Rhodos met kinderen | 6x Bezienswaardigheden en uitjes

Er zijn tal van mooie Griekse eilanden waar je naartoe kan gaan op gezinsvakantie, waaronder Rhodos. Op vakantie naar Rhodos met kinderen? Wij delen waarom je naar dit Griekse eiland gaat, wat er te doen is en welke hotels kindvriendelijk zijn.

Rhodos maakt onderdeel uit van de Dodekanesos en is het grootste eiland van deze eilandengroep. In het noorden van het eiland is er veel toerisme en daarom vind je daar veel grote hotels. Het eiland is bergachtig.

Eerder plaatsten we een blog over Skiathos, een eiland dat ontzettend mooi en schilderachtig is. Maar ook een eiland waar niet al teveel te doen is. Op Rhodos met kinderen is dat anders: hier zijn er heel wat leuke dingen om te doen!

Bezienswaardigheden Rhodos met kinderen

Dorpje Lindos

Lindos is een wit en karakteristiek dorpje. Wandel door de straatjes en ontdek dit mooie dorp. De stranden bij Lindos zouden de mooiste van het eiland zijn. Megali Paralia is een strand met ligbedden, restaurants en je kan er watersporten. Daarnaast is er Agios Pavlos beach/St Paul’s bay en ook vlakbij in Pefki is er een mooi zandstrand.

Het dorpje Lindos ligt aan de voet van de akropolis van Lindos. Deze tempel ligt op een rotsachtig plateau, 100 meter boven het dorp. Deze belangrijkste archeologische vindplaats van Rhodos is toegankelijk.

Rhodos-stad

Rhodos-stad is een hele mooie stad en daarom zeker een bezoek waard tijdens je vakantie op Rhodos met kinderen. De stadsmuren staan nog rond het oude gedeelte van de stad. Deze zijn zo’n 4 kilometer lang. De eeuwenoude stad Rodos en het moderne centrum kan je verkennen met de hop on hop off bus.

Leuk om Rhodos te combineren met een bezoek aan het aquarium of ga na het bezoeken van de stad naar de speeltuin in het Rodini park. In de omgeving van Rhodos-stad kan je bijvoorbeeld naar het strand bij Ixia en Trianda. Dit zijn, net als op heel veel plekken op Rhodos, kiezelstranden.

Hebben je kinderen geen zin om door de oude straatjes te dwalen? Je kan hier eventueel ook een fietstocht boeken, dat kan bijvoorbeeld online via Bajabikes.

Epta Piges

Ooit vormden deze ‘zeven bronnen’ de watervoorziening van Rhodos. Inmiddels is het een plek waar je als bezoeker echt eens wilt kijken tijdens een vakantie op Rhodos met kinderen. Er zijn wandelpaden en op die manier kan je de bronnen allemaal zien. Ook kan je door de bijna 200 meter lange tunnel lopen! Kinderen kunnen staan, tenzij ze langer zijn dan 1.70. En lange volwassenen, die moeten geregeld moeite doen om door de tunnel te komen.

Vlindervallei

De vlindervallei is een mooi natuurgebied met trappen en bruggetjes. In de maanden juni, juli en augustus kan je er ontzettend veel vlinders zien en dan is dit echt een aan te raden uitje tijdens je vakantie op Rhodos met kinderen. In de overige maanden zijn er ook wel vlinders maar veel minder. Vlakbij de vallei ligt het Kalopetra-klooster, vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

Opgravingen Kámiros

Op zo’n 35 kilometer van Rhodos Stad liggen de opgravingen bij Kámiros. Deze stad was in de oudheid een van de belangrijkste steden van dit Zuid-Europese eiland. Je kan de overblijfselen van deze stad zien en dit kan je gemakkelijk combineren met een bezoek aan de vlindervallei.

Kalithea de thermen

Op zo’n 10 kilometer van Rhodos Stad kan je naar de thermen van Kalithea. Dit dorpje was ooit beroemd vanwege de geneeskrachtige termen, nu kan je enkele van de gebouwen nog zien. Daarnaast zijn hier vlakbij 2 baaien waar je kan zwemmen en een strandtent.

Wat te doen op Rhodos met kinderen? Uitjes!

Waterpark Faliraki

Dit waterpark heeft leuke attracties voor kinderen voor allerlei leeftijden. Voor de oudere kinderen en volwassenen zijn er toffe glijbanen en voor de kleinsten is er een spuitpark. (Website)

Tsambika Beach

Dit strand ligt aan de oostkust van Rhodos. Het is een lang en breed zandstrand dat zeer kindvriendelijk is. Hier geen grote toeristische complexen, wel een taverne en een kleine souvenirwinkel. Daarnaast kan je gratis parkeren en er zijn openbare toiletten.

Een ander kindvriendelijk strand op Rhodos is Glystra Beach. Je vindt hier niet super veel mogelijkheden, wel kan je er ligbedden huren en er is een bar. Voor gezinnen met kids is het prettig hier omdat het water langzaam dieper wordt.

Grieks eiland met familie bezoeken

Rhodes Toy Museum

Het Rhodes Speelgoedmuseum ligt net buiten het dorp Archipoli. In het museum is een verzameling speelgoed te zien uit de periode 1930 – 1990. Het speelgoed is allemaal in Griekenland gemaakt. In de kelder is er een (werkende) ‘Games room’ met arcade muntautomaten uit de jaren zestig tot de jaren negentig. Er staan onder andere een flipperkast, jukebox en Pacman. Kinderen kunnen binnen spelen met allerlei speelgoed, er is knutselmateriaal en buiten is er een speeltuin bij het terras.

Naar Rhodos met kinderen

Griekenland bereik je in ongeveer 3 – 4 uur vliegen. Je kan naar Athene vliegen of je vliegt rechtstreeks op een van de eilanden. Vliegtickets boek je via TUI Fly of kijk bij Skyscanner.

Wij huren meestal een auto via SunnyCars, vanwege de all-in verzekeringen die gelijk geregeld zijn.

SUNSHINE RHODES

Kindervakanties Rhodos met kinderen

Ga je op vakantie naar Rhodos, dan zoek je waarschijnlijk een vlucht en een kindvriendelijke accommodatie. Wij delen een aantal tips.

SUNSHINE RHODES is een populair resort, met veel faciliteiten en mogelijkheden voor gezinnen. Je verblijft op basis van All Inclusive. Voor de kids is er:

  • Kinderdisco
  • Speeltuin
  • Mini club (4 t/m 7 jaar)
  • Maxi club (8 t/m 11 jaar)
  • Kinderzwembad

TUI BLUE ATLANTICA AEGEAN BLUE heeft familiekamers, een speciale kidscorner in het buffetrestaurant en buggyverhuur. Kinderdisco, speeltuin, tiener club (12 t/m 15 jaar) en mini club (3 t/m 11 jaar). Daarnaast zijn er meerdere zwembaden, waaronder een infinity pool. Voor de kids is er:

  • Babybedje
  • Kinderbad
  • Mini club (3 t/m 11 jaar)
  • Tegen betaling
    • Flessenwarmers en luierkamer aanwezig
    • Buggyverhuur

Verder lezen na deze blog over Rhodos met kinderen? Lees dan onder andere over kindervakantie Griekenland, een vakantie op Corfu, het eiland Kreta of ga naar Noord-Griekenland.

Rhodos met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën