Tirol met kinderen | 11x Uitjes

Een van de fijnste plekken voor een zomervakantie met het gezin is volgens ons een Alpenland! Een van de regio’s waar je naartoe kan gaan is Tirol. Wat is er te doen in Tirol met kinderen en waar ga je op vakantie? Je leest het in dit artikel.

Tirol is een van de deelstaten van Oostenrijk. Bekende plekken om naartoe te reizen zijn Innsbruck, KitzbĆ¼hel, Ellmau en Mayrhofen. Dit gebied staat vooral bekend om de bergen en het alpiene landschap: er zijn meer dan 500 bergtoppen hoger dan 3.000 meter en zo’n 600 gletsjers. Ideaal voor een bergvakantie.

Daarom een vakantie in Tirol met kinderen

In Tirol zijn er maar liefst 17 regio’s die zich gespecialiseerd hebben in vakanties voor gezinnen! Dit uit zich onder meer in kindvriendelijke accommodaties in deze regio’s en speel- en avonturenparken in de omgeving. Dit is onder meer zo in het Kufsteinerland, Achensee, Ɩtztal en de Tiroler Zugspitz Arena.

In de wintermaanden kan je hier op wintersport Oostenrijk gaan, naar een van de 80 skigebieden! En in de zomer kan je er fantastisch wandelen door de bergen. Naast de bergen en natuur zijn er ook allerlei leuke activiteiten te doen.

Kinderuitjes in Tirol met kinderen

Zillertal Arena

De Zillertal Arena, met onder andere Gerlos, Mayerhofen en Kƶnigsleiten, is in de wintermaanden een geliefde plek voor een wintersportvakantie in het grootste skigebied van het Zillertal. In de zomermaanden is dit gebied bij uitstek geschikt voor actievelingen en bergliefhebbers! Er zijn in totaal zeven verschillende Erlebniswelten (beleveniswerelden).

In Gerlos is er een via ferrata-park. De tochten op de eerste wand zijn kort, de belangrijkste via ferrata door de Riederklamm is veel langer.

De GipfelLiner Kƶnigsleiten is een Flying Foxof zipline, geschikt vanaf 1.40 m/50 kilo. Deze gaat over het stuwmeer Kƶnigsleiten op 2.300 meter boven zeeniveau.

Het Kristallbad is een binnen- en buitenbad, met onder andere een 50 meter lange buisglijbaan, kinderbad met diverse attracties en een natuurlijke watertuin.

En de Arena Coaster is niet alleen leuk voor de kinderen, dit is een alpine achtbaan in het Zillertal. De 1.450 m lange coaster-fun begint bij het dalstation in Zell am Ziller. Ook is hier een speeltuin.

Op de Rosenalm is er het Fichtenschloss, met een lange, houten knikkerbaan en het water van de Fichtensee. Er is hier bootverhuur.

Achensee

Rondom de Achensee zijn er allerlei wandel-, fiets- en klimtochten. Daarnaast is het meer geschikt voor zwemmen en watersporten. In alle dorpen rondom de Achensee zijn er vakantiedorpen zijn er professionele zeil-, surf- en kitesurfscholen. Pertisau en Maurach zijn de belangijkste (toeristische) plekken.

Leuk uitje rondom de Achensee is het klimparcours met touwen in het bos in Achenkirch, Abenteuerpark Achensee. Een ander avontuurlijke activiteit is de Skyglider AirRofan, vanaf de 2.038 meter hoge Gschƶllkopf. Je hangt in het toestel heeft de vorm van een adelaar en je zweeft hieronder.

Tirol met kinderen

Dagje Innsbruck met kinderen

Tijdens een vakantie in Tirol met kinderen mag een bezoek aan Innsbruck natuurlijk niet missen. Het is een leuke stad met allerlei activiteiten en de bergen liggen rondom.

Vanuit het centrum van Innsbruck sta je binnen een paar minuten in het grootste natuurpark van Oostenrijk! Stap in de Nordkettenbahnen en geniet van het 360 graden uitzicht. Onderweg kan je uitstappen bij de dierentuin. Binnen 10 minuten sta je op 2300 meter hoogte, met een mooi uitzicht op de stad en natuurlijk op de omringende bergen. De dierentuin, de Alpine Zoo Innsbruck, ligt op 750 meter boven de zeespiegel. Vanaf de dierentuin heb je een mooi uitzicht op de bergen. Er zijn meer dan 2000 soorten dieren in deze dierentuin.

Op de Bergisel staat de vernieuwde Olympische springschans, die een aparte attractie is geworden. Met twee minuten ben je boven, je gaat met de kabelbaan. Boven tref je een 360-graden uitzicht en een restaurant.

Een bekende bezienswaardigheid is het huis met het ā€˜Gouden Dakā€™. Als je door de oude stad tussen alle mooie beschilderde gevels loopt kun je het niet missen. In dit gebouw vind je het sympathieke Goldenes Dachl museum, hier leer je alles over het leven van keizer Maximilian I.

Ɩtztal

Dit is het langste zijdal van Tirol dat wordt omringd door hoge bergen. Het Ɩtztal is een prachtig gebied waar ik eigenlijk met de kinderen naartoe zou reizen, totdat Corona er een stokje voor gooide helaas. Het Widiversum Hochoetz avonturenpark bestaat uit allerlei speel- en puzzelstations. En het WIDIs Kids Park is groter dan 5000 mĀ² en heeft allerlei speelplekken, opgedeeld per leeftijdscategorie. Met wat oudere kinderen ga je naar Area 47, het grootste outdoor-avonturenpark van Oostenrijk.

De Ɩtztal premium kaart is inbegrepen bij een verblijf in een van de ongeveer 350 aangesloten accommodaties, anders kan je deze kaart zelf kopen. Hiermee krijg je gratis toegang tot de kabelbaan en gratis toegang tot zwembaden, zwemmeren, musea, vrijetijdsvoorzieningen en nog veel meer. 

Wilder Kaiser

En als laatste tip Wilder Kaiser, met de vier dorpen Ellmau, Going, Scheffau en Sƶll. Deze regio heeft veel troeven in handen voor een geslaagde bergvakantie met kinderen! Er zijn prachtige landschappen, er is het helderste bergmeer van Tirol en je kan er allerlei leuke activiteiten doen.

Zo is het KaiserBad Ellmau ontzettend leuk voor gezinnen. Dit zwembad ligt aan de voet van het gelijknamige majestueuze Kaisergebergte en heeft een sauna, warmwaterbad en zicht op de toppen. Ook is er een binnenzwembad, een speelzone voor kinderen, een wildwaterbaan naar buiten en een eigen ecologische zwemvijver.

Deze regio heeft de grootste dichtheid aan bergavonturenparken van heel Oostenrijk, bekijk hier de info per park. In ieder park zijn er andere activiteiten te doen. Ga bijvoorbeeld naar het Hexenwasser in Hochsƶll, met het langste blotevoetenpad van het land. De Pony Alm op de Astberg is een paradijs voor kleine paardenliefhebbers.

Tirol met kinderen

Familiereizen Tirol met kinderen

1. Deze autovakantie van de ANWB is specifiek samengesteld voor gezinnen, het is een kennismaking met de Alpen in een notendop. Je ontdekt tijdens deze reis 3 bergwerelden in 2 landen en je kunt bij deze rondreis kiezen tussen de 11- of 12-daagse variant.

2. Europarcs heeft inmiddels meerdere vakantieparken in Tirol, deze zijn dat.

Naar Tirol met kinderen

Tirol ligt net onder Zuid-Duitsland en is dus goed aan te rijden vanuit Nederland en Belgiƫ. Je kan erheen gaan en er een aantal dagen doorbrengen voordat je doorrijdt tijdens een rondreis door Zuid-Europa, maar dit gebied leent zich ook fantastisch om een gehele (actieve) gezinsvakantie door te brengen. Net wat jullie zoeken of willen!

Tirol is goed aan te rijden met de auto, vanaf Utrecht is het zo’n 950 kilometer. Lees onze tips voor tussenstops in Duitsland of tussenstops onderweg naar Oostenrijk. Je hebt in Oostenrijk een vignet nodig. De prijs van het Oostenrijkse vignet is afhankelijk van het type voertuig (auto of motor) en de geldigheidsduur: het e-vignet is er vanaf 11,95 euro voor een tiendaagse autovakantie (achtereenvolgende dagen) of doorreis. Het tolvignet voor twee opeenvolgende maanden kost 33,95 en het jaarvignet is voor 99,95 euro te koop.

Je kan ook met de trein naar Oostenrijk reizen, in de wintermaanden is dat de TUI ski express. Tickets boek je via NS International.

Hotel Truyenhof

Vakanties Tirol met kinderen

Hotel Truyenhof is een familiehotel met een immense speelweide voor de kinderen. Verder is er een ruime keuze aan (sport)faciliteiten en activiteiten. In de afgelopen jaren kregen alle kamers, de lobby met bar en ook de wellnessafdeling met nieuwe zwembaden een mooie, moderne facelift.

  • Familiehotel
  • Wellness en zwembaden
  • Uitgebreid sportaanbod
  • Gratis kinderclub

Alpenpark Resort wordt gezien als het allerbeste hotel voor families in Seefeld. Er is een reuzengrote speelwereld, binnen- en buitenzwembaden, gevarieerde animatie en verschillende kinderclubs vanaf 1 jaar. Ook is er een overdekt familiezwembad met glijbaan, waterspelletjes en apart kinderbad.

  • Het allerbeste familieresort
  • Zwembaden en wellness
  • Kinderspeelparadijs

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn