Kindvriendelijk hotel Bremerhaven: Nordsee Hotel

Bremerhaven met kinderen ontdekken

In de herfstvakantie zijn we een paar dagen in Bremerhaven met kinderen geweest. We hebben toen geslapen in het Nordsee Hotel. Graag vertel ik je mijn ervaringen over een kindvriendelijk hotel Bremerhaven. Ik verbleef daar met mijn man en onze twee kinderen van 5 en 7.

Het hotel ligt middenin het centrum van Bremerhaven. Nadat je Bremerhaven bent binnengereden ben je waarschijnlijk nog niet enorm onder de indruk. Veel naoorlogse, goedkoop uitziende gebouwen.

Kindvriendelijk hotel Bremerhaven

Maar! Het eerste mooie stukje Bremerhaven wat je tegenkomt is het Theodor-Heuss-Platz. En laat dat nou net het plein zijn waar het kindvriendelijk hotel Bremerhaven aan ligt. Om het plein heen ligt allerlei horeca, waaronder het leuke restaurant B-Burger Bar waar wij met de kinderen erg lekker gegeten hebben. Naast het hotel zit een heel gezellig koffietentje. Verder is het gebied “Havenwelten” op steenworp afstand en zit je middenin het winkelgebied. De ligging van dit hotel is daarom prima!

Het hotel en de kamer

Het hotel ziet er fris en strak uit. Best wel luxe voor een 3-sterren hotel. De ontvangst was vriendelijk. De lobby is ruim en licht en biedt de mogelijkheid om een drankje te drinken. De auto kun je onder het hotel parkeren voor 6 euro per dag. De ingang van de parkeergarage is aan de achterkant van het hotel. Vanuit de parkeergarage kun je met de lift direct naar de kamer.

Wij zaten op de vierde etage. De kamer die wij hadden was behoorlijk groot. Geen aparte kamer voor de kinderen (zoals bij het hotel in Bremen), maar een opgemaakte slaapbank met een zakje Haribo op het kussen. De kinderen vinden het veel leuker bij ons op de kamer dan op een aparte kamer, dus een feestje voor hun! Ach, en ook wij vonden het best gezellig. Onze kamer had enorme ramen met uitzicht op het plein. Deze konden open gekanteld worden voor wat frisse lucht. Omdat ik hotelkamers vaak te warm vind, is dit een voordeel. In de hele kamer was meer dan genoeg opbergruimte en ook nog ruimte om te spelen voor de kinderen. Springen vanaf de (brede) vensterbank op hun bed was trouwens het favoriete spelletje, maar vertel dat maar niet verder.

Ook de badkamer was heerlijk ruim met ook genoeg plek voor de toiletspulletjes. Er was geen bad helaas. Vooral een bubbelbad wordt in dit gezin erg gewaardeerd. Maar de douche was wel erg fijn. We hebben op de bedden ook heerlijk kunnen slapen. Goede matrassen. In de kamer was een koelkastje aanwezig. Vroeger was het waarschijnlijk een minibar, maar nu lag er een briefje bij dat je in de bar gezellig wat kon komen drinken en dat de koelkast bedoeld was voor het koelen van je eventueel eigen drankjes. ‘s Avonds tijdens het Netflixen kon ik daarom genieten van een heerlijk koude prosecco.

 

Het Ontbijt

Het ontbijt was heerlijk! Een prachtig (bootvormig) buffet met alles wat je zou willen van een ontbijtbuffet; heerlijk verse broodjes, tig soorten beleg, eieren, pannenkoekjes, zalm. We hebben er allemaal van genoten. Ook deze ruimte was weer erg fris en licht. Vanaf ons tafeltje konden we lekker bekijken wat er op het plein allemaal gebeurde.

Aanrader dit kindvriendelijk hotel Bremerhaven

Al met al is Hotel Nordsee een meer dan prima uitvalsbasis voor een paar dagen Bremerhaven. Als ik onze oudste zoon vraag wat hij het leukste vond zegt hij: “de pannenkoeken en dat we samen op 1 kamer sliepen!”. Daar heb ik niets meer aan toe te voegen.

De stedentrip in Bremerhaven met kinderen was in samenwerking met het toerismebureau.
Lees ook over een kindvriendelijke stedentrip in BremenDuisburg en Berlijn
BremerhavenDuitslandkindvriendelijk overnachten
Commentaar (0)
Commentaar toevoegen