Kindvriendelijk overnachten in Zuid-Limburg | 5 tips

Voor mij is Zuid-Limburg een van de fijnste regio’s voor een gezinsvakantie in Nederland. Vanwege het mooie heuvellandschap voelt het een beetje alsof je in het buitenland bent. En met steden als Aken, Maastricht en Hasselt om de hoek kan je ook de drukte opzoeken. Waar kan je kindvriendelijk overnachten in Zuid-Limburg? Dit zijn enkele tips!

Wij komen geregeld in Zuid-Limburg, vaak voor een lang weekend en soms voor een vakantie met de kinderen. De ene keer verblijven we in een stacaravan op een camping, de andere keer in een vakantiepark of een hotel. Dit zijn onze aanraders voor accommodaties!

Kindvriendelijk Overnachten In Zuid-Limburg

Qurios Gulpen

Nadat we een aantal keer verbleven bij Qurios Callantsoog, voor ons toch een stuk dichterbij huis, kiezen we deze herfstvakantie voor een verblijf bij Qurios Gulpen. Op het park is er een brasserie, take-away service, animatie voor de kinderen, een minishop en fietsverhuur. Er is een groot aanbod van verschillende vakantiehuisjes, geschikt voor 4 tot 10 personen. Sommige huisjes hebben uitzicht over de omgeving, andere huisjes zijn deels in een heuvel gebouwd. Het park ligt zelf ook in het heuvellandschap. Lees onze review! – hier zie je de huisjes!

Landal Hoog Vaals

Het vakantiepark Landal Hoog Vaals is een van die vakantieparken waar ik echt al jaren eens naartoe wil gaan met de kinderen. Helaas is dat er nog niet van gekomen. Waarom kies je voor een verblijf hier als je zoekt naar opties voor kindvriendelijk overnachten in Zuid-Limburg? Omdat de ligging prachtig is en omdat er op het park veel te doen is. In het overdekte zwembad is een grote glijbaan. Er zijn speeltuinen, een airtrampoline en een indoorspeelparadijs. Ook is er een amusementshal en voor kinderen vanaf 10 jaar is er een grote activiteitenhal. – Bekijk de mogelijkheden!

Dormio Resort Maastricht

Dormio Resort Maastricht staat sinds kort hoog op mijn lijstje als optie voor een luxe accommodatie in Zuid-Limburg. Er is hier een ruim aanbod aan appartementen en vakantiewoningen voor 2 tot 20 personen en het is echt een aanrader als je zoekt naar kindvriendelijk overnachten in Zuid-Limburg. Zo zijn er Kidswoningen, speciaal voor gezinnen met jonge kinderen. Bij de binnenplaats, die grenst aan de achtertuin, staan speeltoestellen. Bij de achtertuin is een hek, in de woning zijn er onder andere “kindvriendelijke” stopcontacten en er is een step, een bolderkar en een spelcomputer.

Qua faciliteiten zit je hier ook goed: er is animatie, een speeltuin en een binnenzwembad met kinderspeelbad en een glijbaan. De ligging is prima, want je zit in het mooie heuvellandschap en als je wilt fiets je in ongeveer 10 minuten naar het centrum van Maastricht. Ik hoop dat wij binnenkort eens bij dit park overnachten. – Bekijk dit luxe vakantiepark.

Teaching Hotel

Nog een optie voor kindvriendelijk overnachten in Zuid-Limburg vlakbij Maastricht. Het Teaching Hotel is een fijne plek om te overnachten met het gezin. Blogger Eva verbleef er in een van de familiekamers, deze was compleet met schommel en hangmat. Het hotel is gevestigd in een kasteel! Je verblijft op een minuut of 10 van het centrum van de stad.

Résidence Valkenburg

Vakantiepark Résidence Valkenburg ligt vlakbij Maastricht en natuurlijk het leuke Valkenburg. De accommodaties zijn geschikt voor 2 tot 6 personen. Op het park is er een overdekt zwembad en er zijn speeltuintjes.

Dat waren ze, onze tips voor kindvriendelijk overnachten in Zuid-Limburg. Lees ook onze vakantietips voor gezinnen in Zuid-Limburg.

kindvriendelijk overnachtenLimburg
Commentaar (0)
Commentaar toevoegen