31x Tussenstops onderweg naar Italië met kinderen

Je gaat op autovakantie met kinderen en je zoekt naar leuke tussenstops of overnachtingen. Wij delen de leukste tussenstops onderweg naar Italië met kinderen op weg naar vakantie.

We delen tips voor tussenstops onderweg naar Italië in fijne hotels langs de snelweg. Daarbij delen we vooral betaalbare hotels met familiekamers. Indien mogelijk hebben de hotels een speeltuintje of ander vermaak. Als dat zo is zetten we het erbij.

  • Heb jij zelf fijne tips qua hotels? Deel ze met ons, dan zetten we die erbij!

Welke route neem je naar Italië?

De route die je neemt naar Italië hangt natuurlijk af naar waar je in Italië heen wil rijden. Wij delen tips voor routes via Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Iedere route heeft voor- en nadelen. Bijvoorbeeld tolwegen en de tolvignetten in Zwitserland en Oostenrijk.

Rijd je met een caravan door Zwitserland? Dan heb je daar een apart vignet voor nodig! Het loont dus de moeite om te onderzoeken welke route het voordeligst is.

Tussenstops onderweg naar Italië met kinderen

Als je naar tussenstops onderweg naar Italië met kinderen zoekt, dan zijn er een aantal hoofdwegen tot aan Noord-Italië. Voor deze routes delen we een aantal opties om te overnachten. Daarna heb je de route richting Zuid-Italië en Sicilië. Daarvoor geven we als laatste in dit artikel tips. Je leest hier per route tips om te overnachten met het gezin, in de buurt van de snelweg natuurlijk.

Route richting Turijn (Via Luxemburg, Nancy en Genève)

We beginnen met het delen van leuke plekken voor tussenstops onderweg naar Italië vanaf Luxemburg. Voordat je Luxemburg inrijdt raden wij als stopplekken onder andere Maastricht, Luik en de Hoge Venen als stopplekken aan.

Lees voor het eerste stuk in Frankrijk ook de tips voor de Route du Soleil. Gaan we nu echt beginnen met de tussenstops richting Italië.

Enzo Hôtel Diane

Luxemburg – Nancy

We beginnen met het delen van hotels in de buurt van Metz en een leuke camping in Luxemburg.

Enzo Hôtel Diane – Logis Amnéville heeft familiekamers en een binnenbad en ligt op slechts 400 meter van de thermale baden van Amneville. De familiekamers zijn geschikt voor een gezin van 4/5 personen, de meeste hebben 2 badkamers.

Net boven Nancy verblijf je redelijk voordelig in B&B Hotel Nancy Frouard, in een kamer voor 4 personen. Parkeren is gratis.

Nancy – Dijon

Rijd je vanaf Amsterdam, dan ben je bij Dijon al ruim 700 kilometer onderweg.

Op de route Nancy – Dijon raden wij La Ferme des 3 Suissesses aan. Dit ligt in de Vogezen. Het is een bed & breakfast accommodatie met gratis WiFi, op 5 km van de snelweg A31. 

Kyriad Dijon Est Mirande, bij Dijon en de A6

Dijon – Chamonix

Ter hoogte van Dijon raden wij deze hotels aan:

  • Kyriad Dijon Est Mirande ligt op een ideale locatie voor een tussenstop, vlakbij de A6 en de A31. Daarnaast ben je redelijk snel in het centrum van Dijon. Voor de kinderen fijn: het buitenzwembad. Je overnacht in twee aangrenzende kamers.
  • Hôtel Balladins Dijon Nord heeft ook een buitenzwembad en is iets goedkoper dan het hotel hierboven. In dit hotel verblijf je in een kamer voor vier personen, je bereikt dit hotel ook gemakkelijk vanaf de snelweg.
RockyPop Hotel

Chamonix – Turijn

Tussenstops onderweg naar Italië nog voor de Italiaanse grens? Dan overnacht je in het RockyPop Hotel. Dit ligt in Les Houches, op 5 kilometer van Chamonix. Er zijn zonneterrassen, er is een foodcourt en de kids kunnen videospellen spelen. Niet goedkoop, wel prachtig gelegen en kindvriendelijk.

Het mooie en betaalbare familiehotel Comtes De Challant ligt tussen de imposante bergen van het hart van de Franse Alpen. Qua ligging is het hotel prima te bereiken als je op doorreis bent.

Comtes De Challant

Turijn – Bologna

Voor het stuk van Turijn – Bologna, kan je bijvoorbeeld verblijven in de buurt van Milaan! Dan is het Hotel GF met parkeergelegenheid wellicht een optie. Het hotel ligt in de buurt van de snelweg en de bus naar de stad stopt op 50 meter van het hotel.

H+ Hotel Wiesbaden Niedernhausen, Frankfurt, op 300 meter van de A3!

Route richting Milaan (Via Basel, overnachten Zwitserland op doorreis italië)

Dan delen we tussenstops onderweg naar Italië voor de route via Zwitserland, dit is de route over Basel.

Keulen – Frankfurt

De meeste mensen stoppen vaak pas in de omgeving van Frankfurt, op het traject richting Basel. Wij geven ook een aantal tips voor het traject richting Frankfurt: met kleine kinderen rijd je soms wat minder kilometers op een dag dan wanneer je zonder kinderen rijdt. Wij maakten een eerste tussenstop, voor een wandeling en een lunch, in het Siebengebirge net onder Bonn.

Het H+ Hotel Wiesbaden Niedernhausen ligt net boven Frankfurt en op 300 meter van de snelweg A3. Er zijn familiekamers, je kan er gratis parkeren en er is een welness met binnenbad.

Wil je in de buurt van Frankfurt overnachten? Het Styles Hotel Frankfurt Airport met familiekamers ligt in Kelsterbach heeft een biertuin en een eigen ambachtelijke bierbrouwerij. Dit 3-sterrenhotel heeft een bar, gratis WiFi en een 24-uursreceptie.

Karlsruhe en Frankfurt

We rijden verder zuidelijk. Met Karlsruhe ben je vanaf Amsterdam al zo’n 550 kilometer onderweg en bij Freiburg is dat bijna 700 kilometer. Wellicht een mooie plek om te stoppen voordat je (het veel duurdere) Zwitserland inrijdt.

Wil je na Frankfurt overnachten? Dan is het sevenDays Hotel BoardingHouse in Heidelberg een prima optie, met nette kamers en parkeergelegenheid onder het hotel. Je verblijft in een appartement met een slaapkamer.

tuin hotel Scheid tussenstops Duitsland
Tuin Hotel Scheid

Heidelberg – Karlsruhe – Freiburg

  • (Tip!) Wij verbleven net voor Heidelberg in Hotel Scheid, op 4 minuten van de snelweg. Perfect gelegen voor de tussenstops onderweg naar Italië en met moderne en ruime familiekamers. Er is een restaurant, ontbijt is inclusief. Binnen is er een speelruimte, buiten is er een grasveld waarop de kids kunnen spelen. Wij zouden hier zeker nog eens overnachten!

Rijd je door naar Karlsruhe, dan komen we uit bij het Pension PRH Bähr. Dit pension ligt dichtbij de snelwegen en je kan er gratis parkeren.

Net boven Freiburg in het Zwarte Woud rijd je langs het Parkside Boutique Appartements, waar je verblijft in mooie appartementen. Het Europa Park is hier trouwens dichtbij, leuk als je een wat langere stop maakt op de heen- of terugweg.

Hotel Classic bij Freiburg

Freiburg – Zwitserse grens

  • In Freiburg, vlakbij de snelweg en in het Zwarte Woud, overnacht je in een ruimte familiekamer van Hotel Classic. Je parkeert er gratis. En op een minuut of 15 rijden onder Freiburg overnacht je in een familiekamer van Hotel zum Ochsen. Er is gratis parkeergelegenheid.

Het Airport Club Résidence – Basel Mulhouse ligt in Blotzheim en heeft appartementen met 1 of meerdere slaapkamers. Elke unit beschikt over een volledig uitgeruste keuken en een woonruimte met een slaapbank, een flatscreen-tv en een eethoek.

