Landal Esonstad met kinderen | Review

Gera was met haar man, hun drie kids (14, 1 en 0) en haar moeder in bungalowpark Landal Esonstad. Zij deelt haar ervaringen tijdens deze vakantie bij Landal Esonstad. Gera blogt op huismama.nl.

Op de dag van aankomst was het een drukte van belang bij het vakantiepark Landal Esonstad. Ondanks dat er een vrij grote rij stond bij de receptie hoefden we niet zo lang te wachten, wat met drie kinderen natuurlijk erg prettig is.

Onze vakantie bij Landal Esonstad

Receptie

Omdat we een kinderbungalow hadden gereserveerd ontvingen we bij het inchecken een leuk tasje gevuld met krijtjes, dobbelstenen, douchegel en nog meer leuke hebbedingetjes. Let wel even op, er zitten ook onderdelen bij die gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen onder de drie jaar.

Huisje landal esonstad

Kinderbungalow bij Landal Esonstad

De accommodatie die ik geboekt had was een zespersoons kinderbungalow. Deze woning is van alle gemakken voorzien zoals een kinderstoel, babybedje, kinderkamer, box, commode, ligbad en nog veel meer leuke kinderaccessoires. Op de deur van de kinderkamer hangt een schoolbord waar je de naam van je kind(eren) op kunt schrijven. Dan wordt het echt hun domein!

Waar ik heel erg blij mee was, afgezien van het ligbad, was het feit dat er in de kinderbungalow een wasmachine en een droger aanwezig zijn. Ik heb ze in onze midweek toch een keer gebruikt. Je zult altijd zien dat wanneer je er niet over beschikt je ze heel goed had kunnen gebruiken.

Rondom de woning is volop water. De tuin was gelukkig goed omheind. In het schuurtje stonden zelfs een wip, glijbaan en er was een heuse loopauto! Levi (1) en Johan (13) hadden het ontzettend naar hun zin. Jammer genoeg hebben we ook veel regen gehad in de vakantie waardoor het buitenspelen soms niet door kon gaan.

Huisje landal esonstad tuin

Activiteiten op het park van Landal Esonstad

Op en rond het park van Landal is van alles te beleven. Het is mogelijk om vanaf het park naar Schiermonnikoog te varen. De kaarten voor de boot zijn bij de receptie te verkrijgen. Er is ook een fietsverhuur waar je, naast fietsen, ook bolderkarren en skelters kunt huren. Ook aan de waterratten onder ons is gedacht, er is namelijk een zwembad aanwezig.

Het zwembad is voorzien van ruime openingstijden. Even geen zin om te zwemmen? Er zijn nog genoeg andere dingen op het park te beleven. Van de beer Bollo club tot een heus indoor speelparadijs. Vervelen is echt onmogelijk, daar heb je namelijk geen tijd voor!

Wil je echt genieten van je vakantie en heb je geen zin om te koken tijdens je verblijf op Landal Esonstad? Er zijn genoeg eettentjes op het park te vinden. Ga je toch liever zelf in de keuken aan de slag? Er is een ruime supermarkt op het park aanwezig met een, voor Landal begrippen, ruim assortiment.

Wanneer je veel boodschappen nodig hebt is er in het nabijgelegen dorpje ook een supermarkt te vinden. Met de auto ben je er in nog geen tien minuten.

Onze ervaringen met dit park van Landal

Het is jammer dat het weer niet helemaal mee wilde werken. Of dat de kinderen nog te klein waren, net hoe je het bekijkt. Ik wilde heel erg graag naar Schiermonnikoog. Ik durfde het helaas niet aan. Als je zelf nat regent is het tot daar aan toe, de kleintjes kon ik het niet uitleggen natuurlijk. Die houden we dus nog tegoed!

Als ik eerlijk ben waren we gewoon blij om lekker in een andere omgeving te zijn. We hebben van de faciliteiten dan ook geen gebruik gemaakt. Op een avond hadden we zin in een warme snack en hebben we een pizza gehaald. Die smaakte overigens erg lekker, zeker een aanrader.

Lauwersmeer

Verder hebben we heerlijk gewandeld op en rond Landal Esonstad. Het park ligt aan de rand van het Lauwersmeer. Mocht je van surfen of andere watersporten houden kan ik me voorstellen dat je in de zomer helemaal los kunt gaan. Als je liever over het water uitkijkt dan zijn er ook nog genoeg eetgelegenheden waarbij je uit kunt kijken over het water. De sluizen van Lauwersoog liggen op een kleine tien minuten rijden met de auto. Hier is ook een eetgelegenheid waar je uit kunt kijken over de Waddenzee.

Ik heb meer dan genoten van onze midweek die omgevlogen is. Ik wil hier zeker nog een keer naar terug als de kinderen wat groter zijn en er meer kans is op lekker weer. Ik kan het park dan ook aan iedereen aanbevelen! Boek je verblijf hier!

Lees ook:

De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van Gera en van Landal.

Op Parkvakanties vind je meer informatie en foto’s van Landal Esonstad

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn