Westkust Frankrijk met kinderen | 5 bestemmingen

Waar veel reizigers kiezen voor een vakantie in Zuid-Frankrijk, kan je ook kiezen voor een vakantie aan de westkust Frankrijk met kinderen. Een van de voordelen is dat je niet hoeft te rijden over de vaak drukke Route du Soleil. Waar verblijf je langs deze kust? Wij delen een aantal leuke tips tussen Duinkerke in het noorden en Biarritz in het zuiden!

Langs deze kust heb je natuurlijk ontzettend veel mooie plekken: van lange zandstranden tot hippe steden. Wij beginnen in het noorden met het delen van bestemmingen en eindigen in het diepe zuiden van dit mooie land.

Westkust Frankrijk voor een vakantie met kinderen

Opaalkust in Nord-Pas-De-Calais

Wil je niet te ver van huis voor een vakantie, dan is de Opaalkust in Nord-Pas-De-Calais wellicht een goed idee. Dit gebied bestaat uit krijtkliffen, badplaatsen, vissersdorpen, stranden en mooie natuur. Dit gebied is het stuk tussen Calais en Berck-sur-Mer. Ga bijvoorbeeld naar badplaats Wimereux, met de Belle Epoque-villaā€™s en blauw-witte strandhuisjes. En bezoek Boulogne-sur-Mer, met groot aquarium Nausicaa, een kasteel en een kathedraal. Cap Blanc NezĀ enĀ Cap Gris-NezĀ zijn twee hoge kliffen die je gezien wilt hebben als je in dit gebied op vakantie bent.

Hier op vakantie? Deze accommodaties zijn geschikt voor gezinnen:

Dormio Resort Berck-sur-Mer is een luxe strandresort aan de Franse Opaalkust. Het resort ligt op 900 meter van het zandstrand en de boulevard. Vanaf het voorjaar van 2022 is er een buitenzwembad op het resort. 

Normandiƫ

Houlgate in Normandiƫ

De volgende tip voor een vakantie aan de westkust Frankrijk met kinderen ligt in NormandiĆ«. Wij waren afgelopen zomer met de kids in Houlgate, aan het strand. Dat beviel zo goed dat de tip niet mag missen in dit overzicht! Vanaf de camping bezochten wij allerlei plekken in de omgeving, waaronderĀ CaenĀ en deĀ Invasiestranden.

En ook in Houlgate en directe omgeving is voldoende te doen tijdens je vakantie. Cabourg is een elegante badplaats met de charme van de Belle Epoque. Hier is een van de langste voetgangers promenades van Europa! Daarnaast is natuurgebied Suisse Normande is echt een aanrader om te bezoeken. 

Dinard, Bretagne

Nog een mooie tip voor een vakantie aan de westkust Frankrijk met het gezin is Dinard in Bretagne. Dinard begon als een vissersdorpje en groeide uit tot een van de meer populaire plekken aan de Smaragdkust. Net als in NormandiĆ« zie je ook hier villaā€™s uit de Franse Belle Epoque. Vanaf de badplaats heb je zicht op de Rance en Saint-Malo. Tijdens je vakantie ontdek je naast Dinard natuurlijk ook de baai van Saint-Malo en het fort.

Saint Gilles

Les Landes

Een andere geliefde regio voor een vakantie aan de Atlantische kust met kinderen is Les Landes. Dit is een surfbestemming in het zuidelijk deel van Frankrijk en de regio heeft vooral ook ontzettend veel bos. Een van de bekendste badplaatsen van de streek is Biscarrosse. Er zijn 3 meren om te ontdekken met veel zandstrand! Verder kan je er zeilen, fietsen en het MusĆ©e de lā€™Hydraviation staat in het teken van de watervliegtuigen.

Een andere geliefde badplaats aan de westkust Frankrijk om naartoe te gaan in Landes is Mimizan. Aan de ene kant is er de Atlantische oceaan met breed zandstrand en aan de andere kant is er het meer Lac dā€™Aureilhan met kleinere stranden. Leuk ook om met de kinderen te doen is om naar de PrehistoSite van Brassempouy te gaan. Dit is een van de belangrijke vindplaatsen op het gebied van Europese prehistorie! Brassempouy is vooral bekend om de opgravingen die zijn gedaan in de grot ā€œdu Papeā€. 

Verblijf bijvoorbeeld bij vakantie Les Landes de Gascogne van Center Parcs. Er is een subtropisch zwembad met met golfslagbad, buitenbaden en 3 glijbanen. Ook is er een indoor speelwereld, er zijn speeltuinen en een kinderboerderij.

VendƩe

De volgende tip aan de Atlantische kust met kinderen is de regio waar wij deze zomervakantie naartoe zijn gegaan: de VendĆ©e. Dit is een geliefde regio voor een gezinsvakantie in Frankrijk. Er is meer dan 200 kilometer aan zandstrand, het strand bij Les Sables- dā€™Olonne is een van de mooiste stranden van Europa! Daarnaast heeft de regio de meeste zondagen van Frankrijk, maar liefst 300 per jaar en er zijn leuke badplaatsen en vissersdorpjes!

Een van de meest geliefde uitstapjes hier is aan het themapark Puy Du Fou. In dit themapark, eens uitgeroepen tot beste van de wereld, vormen de verschillende shows de attractie. Dit park staat in het teken van geschiedenis, met een amfitheater, riddershows, gladiatoren en Vikingsgevechten onder andere.

Camping La Dune des Sables ligt vlakbij de bekende badplaats Les Sables dā€™Olonne in Frankrijk en midden in een duingebied! Deze camping ligt direct aan een zandstrand en heeft een zwembad met glijbanen en een apart kinderbad. 

westkust Frankrijk

Royan, Charente-Maritime

Een aantal jaar geleden waren wij met de kinderen op vakantie aan de kust van Charente-Maritime in de regio Aquitaine. De regio is nog niet zo bekend onder Nederlandse toeristen. Misschien maar goed ook, want het gebied is zo mooi en dan kan je daar nog in redelijke rust van genieten.

In dit gebied aan de westkust Frankrijk heb je zandstranden met leuke badplaatsen aan de Atlantische oceaan. Daarnaast zijn er fantastische eilanden, natuurgebieden en bezienswaardigheden. Wij verbleven vlakbij het stadje Royan, met de haven, leuke terrassen en boetiekjes. En natuurlijk een zandstrand. Wij waren een dag naar kasteel La Roche Courbon gegaan en vooral de tuin van dit kasteel is echt de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld ook het Aquarium van La Rochelle of ga naar een van de dierentuinen.

Overnachten in deze regio?

SEQUOIA PARC ā€“ SANDAYA is een sfeervolle familiecamping in de Charente-Maritime. Er is onder meer een subtropisch aquapark met twee zwembaden, twee kinderbaden en een waterglijbaan.

  • Topcamping voor gezinnen
  • Aquapark met glijbaan
  • Spacentrum / lazy river

Biarritz en Frans Baskenland

Daarnaast is de stad Biarritz en de omliggende regio Frans Baskenland mooi voor een vakantie aan de westkust Frankrijk met het gezin. Net over de grens in Spanje is het Spaans Baskenland trouwens ook een aanrader!

Biarritz ligt aan de Atlantische Oceaan in de Aquitaine. De stad staat bekend om de stranden, zee en zon en uiteraard de vele surfers! Er zijn ook allerlei bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de vuurtoren op Cape Saint-Marten, die je kan beklimmen. Na ongeveer 250 treden sta je boven en geniet je van het uitzicht over de omgeving. En ga ook naar Port de PĆŖcheurs, de oude vissershaven.

Biarritz ligt in het Frans Baskenland. Deze regio ligt in het uiterste zuidwesten van Frankrijk en het grenst aan het noorden van Spanje. In dit gebied zijn er veel mooie natuuruitstapjes mogelijk. Een van de aanraders om te doen in het Frans Baskenland met kinderen is de tandradbaan van la Rhune. In ongeveer 35 minuten brengt dit treintje je naar de top van de La Rhune, op zoā€™n 900 meter hoogte. Vanaf de top geniet je van een prachtig uitzicht over het Frans Baskenland en de PyreneeĆ«n.

LE RUISSEAU DES PYRƉNƉES biedt verblijf in een stacaravan. Op de camping is er onder ander eeen zwemparadijs met glijbanen, speelbad en spacomplex.

Loire-Atlantique

En als laatste de regio Loire-Atlantique aan de Atlantische kust! Dit is een van de departementen van de regio Pays-de-la-Loire. De regio staat bekend om de rivier de Loire, de kuststreek met mooie zandstranden en de stad Nantes.

Ga hier vooral ook naar de stad Nantes, een bezoek hieraan staat op mijn wensenlijst voor deze zomer. Het schijnt een ontzettend leuke en kindvriendelijke stad te zijn, met bezienswaardigheden als de kathedraal en Ǝle Feydeau. En de Les Machines de lā€™Ć®le maakt indruk op de kinderen! Daarnaast zijn er in de regio allerlei kinderactiviteiten te doen, waaronder een bezoek aan een van de dierentuinen of het aquarium.

Camping Moulin de L’Eclis tussenĀ de BretagneĀ en de Loire Atlantique. Deze camping heeft directe toegang tot het strand van Pont-MahĆ©! Er zijn drie verschillende zwembaden die op een speelse manier aan elkaar verbonden zijn. De kleintjes drijven in het ondiepe kinderbad terwijl de oudere kinderen van de toffe glijbaan razen.

Dat waren ze, onze tips voor een vakantie aan de westkust Frankrijk met de kinderen. Wil je steden bezoeken in aan de westkust dan zijn onder andere Bordeaux en Nantes aan te raden. Of bezoek de regio Landes! En lees ook de tips voor vakantieparken voor gezinnen en campings in Zuid-Frankrijk!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn