Schoorl met kinderen | Leuke activiteiten

Wat is er te doen in het Noord-Hollandse kustdorp Schoorl met kinderen? Wij waren hier al een aantal keer en delen onze tips voor kinderactiviteiten, restaurants en accommodaties.

Van de kustdorpen in Noord-Holland is Schoorl misschien wel het dorp waar het meeste te doen is in de natuur voor gezinnen. Niet voor niets gaan veel mensen hierheen voor een dag, weekendje weg of een vakantie. Wat er te doen is delen we hieronder.

Doen in Schoorl met kinderen

Klimduin

Een van de bekendste dingen in Schoorl om te doen met de kids is naar de Klimduin gaan. Dit is een zandberg van net iets meer dan vijftig meter hoog, 51 meter namelijk. Hier ren je omhoog en rol je naar beneden of je speelt in het zand. Bij het duin liggen allerlei terrasjes. Zijn je kinderen wat ouder, dan kijk je vanaf het terras toe!

Buitencentrum Schoorlse Duinen

Bij het duingebied ligt het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Vanaf hier kan je allerlei wandelingen volgen, dit zijn de routes. In het centrum is een winkeltje, er is de Brasserie IJgenweis en er worden activiteiten als knutselen voor kinderen georganiseerd. Daarnaast is er een speeltuin. Een van de leuke activiteiten voor jonge kids is het Kabouterpad.

Wij wandelden de Duintoppenroute. De hele route is 23 kilometer, dat is te ver voor jonge kinderen. Maar ik kreeg te horen dat je de route in kan korten tot 9,8 kilometer. Dit doe je door vanaf punt 29 terug te keren naar het startpunt via 32, 24 en dan naar 3.

Elfendeurtjesroute + routes voor kids in Schoorl

Vanaf het Buitencentrum kan je met de kinderen de Elfendeurtjesroute wandelen. Dit is heel leuk om te doen tijdens je bezoek aan Schoorl met kinderen. Tijdens deze route ga je op zoek naar de deurtjes waarachter de elften lezen. Deze route gaat door het speelbos en is geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Voor kinderen vanaf 3 tot en met 7 jaar is er de Dierenvriendjesroute. Deze route haal je op in het centrum.

Er is voor kinderen van 3 tot 8 jaar een Kabouterpad. Met een puntmuts op en het opdrachtenboek in de hand wandel je met de kids een route van 2 kilometer.

Voor kids tussen de 8 en de 12 jaar is er het Hogeduinenpad, een route van zo’n 2 uur door de duinen.

Blotevoetenpad

Bij het Buitencentrum, een van de belangrijkste activiteiten in Schoorl met kinderen, is er een gratis toegankelijk blotevoetenpad. Dit pad is ongeveer 150 meter lang en je voelt er verschillende ondergronden. Aan het eind van dit pad kan je je voeten wassen.

Speelbos Zandspoor

Ook bij het Buitencentrum: het Speelbos Zandspoor. In dit speelbos is er een wanderspeelplaats, zandbak en er is heel veel ruimte om te spelen, klimmen en klauteren.

Wil je naar een speeltuin in Schoorl, dan ligt er een Speelschip aan de Heereweg.

Speelschip bij Camperduin

Toen wij de Duintoppenroute wandelden kwamen we langs Hargen aan Zee en vervolgens liepen we voorbij Laguna Beach. Daar zagen we een enorm speelschip, echt de moeite waard om daar eens heen te gaan met de kids.

Daarnaast zagen we achter de parkeerplaats bij Hargen aan Zee, dus niet aan de strandkant maar aan de andere kant, enorme duinen. Heerlijk om vanaf te rollen!

Omgeving Schoorl met kinderen

In de omgeving van Schoorl zijn ook allerlei leuke dingen te doen voor gezinnen. Bijvoorbeeld:

Restaurants in Schoorl met kinderen

Honky Tonk ligt aan de Klimduin, waardoor je kinderen ondertussen kunnen spelen en jij houdt ze vanaf het verwarmde terras in de gaten.

Zilte Zoen ligt ook aan de Klimduin en er is hier een speelhoek. Dit is voor veel gezinnen een favoriet restaurant in Schoorl.

IJgenweis eten & drinken heeft een speelhoek en er is een kinderkaart.

De Berenkuil is een heerlijke plek in de bossen van Schoorl en het is een ideale plek om even te zitten na een bos- of duinwandeling.

Strandtenten bij Schoorl met kinderen

Strandpaviljoen Paal 29 ligt voor de breedste en hoogste duinen van ons land! Met een beetje mazzel kan je de zeehonden zien zwemmen. Het paviljoen is enkel lopend of per fiets bereikbaar. De openingstijden hangen af van het weer.

Strandpaviljoen Struin ligt bij Camperduin, op een kruising van strand, zee, polder en duin.

Strandpaviljoen Hargen is wel met de auto bereikbaar. Voor kids vind je hier een speeltoestel, voetbaldoeltjes en een volleybalnet.

Strandpaviljoen “Luctor et Emergo” ligt in Camperduin en is bereikbaar met de auto, de bus, de fiets of te voet.

Overnachten in Schoorl met kinderen

Wil je voor een weekendje weg of een vakantie naar Schoorl, dan zijn dit kindvriendelijke accommodaties die wij aanraden.

Landal Berger Duinen

Vakantiepark Berger Duinen is (in 2021) een nieuw park van Landal. Je verblijft in een van de mooie, vrijstaande accommodaties. Voor de kinderen is er een speeltuin en de duinen liggen om de hoek.

Heerehof

Park Heerehof bestaat uit 11 duurzame duinlodges en deze liggen aan de voet van de Schoorlse Duinen. De lodges worden CO2 neutraal verwarmd en zijn o.a. voorzien van zonnepanelen en laadpunten om de omgeving zo min mogelijk te belasten. De huisjes hebben WiFi, een luxe keuken, twee badkamers (waarvan één op de begane grond) en een terras aan de duinrand.

Park Scorleduyn

Vanaf vakantiepark Park Scorleduyn van Roompot wandel je vanuit de vrijstaande bungalow direct het duingebied in. 

Weideduyn – Dutchen

Park Weideduyn is een luxe en kleinschalig vakantiepark. De vakantiehuizen zijn geschikt voor 6 tot 8 personen. Je hebt een eigen sauna en/of jacuzzi.

Mooi Schoorl

Mooi Schoorl heeft luxe vakantiehuizen en dit park ligt in het centrum van Schoorl, aan de bosrand. De vakantiehuizen zijn geschikt voor 4 tot 6 personen. In de vakantiehuizen is een open haard en sommige hebben bijzondere extra’s. Bijvoorbeeld een privézwembad.

Vakantiehuisjes

Wil je naar Schoorl met kinderen en zoek je een vakantiehuisje, bekijk het aanbod van Heerlijke Huisjes! Ze hebben een ruim aanbod van vakantiehuisjes in dit dorp.

Kindvriendelijke hotels in Schoorl

Wil je liever naar een hotel of appartement, bekijk dan het aanbod van Booking.com in Schoorl.

Meer tips lezen?

Noord-Holland
Commentaar (0)
Commentaar toevoegen