Winterberg met kinderen | Uitjes & Skiën

Naar Winterberg met kinderen voor een skivakantie? Een van de bloggers was hier al meerdere keren met haar gezin en deelt haar ervaringen met een skivakantie met kleine kinderen in Winterberg.

Vorig jaar gingen wij voor het eerst naar Winterberg met onze twee zoons van toen 3 jaar en 1 jaar. Vrienden van ons gingen ook mee met hun twee kinderen en samen hadden we een huisje gehuurd van het park Landal Winterberg. Ik ga al heel mijn leven op wintersport en wilde deze traditie heel graag voortzetten met mijn kinderen.

Dus toen de oudste drie jaar oud was, vond ik het tijd om te kijken hoe het ons zou bevallen. Omdat een reis naar Oostenrijk meteen een hele lange is en we eerst wilden kijken hoe het zou bevallen, kozen we daarom voor Winterberg. Voor ons is het een rit van vier uur en dat vonden wij prima te doen met twee kleintjes. We zorgden voor genoeg eten en drinken en installeerden de Ipads achterin en daar gingen we!

Vakantie Winterberg met kinderen

Winterberg is zowel in de zomermaanden als in de winter een gave bestemmingen voor een gezinsvakantie! In de zomermaanden is het een heerlijke natuurbestemming op een niet al te lange afstand van Nederland en België. En in de wintermaanden kan je hier gaan skiën, dit gebied leent zich goed voor een eerste skivakantie met het gezin.

Vanaf Nijmegen, bij de Nederlandse grens, is Winterberg maar ongeveer 200 kilometer rijden! En vanaf Antwerpen is dat ongeveer 335 kilometer.

Landal Winterberg

Vakantie in Winterberg bij Landal Winterberg

Eenmaal aangekomen kwamen we meteen in de stemming. Er lag een heleboel sneeuw en het Landal park is ook echt heel leuk ingericht en ligt pal aan de piste! Voor ons echt ideaal want de jongste twee kinderen konden nog niet skiën waardoor er twee volwassenen overdag bij de kleintjes bleven en de andere volwassenen lekker een dag gingen skiën.

Het huisje van Landal Winterberg was ook ideaal. Vier slaapkamers, een sauna en ruim genoeg voor twee gezinnen. Verder een leuke speeltuin, een zwembad, een supermarket en een restaurant waar je terecht kon. De oudste jongens gingen overdag 2 uurtjes op les en daarna haalden we ze weer op om te gaan sleeën of om te spelen in de speeltuin.

  • Center Parcs heeft in Winterberg ook een mooi park, dit is onze review daarvan. We zijn daar een middag gaan zwemmen. Het zwembad van Center Parcs is echt heel groot en heel leuk opgezet. Echt een aanrader dus!

Doen in Winterberg met kinderen

Onze oudste zit op ski les tijdens de vakantie, de jongste is dan bij mij of mijn man. Maar als het zonnetje schijnt hoor je mij niet klagen. Zo zaten we dit jaar heerlijk buiten op het terras te genieten van lekkere drankjes, eten en de zon!

  • Wij wilden heel graag bij het pannenkoekenhuis van De Brabander gaan eten. Dit restaurant staat goed aangeschreven, maar zat helaas vol op de dag dat wij er wilden gaan eten.

Erlebnisberge Kappe

De Erlebnisberge Kappe is een berg waar ontzettend veel leuke activiteiten te doen zijn voor gezinnen. Je kan erheen met de auto, maar vanuit het centrum van Winterberg gaat er ook een treintje. De activiteiten zijn veelal tegen een tarief, maar met de Sauerlandcard krijg je korting. In dit gebied kan je naar de rodelbaan, mountainbikes, er een Kletterwald (klimbos, ook voor de kleinsten zijn er opties) en een grote speeltuin onder andere.

Aventura

Speeltuin Aventura ligt bij het CenterParcs vakantiepark, op ongeveer 20 minuten rijden van Winterberg. Hier vind je de langste speeltuin van Europa en al spelend kun je van klimtoestel naar klimtoestel naar het topje van de heuvel klimmen. Met prachtig uitzicht als beloning! Onderaan deze speeltuin zit nog een mooi terras.

Winterberg met kinderen | Zomermaanden

In de wintermaanden is het duidelijk wat er te doen is in Winterberg en omgeving: skiën. Ook in de zomermaanden zijn er leuke activiteiten. Zo zijn de twee activiteiten-bergen die ik hierboven noemde geopend. Ook kan je onder andere:

  • FORT FUN Adventure Land is het grootste attractiepark van Sauerland en heeft allerlei attracties. Zo is er een ​​achtbaan, wildwaterrit, zomerrodelbaan, deltavlieger, reuzenrad en indoorspeeltuin.
  • Wisent-Welt waar je de wilde bizons kan zien. Er is een wandelroute van een aantal kilometer en er is een leuke speeltuin voor de kids.
  • Wellen-Freibad Schmallenberg is een openluchtzwembad met meerdere baden. Dit is geopend bij mooi weer.

Skiën en wintersporten in Winterberg met kinderen

Winterberg heeft niet een heel groot skigebied, met zo’n 27 kilometer piste. Er zijn 32 lichte tot middelzware afdalingen, deze bereik je via de sleep- en stoeltjesliften. Op 19 van deze pistes ligt in de wintermaanden altijd sneeuw, want er staan sneeuwkanonnen. Ook is er een groot kinderland, waar de kinderen kunnen oefenen op makkelijkere heuvels.

  • TIP! Goedkoper skiën in een groter skigebied? Overweeg dan om naar Klinovec in Tsjechië te gaan.
  • Andere optie om te gaan skiën in het Sauerland is Willingen.

Skilessen

TIP! Boek van tevoren al de skilessen voor de kinderen. Vorig jaar zaten alle groepjes vol waardoor wij genoodzaakt waren privélessen voor de kinderen te nemen. Op zich ook geen ramp, maar groepslessen zijn een stuk goedkoper.

Er zijn in Winterberg verschillende skischolen waar kinderen op les kunnen gaan. Je kan kiezen tussen privé- en groepslessen! De groepslessen zijn uiteraard goedkoper en misschien zijn die ook wel gezelliger voor de kinderen. Bij de meeste skischolen in Winterberg kunnen kinderen vanaf een jaar of 4/5 leren skiën.

Bij de Skischool Poppenberg zijn er ook Nederlandse skileraren. Kids vanaf 5 jaar kunnen hier op les gaan! En bij de Skischool Semmler kan je zelfs met peuters en kleuters van drie tot vijf jaar skilessen nemen. Er zijn ook hier Nederlands sprekende skidocenten.

Kleine skibaan

Ook heb je vlak bij Center Parcs een hele leuke (kleine) baan waar je kunt oefenen met skiën maar vooral ook heel leuk kunt sleeën. Je gaat met een liftje omhoog en dan de berg af met de slee! Er zit ook een restaurant met terras bij en een speeltuintje.

Kindvriendelijk overnachten – Winterberg met kinderen

Bergresort Winterberg is een kindvriendelijk vakantiepark van Roompot. In de zomer stap je vanuit het appartement de natuur in en in de winter sta je binnen no time op de piste. Op het park zijn er speeltuinen.

Park Hochsauerland is een groot vakantiepark van CenterParcs. Er is een groot subtropisch zwembad en buiten is er een grote speeltuin op dit park.

Winterberg met kinderen: een aanrader

Ik raad andere ouders zeker aan om op skivakantie naar Winterberg te gaan met de kids. Zeker als ze net begonnen zijn met skiën, want er zijn verschillende afdalingen. Ook zijn er beneden en op de berg restaurants. En er zijn genoeg skischooltjes te vinden en er is voldoende vermaak voor de kleintjes die nog niet gaan skiën.

Foto afkomstig van de officiële site van Winterberg

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieën