Schateiland met kinderen in Zeumeren | Ons bezoek

De grote indoorspeeltuin Schateiland met kinderen bezoeken, hoe leuk is het om daarheen te gaan? Blogger Jolanda testte het met haar gezin, dit zijn haar ervaringen!

Schateiland is gevestigd in het recreatiegebied Zeumeren, bij Voorthuizen in de provincie Gelderland. Het Schateiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland (ruim 5500 m2). Bij binnenkomst valt het ons meteen op hoe groot het is. De kassa en het winkeltje vallen in het niets bij de rest van de hal.

Schateiland Zeumeren met kinderen bezoeken

Schateiland Zeumeren is verdeeld in drie hoeken. Bij de ingang zie je het grote schip met daaronder de kapiteinshut. Dit is het educatieve stuk en daar leren de kinderen het een en ander over het piratenleven. Tegenover het schip, naast de ingang, staan de vissershut, de peuterspeelhoek en het zeemansgevecht.

Schateiland MET KINDEREN

Lucas (3 jaar) is door de dolle heen bij het zien van alle verschillende activiteiten in Schateiland. Hij klimt en klautert in de onderwaterwereld met de daarboven de gelegen eilanden. Dit zit aan de linkerkant in de hal. Blijf je beneden dan bevind je je in het water. Klim je over Ć©Ć©n van de touwen naar boven, dan sta je bovenwater op Ć©Ć©n van de eilanden. Via de vlonders ontdek je de andere eilanden en de verschillende hutten.

Lucas is nog te klein om zelf via de touwen omhoog te klimmen maar de trap naar Ć©Ć©n van de terrassen boven brengt je ook naar de eilanden. Achter de onderwaterwereld en eilanden is een doolhof met daarachter de trampolines. De trampolines liggen een beetje verstopt. Bij het kombuis midden in de hal kan je eten en drinken bestellen, daar rondom zijn er verschillende terrassen.

schatgraven
Schatgraven

Schatgraven

Na een rustmomentje is het tijd om goud te zoeken. Dit ligt achter het kombuis aan de rechterkant. Hier staat ook het grote speelkasteel, er is een strand en en je kan schatgraven. Bij de ingang of in de kombuis huur je voor een klein bedrag een zeefje.

Het water komt niet hoger dan de enkels maar droge kleding is voor de zekerheid wel handig om mee te nemen. Al het gevonden goud stoppen we in ons schatkistje. Dit kistje krijg je bij het zeefje en mag je mee naar huis nemen.

Peuterhoek

Iedere dag kan je tussen 14:00 en 14:30 schatgraven in Schateiland, onder leiding van een kapitein.

Inmiddels is Lucas geschminkt als piraat en gaan we het zeemansgevecht in. Met zachte ballen speel je met de kanonnen een waar gevecht na. Helaas is er geen ballenjongen waardoor je zelf de geschoten ballen moet verzamelen en door de vuurzee moet lopen.

Naast de grote hal binnen is er buiten nog een terras met speeltuin. In de zomer vuur je waterballonnen worden af op elkaar met een reusachtige katapult of je gaat met een waterfiets een rondje over het meer.

Speelkasteel

Schateiland met kinderen | Een aanrader?

Schateiland heeft ons verrast met de grote hoeveelheid mogelijkheden. Er is zoveel te doen, in een enorme hal, dat je er heel wat uren zoet bent. Absoluut een aanrader om eens te bezoeken met het gezin. Met mijn peuter van 3 jaar was het al heel leuk, en voor wat oudere kinderen is er nog meer te beleven.

Schateiland is gevestigd op een ideale locatie, bijna in het midden van het land. Voor jong en oud is er van alles te doen en door de grootte van de hal zit je elkaar niet in de weg.

Tijdens ons bezoek aan schateiland verbleven wij op nog geen 10 minuten rijden in recreatiepark De Boshoek, op de Veluwe. Hier sliepen in een echte safaritent. Zeker een aanrader om je bezoek mee te combineren! De praktische informatie vind je op de website.

Lees ook:

Schateiland

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Keukenhof met kinderen 2024 | Activiteiten en tips

Een van de bekendste uitstapjes van ons land is de Keukenhof, maar is dit...

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Categorieƫn