10x Uitstappen Nederland met kind

Wil je op een daguitstap naar Nederland en zoek je inspiratie? Wij delen 10 tips voor uitstappen in Nederland met kind. De tips liggen verspreid over het land.

Welke uitstap in Nederland of België leuk is met de kinderen hangt natuurlijk ook af van waar je naar op zoek bent: pretparken, natuur, cultuur, musea of wandelen. Daarom hebben wij in deze lijst met tips geprobeerd om zoveel mogelijk variatie aan te brengen. Mis je bepaalde uitstapjes, deel die dan met ons in de reacties.

  • Betaalbaar dagje uit? Via de NS kan je soms leuke aanbiedingen vinden voor een dagje met de trein + toegang tot een attractie. Die staan op deze pagina.

De leukste uitstappen Nederland met kind

Efteling

Een van de leukste uitjes met kinderen vind ik een dagje Efteling. Vanwege de verschillende attracties en het sprookjesbos is het een uitje voor de hele familie. Wij waren er met jonge kinderen en dat was heel tof. Inmiddels willen we zeker weer gaan, maar Corona gooit (zoals met zoveel dingen) wat roet in het eten.

Bij de Efteling kan je ook overnachten, als je van je uitstap een weekendje weg wilt maken bijvoorbeeld. Kies dan voor een verblijf in het bijvoorbeeld het hotel of een van de vakantieparken, je ziet ze hier.

  • En via de NS boek je een dagretour met de trein + bus en de entreekaart, dat kan hier.

Geofort in Herwijnen

GeoFort is een educatief science center en ligt op een bijzondere plek: het forteiland in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. “Stap in een lift die zich dwars door de aardbodem boort, raak gedesoriënteerd in de ondergrondse gang, vind je weg als een zalm door het doolhof, schep landschappen in de interactieve zandbak en ervaar Nederland in duizend miljard Minecraft blokjes.” Tijdens een bezoek aan dit historische forteiland met bunkers en kazematten ontdek je oude en moderne geo-technieken.

Aviodrome

Als je kinderen gek zijn op vliegen, dan moet je eens naar Aviodrome in Lelystad gaan. Het Aviodrome is een mix van een museum en een themapark, heel interactief dus. Het luchtvaartthema is in allerlei details doorgetrokken. Zo krijg je geen toegangskaartje, maar een vliegticket, en je gaat door een douane-scanner bij de ingang. Ook de aanwijs-borden zien eruit alsof ze op een vliegveld hangen. Je kan een Boeing 747 in, er is een film theater en er zijn allerlei speeltuinen.

Bekijk de praktische info op de website en bestel ook alvast je tickets! Wil je dit combineren, ga dan bijvoorbeeld winkelen bij Batavia Stad Fashion Outlet.

Orchideeën Hoeve

Wat ik ook echt een van de leuke uitstappen in Nederland vond was een bezoek aan de Orchideeën Hoeve. Hier zijn allerlei tropische tuinen te zien en er zijn dieren! Koikarpers, lori’s, schildpadden en meervallen. Via allerlei toffe weggetjes wandel je door de tuinen. Zit je in een rolstoel of heb je een kinderwagen mee? Ook dan kan je er doorheen wandelen. Buiten is de makituin, hier wonen flamingo’s. Aan het einde van de route is er een vrij grote speeltuin.

Nationaal gevangenismuseum in Veenhuizen

Blogger Alyt bezocht het interactieve museum Nationaal gevangenismuseum in Veenhuizen. Met haar kinderen ging ze op onderzoek uit in dit museum vol verhalen over verpaupering, misdaad en straf. Er is veel te zien en te doen. Zo is er een escape room, je kan een rondje mee met de gevangenisbus en er is een speurtocht. 

Continium Discovery Center

Nog een interactief museum in de lijst met uitstappen Nederland voor gezinnen. In het Zuid-Limburgse Kerkrade is het Continium Discovery Center. Dit interactieve museum staat volledig in het teken van de thema’s aarde, wetenschap, techniek en ontwerp. Je kan hier zelf aan de slag in de interactieve exposities, het Theater van de Wetenschap, tijdens spectaculaire (3D-)filmvertoningen en in het Laboratorium. Reken op een bezoek van heel wat uren want er is veel te ontdekken.

Kasteel De Haar

Kasteel De Haar

Blogger Nicole bezoekt het Kasteel De Haar met haar zoon en komt enthousiast weer terug. Het is een sprookjeskasteel met een slotgracht, torens en rode luiken voor de ramen. Aan de hand van de speurtocht wandel je door het kasteel. Wat een bezoek zo leuk maakt is de combinatie van het kasteel, dat van binnen en buiten schitterend mooi is, en het grote landgoed. Op het grote landgoed is een hertenkamp. Voor kinderen wordt er tijdens schoolvakanties regelmatig iets georganiseerd. Standaard zijn er drie speurtochten voor kinderen.

Schateiland

Schateiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland (ruim 5500 m2). De grote ruimte is verdeeld in drie stukken. Bij de ingang zie je het grote schip met daaronder de kapiteinshut. Tegenover het schip staan de vissershut, de peuterspeelhoek en het zeemansgevecht. Je kan er klimmen en glijden uiteraard en allemaal in het piratenthema. Ook kan goud zoeken, er is een groot speelkasteel, er is een strand en en je kan schatgraven. Er is een klein laagje water bij het strand, dus het is verstandig om droge kleding mee te nemen.

Indoor Skydiven

In het zuiden van Nederland kan je indoor skydiven in Roosendaal, een van de bijzondere uitstappen in Nederland. Wij deden dit met onze dochter van 7 jaar. Het is nu 2,5 jaar later en ze praat hier nog bijna wekelijks over! Zij vond de indoor skydive ervaring ontzettend leuk. Het is echt een uniek uitje dat je vooral moet beleven om te weten wat het is. De tijd die je aan het vliegen bent is relatief kort ten opzichte van het wachten. Wij hebben 3x 1 minuut gedaan en daarna deed mijn man nog de VR-ervaring. Wel is het een kostbaar uitje als je dit met je hele gezin zou doen. (tickets online)

Kasteeltuinen Arcen

En dan een uitje waar mijn man het nog vaak over heeft: het bezoek aan de kasteeltuinen Arcen tijdens onze vakantie in Limburg. Dit is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Er zijn meer dan vijftien tuinen en er is een historische buitenplaats met een kasteel. In 2016, 2017 en 2018 werd Kasteeltuinen Arcen uitgeroepen tot Leukste uitje van Limburg door Land van de ANWB. Wij vonden dit bezoek echt een fantastische ervaring. Het is veelzijdig en afwisselend en ook voor kinderen is het leuk. Zo is er een speeltuin en een strandje.

Dat waren ze, onze tips voor uitstappen Nederland. Op de pagina uitjes met kinderen zie je veel meer leuke uitjes voor gezinnen staan.

Outdoor uitjes voor kids
Commentaar (0)
Commentaar toevoegen