Overnachten in familiehotels Zwitserland snelweg met kind

Als eerste plek in Zwitserland raden wij Hotel Alfa aan. Dit hotel ligt op een gunstige locatie in Birsfeld, met de tram reis je in een minuut of 10 naar Basel. Dit hotel is goed bereikbaar vanaf de A3 en de prijs/kwaliteitverhouding is in orde.

Ook heel goed betaalbaar onder de tussenstops onderweg naar Italië is het Holiday Inn Express Luzern-Neuenkirch. Dit ligt bij de snelweg langs Luzern. Leuk is de speelplaats voor de kids. Bij mij komt het uit op een prijs van € 125, – in juli, wel ben ik premium lid (ik boek vaak via Booking.com).

Richting Lugano, in de buurt van het leuke Bellinzona, overnacht je in het Hotel La Perla. Deze overnachting bij Bellinzona biedt gratis parkeren en er is een heel fijn zwembad.

tussenstops onderweg naar Italië
Hotel La Perla

Lugano – Milaan

Lugano is duur als je er wilt overnachten. Wij raden dan eerder een overnachting net over de grens in Italië aan rondom het Comomeer bijvoorbeeld.

Camping Villaggio Paradiso is een rustig resort met directe toegang tot een strand. Op het dak is een zwembad. Je verblijft in een van de appartementen met een slaapkamer en een eigen badkamer, een eethoek en een kitchenette met een koelkast.

Milaan – Bologna

In Milaan, ook met mogelijkheid om te parkeren is het hotel MEININGER Milano Garibaldi. Qua prijs/kwaliteit is het een hele goed optie in de stad. Prijs voor het gezin voor 2 nachten in augustus ligt rond de €150, -. Zoek wel vooraf uit hoe goed dit hotel bereikbaar is vanaf de snelweg!

Net voor Bologna ligt het SHG Hotel Bologna vlak langs de snelweg. Je kan Bologna bereiken met het openbaar vervoer. Lees onze tips voor Bologna met kinderen.

tussenstops onderweg naar Italië
Hotel San Marco bij Parma

Tussenstops onderweg naar Italië richting Venetië (Keulen, Frankfurt, Oostenrijk)

Dan delen we tussenstops onderweg naar Italië voor de route langs Oostenrijk. De route in de richting van Verona en Venetië komt langs Keulen, Frankfurt, Karlsruhe, Stuttgart, Innsbruck en Bozen.

Omgeving Frankfurt

We beginnen de tips voor tussenstops in de buurt van Frankfurt. Je rijdt meestal om de stad heen, de twee hotels liggen net ten noorden en net ten zuid-westen van de stad.

  • Hotel Garni Am Schäfersberg ligt net onder Limburg an der Lahn, op minder dan een kilometer van de A3. Je boekt er onder andere een appartement met twee slaapkamers.

Een klein beetje zuidelijker, in Rüsselsheim, ligt ten zuid-westen van Frankfurt Hotel MK Rüsselsheim. De ligging is minder direct aan de snelweg dan de optie hierboven, maar de reacties op het hotel zijn goed. Het hotel wordt vaak gebruikt op doorreis, parkeren kan tegen een vergoeding van € 8, -. De gasten zijn enthousiast over de grootte van de familiekamers. Goede privé parkeergelegenheid met 2 laadpunten voor elektrische auto. ( van te voren reserveren) 

Richting Karlsruhe – Stuttgart

Iets zuidelijker op de route voor tussenstops onderweg naar Italië kom je de steden Karlsruhe en Stuttgart tegen. Allebei trouwens hele leuke plekken voor een stedentrip dus je kan er ook voor kiezen om hier iets langer te blijven.

Dan is er bij Karlsruhe het hotel Kaiserhof, hier verbleven wij zelf op doorreis naar het zuiden! Het hotel ligt op een paar kilometer van de snelweg A4 en in het hart van Karlsruhe. Wij vonden het een fijne en grote kamer op een leuke locatie. Niet direct langs de snelweg, wel heel fijn als ontspannen tussenstop!

Wat verderop, tussen Karlsruhe en Stuttgart, ligt op 1 kilometer van de snelweg het Hotel Residenz bij Pforzheim. Met parkeergarage en familiekamers.

Stuttgart – Innsbruck

Vanaf Stuttgart rijden we door richting Innsbruck, Oostenrijk.

  • Tussen Stuttgart en Ulm is het hotel Alb Inn, met gratis parkeren, een prima plek voor een overnachting. Het hotel ligt vlakbij de snelweg.

(TIP!) Rondom Ulm: Romagna Mia – Hotel Ristorante Pizzeria heeft familiekamers. Er is gratis privéparkeergelegenheid.

Of verblijf bij het plaatsje Merklingen. Aanrader is het Lobinger Hotel bij Langenau, net buiten Ulm. Er zijn familiekamers die ook geschikt zijn voor grote gezinnen! Het ligt op 3 minuten van de A7-snelweg.

Alpchalet Schwanstein wordt beoordeeld met een 8,6! DIt rustig gelegen hotel in de Beierse streek Ostallgäu biedt gratis WiFi en een zonneterras. 

tussenstops onderweg naar Italië
Hotel Alpin

Innsbruck – Trente

Ga je naar Zuid-Italië? Onderaan dit artikel delen we de tips voor tussenstops in Midden- en Zuid-Italië.

Langs de doorgaande weg net voorbij Innsbruck is Hotel Gasthof Handl een mooie plek voor een tussenstop onderweg naar Italië in Oostenrijk. Het hotel ligt bij de A13, heeft familiekamers en je kan er gratis parkeren. Het uitzicht op het Stubaital is prachtig.

  • Net onder Innsbruck stop je bij een McDonald’s voor een prachtig uitzicht op de bergen vanaf het restaurant! Dit is de McDonald’s Österreich, Europabrücke-Parkplatz in Schönberg.

Hotel Alpin heeft familiekamers met een balkon met een panoramisch uitzicht op de bergen. Het hotel biedt een gratis overdekt zwembad, sauna en Turks stoombad. Het is gelegen op 150 meter van de skiliften van Ladurns. Het complex bevindt zich op 10 minuten rijden van de snelweg A22. 

Hotel Corte Castelletto

Tussenstops onderweg naar Italië – richting Zuid-Italië

Dan de laatste twee stukken in dit overzicht van tussenstops onderweg naar Italië. We delen tips voor de route Bologna – Calabrië/Sicilië en de route Bologna – Bari.

Wij waren in Bologna met kinderen en verbleven buiten de stad in het iH Hotels Bologna Gate 7. Het hotel is een beetje gedateerd, maar wel prima. Je parkeert de auto gratis en er gaat een bus naar de stad. Ontbijt is inclusief.

Vanaf Florence richting Rome

Dan rijd je het lange stuk tussen Florence, door de Toscane en richting Rome. Onder Arezzo verblijf je in een mooie kamer voor vier personen in Toscane Experience bnb.

Meer richting Rome verblijf je in Hotel Umbria ligt, dat ligt op slechts 200 meter van de afrit Attigliano van de A1. Bij het hotel is een zwembad.

Vanaf Rome naar Napels

Op het stuk tussen Rome en Napels overnacht je op een uur rijden van Napels in Grand Hotel Pavone. De afrit Cassino van de snelweg A1 ligt op 900 meter afstand. Er is gratis privéparkeergelegenheid.

Ten zuiden van Napels ligt de prachtige Amalfikust. Hier een beetje van meepikken tijdens je rit naar Zuid-Italië? Verblijf in Salerno in B&B Domus Garibaldi. Met de boot verken je de Amalfikust makkelijker dan met de auto.

Mis jij nou een fantastisch hotel in dit overzicht van tussenstops onderweg naar Italië? Laat het ons weten, dan zetten we die erbij. Ga je naar Italië? Lees over de leukste bestemmingen!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën