Tarragona met kinderen | 7x Uitjes Costa Dorada

De stad en regio Tarragona bieden heel veel mogelijkheden voor een fijne gezinsvakantie. De stad heeft veel geschiedenis, er is strand, maar er zijn nog veel meer activiteiten in de regio Tarragona met kinderen.

Vertrek jij deze zomer nog richting de goudkust? Of ben je stiekem al aan het dromen van een reis richting de zon volgend jaar voorjaar? In deze blog hebben we mooie tips voor je op een rij gezet over de stad Tarragona en de Costa Daurada met kinderen, om de andere kant van dit gebied te ontdekken. En zo kun je een strandvakantie met kinderen ook heel goed combineren met wat kunst en cultuur.

Vakantie Tarragona met kinderen

Tarragona is de hoofdstad regio Tarragona en ligt aan de Costa Dorada.Ā De stad Tarragona staat bekend om de archeologische overblijfselen uit de Romeinse tijd. Mooie bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Tarragona, het amfitheater en het Romeinse circus. Ideaal is dat je naast de stad en het strand ook steden als Reus, Barcelona en Valencia kan bezoeken.

De stad Tarragona ligt een kleine 100 km onder Barcelona, direct aan zee en de stranden zijn hier heerlijk uitgestrekt en rustig! Maar Tarragona heeft ook een heel leuk historisch centrum, vol gezellige terrassen en fijne restaurantjes. Daarnaast zijn er verschillende Romeinse opgravingen te vinden in (en net buiten) de stad.

Doen in Tarragona met kinderen

Middenin de stad ligt het amfitheater van Tarraco. Dit is misschien iets minder indrukwekkend dan het beroemde zusje in Rome, maar wel heel bijzonder om een keer een kijkje te nemen. Eigenlijk vind je door het hele oude centrum overblijfselen van de Romeinen. Het oude centrum is lekker compact en dus ideaal om een paar uur door heen te wandelen en de fijne Mediteraanse sfeer op te snuiven.

  • Het stadstrand ā€˜Platja del Miracleā€™ ligt bij het amfitheater, dit is een lang zandstrand.

Restaurante El Vaixell

Een vriendin was met haar peuter bij Restaurante El Vaixell (Doctor Severo Ochoa, 1, Montroig, Spain). Dit ligt ten zuiden van Tarragona en het is een restaurant met uitzicht op het zandstrand en de golven waren klein.

Ebro Delta

Het Natuurpark Ebro Delta is zoā€™n 320 km2 groot en heeft rijstvelden, uitgestrekte natuurstranden, zoutpannen en lagunes. Het gebied verken je het best al wandelend, op de fiets of met de boot. Je kan verschillende soorten tours boeken, er zijn er ook een aantal speciaal voor kinderen.

Tarragona met kinderen

Klimpark

Een actief uitje bij Tarragona met kinderen? Ga bijvoorbeeld naar het klimpark Jumpland Aventura Ecologica in Cambrils. Het klimpark is opgezet voor alle leeftijden. Er zijn 3 circuits, waarvan er 1 ook geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De parcoursen verschillen in moeilijkheid en hoogte, de lastigste gaat tot verschillende hoogtes tot 11 meter.

Port Aventura

Pretpark Port Aventura biedt ook veel vermaak. Voor de kleintjes zijn er attracties, waaronder een kleine achtbaan, Sesamstraatfiguren en meer. En voor tieners en volwassenen zijn er attracties en achtbanen in alle soorten en maten!

Costa Daurada – Tarragona met kinderen

AqĆ¼educte de les Ferreres

Net buiten de stad Tarragona vind je ook een nog een heel bijzonder (romeins) bouwwerk: AqĆ¼educte de les Ferreres. Het aquaduct werd aangelegd om water aan te voeren naar de stad en is nog altijd in erg goede staat. Het ligt midden in een mooi park en je kunt zelfs even over het aquaduct wandelen. Als je bovenop het aquaduct staat, dan kun je Tarragona in de verte zien liggen. Het park is natuurlijk ook een fijne plek om lekker te wandelen, te fietsen en te picknicken.

Het aquarium van Valencia

Het OceanogrĆ fic is het grootste aquarium van Europa met meer dan 500 diersoorten en 40.000 dieren. Walrussen, zeehonden, dolfijnen, pinguĆÆns, krokodillen, schildpadden, kwallen. Je vindt ze allemaal in de 12 verschillende zones waarin het park is onderverdeeld.

Mont Blanc

Een half uurtje van Tarragona, iets verder het binnenland in, vind je het charmante middeleeuwse stadje Mont Blanc. Een leuk stadje om te bezoeken tijdens je vakantie in Costa Daurada met kinderen. Mont Blanc is een ommuurde stad en veel van deze stadsmuren zijn gerestaureerd. Binnen de muren vind je een doolhof van smalle straatjes en een paar leuke pleintjes. Wij waren op zondagmiddag in het stadje en op een van de pleintjes werd vrolijk gedanst door de inwoners van het dorp!

Costa Daurada met kinderen

Monasterio de Santa Maria de Poblet

Wil je echt even terug in de tijd tijdens je vakantie in Tarragona met kinderen, dan is het klooster van Poblet een aanrader. In het klooster wonen nog steeds monniken. Het is een prachtig gebouw en geheel gerestaureerd. Je kunt eventueel met een gids op pad, maar ook als je gewoon zelf op pad gaat is het erg indrukwekkend. Het gebouw heeft hele mooie details, terwijl de ruimtes verder sober zijn ingericht. Wandelend door het klooster en de bijbehorende kerk, krijg je echt het gevoel dat je even terug in de tijd gaat.

klooster van Poblet
Klooster van Poblet

Reus

Reus ligt op slechts 12 kilometer van Tarragona en wordt gezien als de geboorteplaats van de beroemde architect Antoni GaudĆ­. Dit is de architect van de nog veel beroemdere Sagrada Familia. Reus is niet heel erg groot, maar heeft net als Tarragona een leuk (historisch) centrum. In Reus kun je goed winkelen, maar de leukste ā€˜attractieā€™ is toch echt het Gaudi Museum.

Costa Daurada met kinderen

Gaudi Museum

Het ā€˜Gaudi Centreā€™ is een interactief museum en je mag (bijna) alles aanraken! Het museum in de omgeving van Tarragona met kinderen geeft je een kijkje in het leven van Gaudi en het laat zien wat Gaudi inspireerde om gebouwen als de Sagrada Familia te ontwerpen. Maar nog leuker: door verschillende interactieve installaties, films en spelletjes kun je zien hoe Gaudi zijn beroemde gebouwen ontworpen heeft. Kinderen kunnen door de spelletjes echt even in de huid van de architect kruipen. Een leuk museum om te bezoeken tijdens je vakantie in de Costa Daurada met kinderen.

Wil je nog wat meer van Reus ontdekken? Door het centrum lopen 2 wandelroutes de ā€˜Ruta del Modernistaā€™, die je langs verschillende mooie modernistische gebouwen leidt en de ā€˜Ruta del Gaudiā€™, die langs verschillende plekken komt die iets met Gaudi te maken hebben. De routes lopen als een soort speurtocht door de stad, dus een leuke uitdaging voor de Kids en een mooie manier om de stad op een andere manier te bekijken.

Costa Daurada met kinderen

Siurana – Omgeving Tarragona met kinderen

Natuurlijk heb ik de beste tip voor de Costa Daurada met kinderen voor het laatst bewaard. En dat is het bergdorpje Siurana. Siurana in Ć©Ć©n woord: SPECTACULAIR! Siurana is gebouwd op een klif in het Prades-gebergte op een hoogte van 737 meter. Vanwege die ligging waren de Mooren ā€“ die Spanje in de achtste eeuw binnenvielen ā€“ eeuwenlang onaantastbaar.

Siurana telt op dit moment rond de vijftig inwoners. Hun huizen, de straatjes en pleintjes zijn mooi gerestaureerd, maar het indrukwekkendst is toch echt het uitzicht. Het is zoā€™n plek waar je gewoon even stil moet staan, waar je gewoon even moet gaan zitten op een grote steen om te genieten van het enorm mooie uitzicht. In het dorpje is ook een klein hotel/ B&B te vinden met een paar kamers.

Een volgende keer zou ik er echt een nachtje blijven slapen om nog langer van de mooie uitzichten te genieten, maar vooral ook om de zonsondergang te kunnen zien, want die schijnt heel erg mooi te zijn! En door een nachtje te blijven slapen heb je die dan ook bijna voor jezelf alleen. Om Siurana te bereiken moet je met de auto wel een flinke slingerweg omhoog afleggen, met vele (haarspeld)bochten. Maar deze weg levert ook wel heel veel mooie uitzichten op.

Siurana

Vakantie Costa Daurada en Tarragona met kinderen

Zoals je hebt kunnen lezen valt er in deze regio zoveel meer te ontdekken dan alleen de mooie goudgele stranden! De Costa Daurada bereik je of met het vliegtuig of met de auto. Met het vliegtuig vlieg je bijvoorbeeld naar Reus. Een auto huren is wel aan te raden. Als je naar deze regio rijdt is dat ongeveer 1600 kilometer. Eerder verzamelden we handige plekken voor een tussenstop onderweg naar Spanje.

  • De eerste tip die we delen is het TAMARIT BEACH RESORT. Dit staat bekend als een topcamping direct aan het strand en midden in de natuur. Er is een lagune-zwembad. Voor de kids is er een speeltuin, kinderdisco, kinderbad en kinderclub.
  • Andere optie is het Camping Tamarit Beach Resort. Deze camping ligt aan een breed zandstrand mĆ©t een supergroot zwembad. Met een ondiep kinderbad en een waterspeeltuin is er veel vermaak voor de kids. Ook zijn er heel wat sportmogelijkheden als kanoĆ«n en waterfietsen.

Kortom, de regio Tarragona met kinderen biedt heel wat voor een heerlijke vakantie met het hele gezin in kindvriendelijk Spanje. Natuurgebieden, stranden, steden, leuke dorpjes, drukte en rust, grote pretparken, leuke musea en nog veel meer.

Lees ook over Spanje:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn