Tropische eilanden met kinderen | 7x Tips

Op vakantie naar een tropisch eiland met kinderen? Wij delen zeven fantastische eilanden voor een droomreis naar verschillende tropische eilanden met kinderen!

Wij gaan graag met de kinderen op vakantie naar prachtige eilanden. Zeker toen ze nog wat jonger waren vertrokken we in de winter graag op een zonvakantie. Dit zijn een aantal eilanden die wij aanraden als je zoekt naar een tropische vakantie met kids!

De leukste tropische eilanden met kinderen

Kaapverdië

Van alle tropische eilanden in deze lijst, is Kaapverdië de eilandengroep die het best te bereizen is met kleine kinderen. Want: amper tijdsverschil en je vliegt er in 6-7 uur heen. Daarnaast heb je op een aantal eilanden geen speciale inentingen nodig en er komt amper malaria voor. Wij waren op met de kinderen op Kaapverdië en vonden het een hele leuke plek. Zouden we nog eens gaan, dan zouden we de verschillende eilanden willen zien. De bestemming is zon zeker, nog niet heel bekend en een perfecte plek om te leren surfen.

Op het eiland Sal was onze favoriet het surfcafé Mitu & Djo Kite Surf School. Je kan hier leren surfen, maar met kinderen is het vooral relaxen en kijken naar de kiters. De plek is prettig en gezellig.

Door meerdere eilanden te bezoeken maak je er een heel afwisselende vakantie van, voor eilandhoppen kan je misschien het beste boeken via Voja Travel. Je kan kiezen uit een vakantie op 2, 3 of 4 eilanden. Ga je voor 4 eilanden, dan bezoek je de eilanden Santiago, Fogo, São Vicente & Santo Antão. Je ontdekt authentiek Kaapverdië, zonder massatoerisme. Ideaal aan Voja Travel is dat iedere rondreis echt op maat gemaakt wordt, dus met jullie kinderen en wensen wordt echt rekening gehouden bij het samenstellen van de reis.

zon in de herfstvakantie-curacao-kaapverdie-vakantie-kinderen
Curacao

Curacao

Het Caribische eiland Curacao vonden we geweldig en raden we echt aan als je zoekt naar een vakantie op een van de leuke tropische eilanden met kinderen! Het is een niet al te groot eiland, maar er is zoveel te doen. Een ochtend wandelen in een van de natuurgebieden combineer je moeiteloos met lekker eten en een middag strand. Er is zoveel te doen op dit eiland, wij hebben in bijna drie weken nog lang niet alles gedaan.

Je vliegt in een uur of 10 naar dit prachtige eiland, het tijdsverschil is 5 – 6 uur (afhankelijk van de zomer- en wintertijd). De vliegduur en het tijdsverschil zijn nadelen als je deze bestemming vergelijkt met Kaapverdië. Echter, dit eiland biedt wel meer diversiteit, leuke restaurants, natuurgebieden, stranden en er zijn veel kindvriendelijke activiteiten.

Een van de bekendste bezienswaardigheden zijn de Grotten van Hato. Hier woonden vroeger Indianen en nu zijn er nog muurschilderingen te zien! En een populaire activiteit is een uitstap naar het eilandje Klein Curacao. Hier ga je heen vanwege de prachtige stranden. Het Christoffelpark staat vooral bekend om de Christoffelberg, je kan deze met oudere kinderen en tieners beklimmen. Doe dat vanwege de hitte wel vroeg op de dag. Ook het park bezoeken is een aanrader. Er zijn twee autoroutes en acht wandelingen uitgezet. Er zijn autoroutes en wandelroutes.

  • Resort Curio by Hilton is een luxe 5-sterren hotel! Er zijn 4 zwembaden, aquapark ook met opties voor kleine kinderen en een zwembad- en strandbar. 
Sri Lanka met gezin
Sri Lanka

Sri Lanka

Onze gastblogger was met haar gezin op Sri Lanka, een eiland dat qua grootte vergelijkbaar is met Nederland en België samen. Ze hadden het zo naar hun zin tijdens hun vakantie op dit tropisch eiland met kinderen, dat ze nog een keer terug willen naar deze bestemming. Ideaal aan deze bestemming is dat er zoveel diversiteit is. De prachtige natuur, stranden, mooie treinroutes, leuke steden, een fijne bevolking en heerlijk eten. Als onze gastblogger een land zou moeten noemen waar je met kinderen echt heen moet, dan is de kans heel groot dat ze Sri Lanka zegt.

Sri Lanka heeft een gunstig klimaat: je kan het land het hele jaar door bezoeken. Wel verschilt het per seizoen op welke plekken het goed weer is. Toen zij er waren, in augustus, was het zonnig aan de oostkust. Je kon ze onder andere vinden bij surf-heaven Arugam Bay! Een heerlijke relaxte plek, ook geschikt als je niet kan surfen. Ideaal om te relaxen.

Als je naar Sri Lanka gaat dan is een rondreis aan te raden. De organisatie Travelnauts is gespecialiseerd in het samenstellen van individuele familiereizen. Zij hebben meerdere opties, waaronder deze 21-daagse Familiereis door Sri Lanka en de Malediven. Je reist per minivan en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Je gaat onder meer naar een olifantenweeshuis, theeplantages en wereldberoemde grottempels. Tijdens een jeepsafari ga je op zoek naar wilde olifanten, luipaarden, buffels, apen en andere dieren!

Fiji

Fiji, echt zo’n absolute droombestemming, zeker ook geschikt voor tropische eilanden met kinderen. EJe moet er een lange vliegreis voor maken, en er komt heel wat tijdsverschil bij kijken. Maar dan krijg je ook een droomvakantie. Een gezin was onder andere op Fiji met hun jonge kinderen. Zij combineerden Fiji en Vanuatu met een hele mooie cruise. Het viel ze op hoe kindvriendelijk de bevolking was. Zij deelden onder meer met ons:

“In het voorjaar van 2017 gingen we dan echt naar Fiji en Vanuatu. De totale vliegtijd tussen Parijs en Nadi (Fiji) is ongeveer 22 uur. We vlogen van Parijs naar Seoel (+- 12u) en bleven daar 2 nachtjes overnachten, vooraleer we doorvlogen naar Nadi. Korean Air bleek een echte aanrader met kinderen! Lily kreeg op elke vlucht kleurboekjes en potloden. Er waren aangepaste baby- en kindermaaltijden. Op de luchthaven in Seoel zijn er speelplekjes voor kinderen en aangepaste kindertoiletjes.

Alles van onze reis lag op voorhand vast: 2 dagen Fiji, 4 dagen Vanuatu, terug naar Fiji waar we een 11 daagse cruise deden naar de Lao-eilanden en dan nog enkele dagen Fiji. De eerste dagen in Fiji verbleven we in het Double tree by Hilton, een aanrader met kinderen. Op Vanuatu overnachtten wij bij het Erakor Island Resort.

Daarna maakten we de cruise met Cruise Captain Cook. De nannies vergezelden ons naar de activiteiten of bleven op de boot met de kinderen toen wij gingen duiken. Ook ‘s avonds tijdens het diner bleven de kinderen bij de nanny’s zodat wij rustig konden eten.

De vier dagen in Vanuatu waren onvergetelijk. Daags na onze verloving op Fiji deden we met een klein cesna-vliegtuigje een prachtige uitstap naar het eiland Tanna waar de meest actieve vulkaan van de wereld staat. De kindvriendelijkheid van de bewoners werd op elk eiland nog eens bevestigd!

Mauritius

Blogger Nicole was op Mauritius met gezin en dat is ook echt ideaal als je zoekt naar een bestemming voor tropische eilanden met kinderen! Dit eiland biedt parelwitte stranden met palmbomen aan een helderblauwe zee. Maar daarnaast is er ook een binnenland met groene heuvels, enorme bomen en velden vol suikerriet. Ook is er heel wat cultuur: de Nederlanders, Fransen en Engelsen lieten hun sporen na. Dit zie je terug in de koloniale landhuizen, de vele Hindu tem-pels, de Chinese winkels en de Creoolse eetkraampjes.

De temperatuur ligt op Mauritius tussen de 22 – 28 graden. Wel is er geregeld een bui, dit duurt vaak niet langer dan een paar minuten. Net als bij Kaapverdië is er met Mauritius nauwelijks tijdsverschil. Je bent iets langer onderweg: ongeveer 12 uur.

tropisch eiland met gezin

Bali

Bali, voor veel mensen een droomeiland. Inmiddels is het al nacht jaar geleden dat mijn man en ik bijna zes weken waren. Dit gezin was tijdens de zomervakantie op Bali met de kids.

Zij waren in totaal 3 weken op Bali. Het eiland is heel erg kindvriendelijk, er is ontzettend veel te doen. En natuurlijk kan je de reis zo avontuurlijk maken als je wilt. Je kan een aantal weken bij je hotel blijven. Ook kan je ervoor kiezen om vanaf Bali te gaan eilandhoppen, of om op verschillende plekken op het Indonesische eiland te verblijven.

Net als voor Mauritius heb je bij Bali meerdere opties tijdens een vakantie op tropische eilanden met kinderen: actief rondreizen of het eiland ontdekken vanuit één verblijfplaats!

Thailand

In Thailand zijn er een hoop mooie eilanden om te bezoeken als je zoekt naar tropische eilanden met kinderen voor een vakantie. Wij maakten afgelopen jaar een rondreis door Thailand met de kinderen. We combineerden Bangkok met het bezoeken van een aantal eilanden.

Koh Lanta en Koh Phangan zijn bekende en toeristische eilanden. Maar tegelijkertijd zijn ze nog niet overgenomen door het massatoerisme. Op beide eilanden vind je heel wat faciliteiten waardoor je een gemakkelijke vakantie hebt, maar ook is er nog voldoende te zien van de Thaise cultuur en natuur.

Thailand is natuurlijk een ideale bestemming om een bezoek aan tropische eilanden met kinderen (Koh Lipe ziet er ook waanzinnig uit) te combineren met een stedentrip Bangkok, of het doorreizen naar Maleisië.

Kindervakanties Thailand

Ook in Thailand kan je op een familiereis gaan, je stelt zelf een rondreis samen of je kiest voor een pakketreis! Dit zijn onze aanraders als je naar de Thaise eilanden gaat voor een vakantie op tropische eilanden met kinderen.

  • De organisatie Local Hero Travel laat jou je rondreis samenstellen samen met een local hero in Thailand. Zij hebben de voorbeeldreis Phuket – Ko Racha – Phuket – Ko Lanta – Ko Ngai – Bangkok. Deze reis wordt naar jullie wensen aangepast!

Wat zijn jouw aanraders voor een vakantie op tropische eilanden met kinderen? Ook leuk: de Seychellen of Aruba.

TUI BLUE MAI KHAO LAK

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën