REMASTERED met kinderen in Rotterdam (Review)

Blogger Alyt was onlangs een weekend in Rotterdam met haar dochters. Daar bezochten ze onlangs de experience REMASTERED. Is een bezoek aan REMASTERED met kinderen een aanrader? Hier lees je haar review!

De titel verklapt het al een beetje, deze experience gaat over meesterwerken. Oude Hollandse meesterwerken zijn bewerkt door nieuwe Hollandse Meesters. Maar wat kun je nu verwachten bij Remastered? Wij zochten het begin april 2023 uit.

Ons bezoek aan REMASTERED met kinderen

Bij binnenkomst (in de Playground) liepen we tegen een enorm LED-scherm aan. Dit is het grootste indoor LED-scherm van Europa. Teken hier je eigen UFO en scan ‘m in en zie ‘m vliegen op het enorme scherm. Dit hebben we na afloop van de experience gedaan.

Groepje voor groepje werden we de experience binnen gelaten. Door een donkere gang, met led verlichting, liepen we richting een waterval. Wees gerust, je blijft droog.

REMASTERED

Verschillende ruimtes

Je loopt in deze REMASTERED experience van ruimte naar ruimte. In een ruimte zagen we op alle wanden scholen vissen zwemmen. Als je ze aanraakte zwommen ze voor je weg. Een interactieve oceaan! Even later staan we in een lift, die ons in de wolken brengt. In de Overworld konden we in een bootje stappen en door de wolken varen, of kijken naar zwermen vogels.

Toen stonden we ineens in een betoverende ruimte met enorme bewerkte schilderijen van Jeroen Bosch, de tuin der lusten. Alle figuren, wezentjes, dieren etc. bewogen op de schilderijen. Je komt ogen en oren te kort. Het leek wel een soort sprookjesbos waarin we waren beland, elke keer ontdekte je weer iets anders.

REMASTERED

In de laatste ruimte die we betraden startte de Remastered show. Dit is een show van 30 minuten. Het begon met een enorme klok, die in het midden van de ruimte stond. Deze begon te slaan op het hele uur. De cijfers van de klok waren op de grond geprojecteerd. De meiden ging elk op een cijfer staan, die dan rood kleurde. Op de wanden tikten en bewogen allerlei klokken.

Er was ook een vrij duister filmpje dat zich afspeelde op de wanden, een kar voor schedels reed voorbij. Snap wel dat deze experience dan ook niet geschikt is voor hele jonge kinderen. Het volgende filmpje van een groen wezentje vonden wij heel vrolijk en grappig. Hij liep over alle wanden, overal gebeurde wel iets. De vrolijke muziek deed het ‘m ook.

De bewerkte meesterwerken

Het allermooiste van REMASTERED kwam nog: de “de bewerkte meesterwerken” met stevige DJ muziek eronder. De schilderijen van o.a. Rembrandt, Van Gogh en Vermeer kwamen voorbij. Zo stonden we ineens oog in oog met de Nachtwacht, was de hele ruimte geel, als een echte Van Gogh en kwamen de schilderijen van Vermeer op je af. Na een knallend einde (met gouden serpentine) wordt de experience beëindigd. We wandelden via de Earth Alley terug naar de welkomstruimte.

We vonden het een geweldige ervaring en een zeer geschikt uitje voor gezinnen met oudere kinderen!

REMASTERED

REMASTERED met kinderen – Praktische info

Adresgegevens: (naast Spido, onder de Erasmusbrug)
Willemsplein 79
3016 DR Rotterdam

Op de website kun je een tijdslot/tickets boeken vanaf €24,50 p.p. (ook familietickets). Op de website staan ook de openingstijden. Boek voor je bezoek een tijdslot, de experience duurt in totaal een uur.

Let op: minimum leeftijd 6 jaar. En de rugzakken en jassen kun je (tegen betaling) kwijt in een kluisje.

Lees ook na dit artikel over REMASTERED met kinderen – Doen in de omgeving van Rotterdam, naar het Wereldmuseum en dit zijn alle uitjes met kids die we hebben getest!

Reistipsmetkids

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Categorieën