. Je kan hier alleen met een boot komen.

Een leuk, cultureel uitje is het bezoeken van het Venetiaanse Kastro dat gebouwd is op een heuvel. Als het niet te warm is kan je de Bohali Hill beklimmen, vanwege de mooie uitzichten en het Venetiaans fort dat diende ter verdediging van het eiland.

Grieks eiland gezinsvakantie

Vakanties Zakynthos met kinderen – Praktische tips

Bereikbaarheid

Je vliegt met onder andere TUI direct naar Zakynthos. Vliegtickets vergelijken kan bij Skyscanner. De vliegduur is ongeveer 3 uur, dat is dichterbij dan de Canarische eilanden.

Een andere optie is naar Athene vliegen, vervolgens naar de haven van Kyllini op de Peloponnesos rijden en dan met de boot naar dit eiland varen. De autorit is ruim 3 uur, het varen duurt iets meer dan een uur.

Eilandhoppen Zakynthos met kinderen

Wil je gaan eilandhoppen, dan kan je dit eiland onder andere combineren met Kefalonia en Olympia. Je kan dit zelf regelen of vraag de bouwstenen van Riksja Travel aan. Bouwstenen zijn korte individuele Griekenland-reizen van een aantal dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen Griekenland-reis samenstellen.

Start bijvoorbeeld op Lefkas, een schiereiland dat via een dijk en brug is verbonden met het vaste land. De vliegduur vanaf Nederland is 2,5 uur. Lefkas staat bekend om de stranden en azuurblauwe zee en het binnenland is groen en bosrijk. En ga naar Kefalonia, dit is een minder ontdekt eiland. Op het eiland Ithaka vind je de mediterraanse sfeer die zo typisch is voor de Ionische Eilanden, met de pastelkleurige huizen met oranje daken.

  • Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
  • Je ziet de highlights weg van de massa

Huurauto

Wil je een auto huren zodat je meer van het eiland ziet? Dan raden wij de All in formule van Sunny Cars aan, daar hebben wij goede ervaringen mee. De verzekeringen zijn direct goed geregeld, wel zo handig. Kilometervrij huren is inclusief en je profiteert altijd van de extra WA-dekking van minimaal € 10 miljoen.

Losse accommodaties Zakynthos – zonder vlucht

Het kan ook zijn dat je liever de vlucht en het verblijf los boekt als je op vakantie gaat naar Zakynthos met kinderen. Dit zijn aanraders voor Zakynthos:

1. Phoenix Hotel heeft familiekamers, een restaurant op 90 meter van het strand en 20 meter van de haven. Het is gevestigd in Zakynthos aan het Solomos-plein met restaurants, bars en winkels.

2. Kavo Seaside Luxury Apartment is een appartement met 2 slaapkamers met privé toegang tot het strand en je hebt gratis privéparkeergelegenheid.

Verder lezen na deze tips voor een vakantie Zakynthos met kinderen? Lees ook over:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën