Roompot Callantsoog met kinderen | Onze review!

Roompot Callantsoog met kinderen, is dit vakantiepark de moeite waard voor een weekend weg of vakantie met het gezin? Wij waren er een lang weekend (zomer 2021) en delen onze indrukken met dit – op dit moment – nieuwe park aan de Noord-Hollandse kust.

Qurios biedt strandhuizen voor een vakantie aan de kust in Nederland. Er zijn parken in onder andere Zandvoort, Bloemendaal, Gulpen, Ameland en dus ook Callantsoog.

Verblijven bij Roompot Callantsoog

De kinderen hebben studiedagen, mijn man werkt in Alkmaar en ik heb wel zin in wat buitenlucht en zee. Dus ik ga op zoek naar een vakantiepark aan zee, in de omgeving van Alkmaar. Mijn oog valt op dit vakantiepark van Roompot, vanwege de vrijstaande huisjes in de omgeving van de zee. In Zandvoort en Bloemendaal komen we geregeld voor een middagje strand, in Callantsoog zijn we nog niet eerder geweest. Dat is een makkelijke keus dus!

Op dit vakantiepark van Roompot Callantsoog zijn er 90 luxe vakantiehuisjes voor vier tot zes personen. Bij het hoofdgebouw is een receptie, fietsverhuur, mini winkel, restaurant, Roompot Club en twee speeltuinen. Vanaf het hoofdgebouw wandel je richting het strand, dat is een meter of 500.

Farmland Family 6

Alhoewel wij met zijn vieren zijn tijdens deze korte vakantie bij Roompot Callantsoog, boek ik een verblijf voor zes personen, de Farmland Family 6. We houden van de extra ruimte in de woonruimte en de extra slaapruimte. Naast de drie slaapruimtes zijn er twee badkamers, een open keuken, woonkamer en een terras. Een van de drie slaapkamers is een kleine ruimte (slaapvide) boven de woonkamer, met twee bedden. Deze slaapkamer is perfect voor de kinderen.

Voor je woning heb je een terras. Bij een andere woning, aan het begin van het park, leek het terras van een vergelijkbare woning deels overkapt te zijn. Wellicht moet dat bij de andere woningen nog gemaakt worden? Bij sommige andere woningen is je terras wel overkapt.

Onze ervaringen!

Wij verbleven van donderdag tot en met zondag bij Qurios Callantsoog. In de week voor ons verblijf kregen we de informatie die je wilt hebben (inchecken, uitchecken, opgemaakte bedden, handdoekenpakket) toegestuurd per e-mail.

Het inchecken op het park ging gemakkelijk en snel. Met een kaart kan je daarna de slagboom en de deur van het huisje openen. Je kan niet met de auto naar het huisje rijden, het is een autovrij park. Wel staan er een aantal bolderkarren, zodat je de bagage wat gemakkelijker bij het huisje kan krijgen.

Het huisje van Roompot Callantsoog oogde schoon en vrij groot. De slaapkamers waren al snel verdeeld. Ideaal was de aparte ruimte nog onder de slaapvide, daar zaten de kinderen vaak te spelen. Omdat we twee douches hadden, wat een luxe, konden de kinderen tegelijkertijd & apart onder de douche als we naar het strand waren geweest.

En dat strand, het is echt heerlijk om zo dichtbij het strand op vakantie te zijn. Bij voorkeur huur je een fiets (dat kan op het park, of huur een bakfiets in het dorp) en dan fiets je in een paar minuutjes naar een van de strandopgangen. Wij zaten vaak in de avond op het strand, te kijken naar de ondergaande zon.

Roompot Club

Op de parken is ook een Qurios Club voor de kinderen. Zonder corona is dat een animatieteam voor de kids, nu is het een aangepast programma waarbij de kinderen leuke gadgets, sport- en spelmaterialen kunnen lenen. Daar maakten wij dankbaar gebruik van. Via de app reserveer je het materiaal gratis, van spelletjes tot metaaldetectors, en vervolgens kan je daar een aantal uur gebruik van maken. Wij huurden soms 3x per dag speelgoed, wat de oudste dan zelf ophaalde en terugbracht.

Roompot Callantsoog met kinderen, een aanrader?

Het park is net nieuw en het gras moet nog aangroeien. Tegelijkertijd ligt het op een mooie plek: tussen het duin en de weilanden. Het voelt een beetje als Texel maar dan op het vasteland. De huisjes zijn heel schoon en luxe. Voor ons is dit een van de eerste verblijven op een vakantiepark waarbij we het echt allemaal jammer vonden dat we weer naar huis gingen. We komen hier zeker terug! Dus ja, Qurios Callantsoog is wat ons betreft een aanrader om te verblijven met het gezin.

Ideaal is de ligging ten opzichte van het strand, je bent ook zo in het dorp met supermarkt en restaurants, de huisjes zijn luxe en schoon en daarnaast huur je het speelgoed gratis. Echt een aanrader!

In de omgeving van Callantsoog is er veel te doen voor gezinnen, die tips lees je in dit artikel.

Ook hier verblijven? Bekijk de vakantieparken en woningen hier!

bungalowparkkindvriendelijk overnachtenNoord-Holland
Commentaar (0)
Commentaar toevoegen