Wandeling: Holysloot

Een mooie zondagmiddag, heerlijk weer om een stuk te wandelen. We gaan naar Holysloot en kiezen een wandeling van het Wandelnetwerk. Omdat ik later op de dag een afspraak heb, kiezen we ervoor om een deel van de wandeling te lopen.

In Holysloot drink je koffie bij het leuke restaurant Het Schoolhuis!

Holysloot, wandeling om en door het dorp

We parkeren bij de dijk en starten op dat punt de wandeling. We lopen over een boerenlandpad. Dit pad is een aantal maanden per jaar niet toegankelijk vanwege het broedseizoen.

De zon schijnt, de omgeving is fantastisch. Helaas heeft het de dag ervoor heel erg geregend. We hebben gewone schoenen aan en de weg is glad. Even kijken hoever we komen.

Gladde stukken, bruggetjes, ondergelopen weilanden. Fantastisch, alleen niet zo handig met kleine kinderen. We lopen nog een stukje verder.

Je loopt letterlijk tussen de schapen, over het erf van een boer.

Route

Dit soort overgangen zie je vaak tijdens deze route. De route is erg gevarieerd en de uitzichten zijn echt prachtig. We genieten van de zon, we genieten iets minder van het water overal. Wat is Waterland toch een prachtig natuurgebied. Ik ben opgegroeid in deze omgeving en geniet dagelijks van de uitzichten en de natuur. Soms wil ik in Haarlem wonen vanwege de cultuur, duinen en strand. Maar als ik wandel door Waterland weet ik direct weer waarom ik er woon.

Einde wandeling

En dan vindt dochter het mooi geweest. Haar sokken zijn nat, ze krijgt het koud en wil naar haar vriendje thuis. Deze wandeling ga ik op een ander moment wel helemaal lopen, de uitzichten zijn zo mooi en de route door weilanden is heel erg leuk en afwisselend!

Deze paaltjes geven de route door het land aan.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

 

MonnickendamNoord-Hollandwandelen
Commentaar (10)
Commentaar toevoegen
 • Michelle

  Prachtig zeg! Holysloot, nog nooit van gehoord maar die wandeling lijkt me erg mooi!

  • Karlien

   Is echt de moeite waard!

 • Monique | WritingMonique

  Wat een prachtige foto’s! Echt een wandeling door de natuur!

  • Karlien

   Ja en het mooie is dat je op maar een aantal kilometer afstand bent van het centrum van Amsterdam!

 • Nesrin

  Prachtige foto’s..Ik ken het wandelnetwerk niet, dit ga ik opzoeken want het klinkt wel heel leuk. Grappig om zo tussen de schaapjes door heen te lopen.

 • Stéphanie

  Wat leuk om zo over het erf van de boer te wandelen. Moet ook een fantastische plek zijn om dieren te spotten. Jammer dat je slechts een deel hebt kunnen wandelen maar je kunt gelukkig snel terug. Dit lijkt mij zeker een fijne wandeling om eens te maken!

  • Karlien

   Het is echt een hele mooie wandeling. Mocht je in Amsterdam zijn, huur een fiets en ga hierheen. Zo mooi!

 • Yvonne

  Mooie wandelroute! Ik zie hier nog geen lammetjes, hoorde net dat ze er al zijn, de eersten… lente in aantocht: fijn!! 🙂

  • Karlien

   Klopt, dat schoolhuis was de bedoeling. Ben er nog nooit geweest en lijkt me erg leuk. Leuk dat jij het kent!