Kinderactiviteiten op La Palma | 11x Uitjes

Wat is er te doen op La Palma met kinderen? Wij waren bijna een week op La Palma en hebben heel veel van het eiland gezien. Daarom deel ik mijn tips voor kinderactiviteiten op La Palma.

Toen wij naar La Palma gingen, kon ik amper tips vinden voor wat te doen op La Palma met kinderen. Ik deel daarom mijn tips voor het eiland, en een aantal dingen die er heel leuk uitzien maar waar wij geen tijd meer voor hadden.

Waarom naar La Palma met gezin?

Allereerst: waarom zou je naar La Palma met kinderen op vakantie gaan? Goede vraag. Wij zijn ontzettend fan van eilandvakanties, we houden van het buitenleven, natuur, groen, wandelen en ontdekken. Als je naar La Palma gaat, dan ga je niet naar een “kant en klaar” toerisme eiland. Het toerisme is hier wel op gang gekomen, maar vanwege het heuvelachtige karakter van het eiland blijft het massatoerisme uit.

Je gaat op vakantie naar La Palma vanwege de prachtige natuur, de uitzichten, het wandelen en de sfeer. Als je op zoek bent naar veel winkels, cafƩs, heel veel kinderactiviteiten, pretparken en waterparken, dan raad ik eerder een van de andere Canarische eilanden aan!

Eerder schreef ik een artikel met de vraag, La Palma ja of nee? Hierin ging ik er vooral op in wanneer je niet naar La Palma moet gaan. Want eerlijk, het is niet een eiland met voor ieder wat wils. Wij houden van La Palma: we zijn niet zo gek op toeristen paradijzen en massatoerisme.

La Palma met kinderen
speeltuin Puerto de Tazacorte

Leukste kinderactiviteiten op La Palma

Speeltuinen

Speeltuinen vind je overal op La Palma. Vergeleken met de andere Spaanse eilanden waar ik met kinderen was, Tenerife en Mallorca, merkte ik wel dat de speeltuinen op La Palma kleiner waren en er waren er minder veel. Maar nog steeds: in ieder dorp kom je een speeltuin tegen.

Dierentuin

Een hoogtepunt voor mijn jongste was de dierentuin. Anders dan anders: dit is een verticale dierentuin. Deze is tegen een helling aan gebouwd. De dierentuin is niet heel groot, maar wel leuk. Bij de ingang kan je voor een euro een zakje voer kopen. Zien hoe de grote ara’s de noten eten vonden de kinderen erg leuk. (Website)

Kindvriendelijke stranden

De beste kindvriendelijke stranden van La Palma vonden wij die bij Puerto de Naos en bij El puerto de Tazacorte. Dit zijn zwarte stranden. Bij Puerto de Naos zit er een leuk tentje op het strand. Ook landen de paragliders daar heel dichtbij, dus als je dat leuk vindt is er meer dan genoeg te zien.

El puerto de Tazacorte is dan weer het leukste stadje van La Palma voor ons. De sfeer, de huisjes, het uitzicht op de inham van de bergen, en aan de andere kant de zee. Deze plek is echt de moeite waard. 

Een andere tip is het strand van Los Cancajos.

La Palma natuurlijk zwembad

Natuurlijk zwembad

Een andere hele leuk plek en een van de toffe kinderactiviteiten op La Palma was het natuurlijke zwembad, helemaal in het noorden van het eiland bij La Fajana. Hier liggen drie natuurlijke baden tegen elkaar aan. Ook het uitzicht op de hoge rotsen is de moeite waard. Het restaurant hier mag je overslaan: het is relatief duur en hier hebben wij het minst lekker gegeten tijdens onze vakantie op La Palma met kinderen.

  • Het andere natuurlijke zwembad heet Charco Azul en vind je in San Andres.

Vulkaanmuseum

De kinderen hebben het er haast dagelijks nog over. Het vulkaanmuseum bij Fuencaliente. Dit museum stelt eigenlijk niet zo heel veel voor, maar het heeft toch een enorme indruk achtergelaten. De kids, vooral de oudste, waren nogal gespannen over de aanwezigheid van vulkanen op de Canarische eilanden. In dit museum zijn wat infoborden over vulkanen, en er worden films gespeeld. Vooral buiten is een leuk extra element toegevoegd. Ik verklap niets, maar raad je wel aan om ernaar op zoek te gaan!

La Palma vlieger
Paragliden bij Puerto de Naos

Lopen langs de krater

Om verder te gaan op het vulkaanmuseum: vanaf daar loop je langs de krater. Zonder kinderen doe je er ongeveer een half uur over. De tijd die je nodig hebt met kinderen hangt van de leeftijd van je kids af. Er kan veel wind staan, dan kan je dit stuk beter niet lopen.

Het begin is eenvoudig, daarna wordt het zwaarder. Trek goede schoenen aan en neem water mee. Er is geen schaduw. Niet een van de meest toegankelijke kinderactiviteiten op La Palma, wel een aanrader. Met jongeren en tieners zal het een stuk gemakkelijker gaan dan met kleuters.

La Fuente Santa

Vanaf het vulkaanmuseum reden we verder naar beneden. Naar de zoutpannen en de vuurtoren. Eerst kwamen we terecht bij het strandje (geheel zwart) La Fuente Santa, waar je met kinderen nog prima een klein stukje kan wandelen. Vervolgens gingen we door naar de vuurtoren en de zoutpannen. We vonden het erg leuk om dit te zien. Er zit ook een restaurantje dat mooi uitzicht biedt op het geheel.

Wandelen

Naar La Palma ga je om te wandelen. Met kleine kinderen wandelen is natuurlijk niet altijd heel makkelijk. Neem daarom een goede draagzak mee. Wij wandelden bij Las Tricias en hadden daarna nog plannen voor een wandeling van een kilometer of 7-8. Helaas was de oudste goed ziek geworden en lukte dit niet.

dierentuin Canarisch eiland

Sterren kijken

La Palma staat bekend als een plek waar je fantastisch sterren kan kijken. Wij zaten graag ‘s avonds op het terras en konden dan al heel veel sterren zien. Nog leuker is het om naar een van de punten te gaan waar je de sterren goed kan zien, of naar het observatorium te gaan. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn welkom en dat is zeker een van de leuke kinderactiviteiten op La Palma voor jongeren en tieners.

Onderweg op het eiland kwamen wij geregeld bordjes tegen waar aangegeven stond dat je er sterren kan kijken.

Kindvriendelijke restaurants op La Palma

Als wij ergens gek op zijn, dan is het om te relaxen in een cafƩ. Ook de kinderen zijn hier gek op. Op La Palma kwamen we zoveel leuke cafƩs tegen. Anders dan op andere plekken waar we waren, hadden niet veel cafƩs bijzondere mogelijkheden voor kinderen.

Toch kwamen we een aantal kindvriendelijke opties tegen:

Los Braseros in de hoofdstad Santa Cruz de La Palma: dit restaurant bezochten we omdat ze een tafel barbecue hadden. En dat wilde Johan wel proberen! Bij aankomst zagen we eerst het geweldige uitzicht over de hoofdstad en een deel van het eiland. En toen bleek er ook nog een speeltuin bij te zitten. De prijzen zijn laag, dus ik zou dit restaurant echt niet overslaan als je op La Palma met kinderen bent. (Helaas gesloten)

  • CafĆ© Don Manuel heeft de beste koffie van het eiland! 
  • Vanaf cafĆ© El Time geniet je van een prachtig uitzicht. (Google Maps)
  • Bij Taberne del Puerto zaten we graag. (Google Maps)
hotel zwembaden
LA PALMA & TENEGUƍA PRINCESS VITAL & FITNESS

Kindervakanties | La Palma met kinderen

Waar verblijf je op La Palma met kinderen? Dit zijn alvast enkele tips voor een vakantie, zodat je al die leuke kinderactiviteiten op La Palma kan testen met je gezin.

Een pakketreis boeken is wel zo makkelijk en veel gezinnen kiezen hiervoor. Op deze manier heb je de vlucht en het hotel in een keer geregeld. Onderstaande mogelijkheden zijn pakketreizen.

LA PALMA & TENEGUƍA PRINCESS VITAL & FITNESS heeft een schitterend panorama over de golven van de Atlantische Oceaan en er zijn zeven spiegelende zwembaden!

  • Kinderdisco (4 t/m 12 jaar, 08:30-09:00 uur)
  • Speeltuin
  • Miniclub (4 t/m 12 jaar)
  • 6 buitenbaden
  • Kinderbad buiten
  • Meer gemak: kies voor All Inclusive

SOL LA PALMA heeft het strand voor de deur en ligt nabij de boulevard.

  • Speeltuin
  • Miniclub
  • 2 buitenbaden
  • Kinderbad buiten

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen vakantie samen te stellen: huurauto, vlucht en verblijf. Boek vliegtickets via Skyscanner. Wij huurden een auto bij Cicar en dat beviel ons goed. De auto huurden we op Tenerife en mocht mee naar de andere Canarische eilanden. We betaalden voor 10 dagen nog geen ā‚¬ 200, -, en daarmee was de auto all-in verzekerd. Ook zaten de autostoeltjes er gratis bij! De auto was voorzien van GPS.

Accommodaties La Palma

Op Booking.com heb je ruime keuze uit accommodaties en je kan filteren op jouw voorkeuren. Een aantal aanraders zijn:

  1. Apartamentos Los Rosales: je verblijft in een appartement met twee slaapkamers. Dit is gelegen op 400 meter van het strand van Los Cancajos. Bij het complex is een buitenbad.
  2. Hotel Taburiente Playa: dit hotel ligt op 5 minuten rijden van het vliegveld. Jullie verblijven in een suite. Het hotel ligt op 300 meter van het strand Los Carcajos, aan de oostkust van het eiland.

Kinderactiviteiten op La Palma | Algemene informatie

La Palma maakt onderdeel uit van de Canarische eilanden en ligt in het noord-westen. Het is een rustig eiland, met nog geen 100.000 inwoners. Het eiland is bergachtig, met Roque de Los Muchachos als hoogste punt van het eiland op ruim 2400 meter. De temperatuur is het hele jaar door tussen de 20 en 27 graden. Ideaal om te ontsnappen aan koude winters of te hete zomers in de rest van Europa.

Spaans is de voertaal op het eiland. Wij spreken helaas amper Spaans maar hebben ons prima kunnen redden. Het prijspeil is lager dan in Nederland en Belgiƫ. Koffie voor een euro, tanken is goedkoper en ook in de supermarkt kan je voordelig uit zijn (dit hangt altijd af van wat je koopt). Wandelen kost je niets, naar een strand gaan of een dorp bezichtigen ook niet.

Aangezien er geen enorme pretparken zijn of grote, dure zwembaden, heb je ook die kosten niet als je op La Palma met kind bent. Wat wel geld kost is een bootexcursie naar de dolfijnen en walvissen.

Wat zijn jouw tips voor kinderactiviteiten op La Palma?

Lees ook:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn