MIAMI MET KINDEREN | 7x Uitjes

Miami met kinderen: is dat een aanrader en wat is er te doen? Wij vinden dat je er zeker heen moet als je in Florida met het gezin bent en delen onze tips.

Ongelooflijk dat ik deze blog Nu pas schrijf. Nu ik mijn website ruim 2 jaar heb en dagelijks mensen inspireer met mijn blog over wat te doen in Florida met kinderen. Goed, liever te laat dan nooit. Dus hier komt het hoor, mijn tips voor Miami met kinderen.

Wil jij ook op een familiereis naar Florida en Miami en wil je dit laten samenstellen? De 15-daagse reis Pretparken, alligators en stranden is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. Je combineert het strand van Miami met de idyllische westkust van Florida, avontuur in Key West en plezier in de amusementsparken van Orlando.Ā 

Miami met kinderen verkennen

Ga wandelen, bijvoorbeeld door het Art Deco District. Dit is een historische wijk in het zuiden van Miami Beach. Ocean Drive is de meest iconische straat uit deze wijk. Als je de boulevard bij Ocean drive langs wandelt kom je vanzelf een aantal kleine speeltuinen tegen. Wil je Miami op een leuke manier verkennen, huur dan fietsen via Bajabikes. Reserveren kan hier online. Voor kinderen zijn er kinderfietsen en kinderzitjes.

En wil je op een gemakkelijke manier veel van de stad zien, boek dan een ticket voor de Hop on hop off tour. Je kan je ticket upgraden met een Biscayne Bay Cruise van 90 minuten. Je vaart langs Millionaire’s Row, Fisher Island, Miami Beach en je ziet de skyline van de stad. Dan is er ook nog een Deluxe-optie, om ook de Florida Everglades. Zie tijdens een tocht op een boot de vogels, slangen, vissen en schildpadden die in dit gebied leven.

  • Zijn de kinderen 3 jaar of ouder en wil je meer van Miami zien zonder te moeten lopen? Dan is de Thriller Miami Speedboat Adventures een leuke, en snelle en spannende, tour.

Uitjes Miami met kinderen

Alvast een aantal snelle tips voor leuke kinderactiviteiten in Miami, dit zijn volgens ons een aantal van de hoogtepunten in deze stad:

  1. South beach
  2. Miami Childrenā€™s museum
  3. Phillip and Patricia Frost Museum of Science 
  4. Bayfront park, met strand en speeltuin

Venetian Pool wordt ook wel het mooiste zwembad ter wereld genoemd. Zijn je kinderen 3 jaar of ouder? Dan mag je het prachtige zwembad bezoeken! Het is een prachtig zwembad. Je kan er gratis parkeren.

En in het Flamingo park vind je een watercentrum met twee zwembaden. en een waterspeelplaats. Ook is er een normale speeltuin.

Miami met kind

Stranden Miami met kids

De leukste kindvriendelijke stranden in Miami voor gezinnen zijn:

Crandon Park

Wil je naar het strand maar zoek je de rust? Ga dan naar Crandon Park, waar je onder andere een speeltuin treft. Verder zuidelijk kom je aan in het Bill Baggs Cape Florida State Park. Hier kunnen kinderen en hun ouders naar boven klimmen in de vuurtoren. Let op: er geldt een minimumlengte.

Attracties in Miami met kinderen

Musea

Het Children’s museum is een leuke kinderactiviteit. Dit is een enorm creatieve plek en het stimuleert kids om creatief aan de slag te gaan. Dit museum wil kinderen inspireren kinderen om te spelen, leren, fantaseren & creĆ«ren! Tickets moeten vooraf online worden gekocht voor een speelsessie van 3,5 uur!

Een interactief museum in Miami met kinderen is het Frost Museum of Science. Kinderen maken op een leuke en leerzame manier kennis met wetenschap. Je kan er allerlei proefjes doen en op die manier spelenderwijs dingen ontdekken Er is ook een planetarium en een aquarium. Op een aantal van de vijf verdiepingen zie je onder andere vissen zwemmen. Vanaf boven kijk je uit op de skyline van de stad en de baai van Biscayne.

  • Wynwood Walls is een openluchtmuseum voor internationale straatkunst. Je treft er kleurrijke muurschilderingen van bekende kunstenaars aan.

Jungle Island

Het Jungle Island ligt op Watson Island. Dit is ook een leuk uitje als je in Miami met jongere kinderen bent, want er is een dierenpark. Er leven onder andere flamingoā€™s, schildpadden en pinguĆÆns. Je kan sommige dieren van dichtbij zien en ontmoeten, dat kan voor kinderen onder de 6 jaar niet bij alle dieren.

Daarnaast is er een leuk adventurepark, met hangbruggen, Tarzan-schommels, slingerende boomstammen, kabeltraverses en natuurlijk kabelbanen! Er zijn Discovery Courses voor kinderen van 5 jaar en ouder.

FunDimension

In een voormalig pakhuis is een enorme arcade gebouwd, de FunDimension. Deze attractie in Miami met kinderen heeft onder andere een 7D-film, botsauto’s, een indoor speeltuin en lasergamen.

Dierentuin

Als je het even niet weet tijdens de stedentrip Miami met kinderenen de kinderen willen wel op stap, dan is de dierentuin altijd een goed idee. Zo ook de Miami Zoo. Het is de enige subtropische dierentuin van Amerika en je komt er daarom dieren tegen die je in andere Amerikaanse dierentuinen niet snel ziet. Daarnaast zijn er waterspeeltuinen, Playworld Playground en het Beyond Village Plaza. (Website)

dierentuin

Waterparken Miami met kinderen

In en rondom Miami zijn verschillende waterparken, onder andere deze zijn aanraders om naartoe te gaan met het gezin:

Tidal Cove is gratis toegankelijk voor gasten van hotel JW Marriott Miami Turnberry Resort & Spa en open voor het publiek. Er zijn glijbanen, een lazy river, een FlowRider-surfsimulator en een splashzone voor de kinderen.

Het Rapids Water Park heeft in totaal 42 attracties als glijbanen en een fantastische lazy river. Het ligt wel een stuk buiten de stad!

Paradise Cove ligt net buiten Miami in Broward County. Er zijn buisbanen, glijbanen en zwembaden voor zowel volwassenen als kleine kinderen.Ā 

Doen in de omgeving van Miami met kinderen

Tip: huur een auto, bijvoorbeeld via SunnyCars. Dat is voordeliger als je met kinderen reist dan wanneer je het vervoer boekt bij een activiteit.

Als je vanuit Miami met kinderen een dagtrip wilt maken, dan is de Everglades bezoeken wel een goed idee! Dit natuurgebied ligt op een half uur rijden van Miami. Tijdens een tocht vaar je met een moerasboot door het Everglades National Park. Onderweg kan je de alligators, schildpadden en zelfs een panter zien.

Dagtocht naar Key West

Vanuit Miami zijn er diverse dagtochten mogelijk naar Key West. Met de eigen auto of met een touringbus reis je over 43 bruggen en 31 eilanden naar Key West.

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale ligt op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Miami. Deze stad staat ook wel bekend als het Venetiƫ van Florida. Er zijn hier mooie stranden en je kan een boottocht maken over het water. Leuk is ook de Family Pirate Adventure Cruise, een gezinsvriendelijke cruise met schminken en piratentattoos. In en rondom deze stad zijn er een aantal waterparken.

Miami met een baby of peuter

Miami met een baby verkennen verbaasde ons enorm, in de positieve zin. Wat een leuke stad en wat een leven op straat. Het is dat maar twee dagen hebben, liever waren we een aantal dagen langer gebleven. Overal zijn leuke restaurants en als je meer tijd hebt kan je mooie architectuur bewonderen. In de avond eten we bij een Italiaans restaurant. De hele bediening bestaat uit Italianen en onze baby wordt direct meegenomen en aan iedereen voorgesteld. We vergeten deze mooie situatie niet snel meer.

Omdat de stad een combinatie biedt van leuke bezienswaardigheden, mooie stranden en gave uitjes kan je hier ook goed met een baby terecht. Als je alleen met een baby reist, zoals wij, hoef je de uitjes niet direct uit te zoeken op ‘leuk voor kinderen’.

  • De dierentuin bezoeken
  • Naar Jungle Island
  • Mini-Me Science is een maandelijks programma bij Frost Science voor kids vanaf 2 jaar.
  • In Virginia Key Beach Park is een draaimolen
  • Bezoek de botanische tuin Fairchild

Naar Miami met kinderen

Miami bereik je met een directe vlucht na ongeveer 10 uur vliegen. Het internationale vliegveld van de stad ligt op circa 12 kilometer afstand van het centrum. De aangenaamste periode om Miami te bezoeken, of voor een rondreis Florida, is van december tot en met april.

Voor ons was het met een baby het makkelijkst om een hotel op het vliegveld te boeken en wij zaten in het Miami Intl. Airport Hotel. Vanaf daar stapten wij in de bus naar Miami beach.

Pakketreis

Wil je de vlucht en het hotel direct en tegelijkertijd boeken, dan boek je een verblijf bij het RIU PLAZA MIAMI BEACH. Dit hotel ligt direct aan het strand van Miami Beach, met zwembad en een grote tuin. Er zijn kamers voor vier personen. De gratis Miami Beach Trolley brengt je naar alle highlights van het eiland.Ā 

Meer steden in Amerika? Lees over San Francisco met kinderen en dit zijn tips voor New York.

Miami met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn