Marseille met kinderen | 10x Uitjes

Marseille is qua grootte de tweede stad van Frankrijk, uiteraard na Parijs. De stad is een belangrijke havenstad en het is de oudste stad van het land. Maar wat is er te doen in Marseille met kinderen? Wij delen een aantal leuke tips voor bezienswaardigheden en kinderactiviteiten in deze stad in het zuiden van Frankrijk.

Doen in Marseille met kinderen

Bezienswaardigheden

Marseille is gesticht door de Grieken en zij bouwden een haven. Deze oude haven is tegenwoordig een jacht- en vissershaven. Er omheen vind je allerlei winkels, terrasjes en restaurants.

De Notre-Dame de la Garde is een basiliek die halverwege de 19e eeuw gebouw werd. Deze ligt op een heuvel. Bovenop de kerk staat een 10 meter hoog Mariabeeld. Vanaf de toren heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Is het te warm om te lopen door Marseille met kinderen? Je kan ook naar boven met het toeristische treintje of een tuk-tuk.

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Marseille is het Palais Longchamp. Het is een prachtig paleis dat werd gebouwd tussen 1862 en 1869. In het paleis kan je naar het Museum voor Schone Kunsten en het MusĆ©e dā€™Histoire Naturelle. Ook de tuinen zijn een bezoekje waard.

Mucem

Een ander museum in de stad dat wordt aangeraden is het Mucem, bij het Fort Saint-Jean, een een historisch monument. De toegang tot het fort is gratis. Het museum staat in het teken van Europese en Mediterrane Beschavingen. Dit hoort tot de meest bezochte musea in de wereld, kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. (Website)

Stranden in Marseille met kinderen

Ideaal aan een stedentrip Marseille is dat je stad en strand zo gemakkelijk kan combineren. Er zijn stranden met zand en met kiezels. Ga bijvoorbeeld naar de Prado-stranden, aan de Promenade Georges Pompidou, of naar Anse des Catalans.

  • Als je een boottocht wil maken, dan kan je meegaan met een tour naar het ChĆ¢teau d’If. Op dit eilandje voor de kust van Marseille ligt en fort en een voormalige gevangenis. Het fort is bijna 30 meter hoog.

La Friche

Wil je cultuur en vermaak tijdens je verblijf in Marseille met kinderen? La Friche is gevestigd in een voormalige tabaksfabriek. La Friche biedt tentoonstellingen, films, workshops. Maar daarnaast is er ook een skatepark en een speeltuin. Voor een ontbijt, lunch of diner kan je terecht in cafĆ© La Salle des Machines en het restaurant La Grandes Tables. 

Marseille met kinderen

Parc BorƩly

Een mooi park om te bezoeken tijdens je bezoek aan Marseille met kinderen is het Parc BorĆ©ly. Met het ChĆ¢teau BorĆ©ly en een mooie botanische tuin. Je kan er wandelen en picknicken, een roeiboot huren, de kinderen willen waarschijnlijk in de trapauto’s en er is een speeltuin.

  • Als het regent, of als de kinderen er gewoon zin in hebben, dan kan je voor een binnenspeeltuin terecht in Ludiq Land.
  • Pouce is een theesalon, net buiten het centrum van de stad. Leuk om heen te gaan in Marseille met kinderen, vanwege de tuin en de speeltuin. Let er wel op dat deze in augustus gesloten is.

Overnachten in Marseille met kinderen

Waar verblijf je als je in Marseille op stedentrip bent met het gezin? Dit zijn een aantal tips:

  • Novotel Marseille Vieux Port ligt bij de oude haven, op slechts 400 meter van het Palais du Pharo en op loopafstand van het strand van Catalans. Bij het hotel is een buitenbad en er zijn familiekamers.
  • B&B HĆ“tel Marseille Euromed is een stuk goedkoper. Het ligt op 2,3 km van de oude haven van Marseille.

Verder lezen? Lees de tips voor wat je doet in de Provence, in Nice met het gezin of lees onze tips over Montpellier.

stedentrip Frankrijk

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn