Tours met kinderen | 9x Uitjes

Wat is er te doen in het Franse Tours met kinderen? Deze stad ligt ter hoogte van Nantes aan de Loire. Wij zochten het uit en delen enkele tips voor deze stad in de Loirestreek.

Tours is een stad waar Nederlandse gezinnen onderweg naar het zuiden van Frankrijk langs kunnen komen, afhankelijk natuurlijk van wat je eindbestemming is. Lees voor andere tussenstops en overnachtingen de tips voor langs de Route de Soleil met gezin.

Doen in het Franse Tours met kinderen

De kathedraal is een van de opvallendste bouwwerken uit de regio en het is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Binnen zijn er de graftomben van Franse koningskinderen. De Basiliek Saint-Martin is een andere bezienswaardigheid. Hebben de kinderen geen zin om te lopen, je kan ook met een klein stadstreintje een rondrit door de stad maken.

Botanische tuin

Een van de plekken waar we bijna altijd naartoe gaan tijdens een stedentrip is de botanische tuin van een stad. Vaak gratis toegankelijk in het buitenland en een oase van rust! In de botanische tuin van Tours is er een arboretum, maar er is ook een dierenruimte en een speeltuintje.

Gadawi Park

Bij het Gadawi Park, met twee verstigingen, kan je boomklimmen. En zoals ze zelf schrijven: Boomklimmen is een buitenactiviteit die geschikt is voor het hele gezin. Er zijn meer dan dan 15 verschillende parcours op diverse niveaus.

Een museum dat voor een groter publiek interessant is, is het Natuurhistorisch museum van de stad. Er zijn meerdere verdiepingen en op de begane grond is een wisselende tentoonstelling te zien.

Lulu Parc

Het Lulu Parc ligt op een minuut of vijf rijden van Tours. Het is een recreatiepark met allerlei opties voor gezinnen. Een waterglijbaan, kinderboerderij, speelweide en trampolines onder andere.

Kasteel van Chenonceau

Het kasteel van Chenonceau ligt ten oosten van de stad Tours. Dit is een mooi onderhouden kasteel, dat vooral bekend werd om de bewoners zoals Diane de Poitiers en Catherine de Medicis. En ook de renaissance-tuinen zijn prachtig. (kids tot 7 jaar hebben gratis toegang)

ibis budget Tours Centre Gare

Overnachten in Tours met kinderen

Blijf je langer in Tours, bijvoorbeeld voor een overnachting onderweg? Dan zijn dit kindvriendelijke accommodaties:

In het centrum van Tours vind je ibis budget Tours Centre Gare. Je kan er parkeren onder het hotel en het is redelijk goed betaalbaar!

Op 3,3 kilometer van de A10, afslag 20, ligt het Hotel Quick Palace Tours. Hier kan je gratis privĆ©parkeren. Het hotel heeft een sauna.

Verder lezen? Lees onze tips voor Bordeaux met kinderen!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn