Ibiza met baby | Onze ervaring + tips

Dat we op vakantie gingen stond vast. Met een baby van 9 maanden oud was meer de vraag waarheen van belang. Hoe is zoā€™n vakantie voor het eerst met zā€™n drieĆ«n? We gingen het uittesten door een week naar Ibiza te gaan. Niet het overvolle zuiden van het eiland maar het rustige noorden. In deze blog deel ik hoe onze vakantie op Ibiza met baby was en wat er te doen is op Ibiza met kinderen.

We verbleven in de accommodatie Can Escandell, maar er zijn veel meer hotels op het eiland. Onze accommodatie Can Escandell bestaat uit 8 appartementen en 1 grote loft. Wij hadden de loft geboekt, met een eigen keukentje en een hoekje dat we konden omtoveren tot slaapplek voor onze baby.

Onze vakantie op Ibiza met baby

En daar gingen we afgelopen september met Transavia naar Ibiza. Onderweg naar het vliegtuig zat onze baby heerlijk in de draagzak, in mijn handtas zaten alle papieren. En in ons handbagage koffertje zaten een aantal luiers, speelgoed, boekje en een thermoskan met warm water en een flesje water met koud water.

Bij het vliegveld op Ibiza stond onze huurauto met babyzitje al klaar en konden we met de draagzak, buggy, handbagage koffertje en de grote koffer vertrekken. Het was een uur rijden naar het noorden. Onderweg hebben we gelijk boodschappen gedaan want we hadden geen luiers meegenomen voor de gehele week.

Ibiza kindervakantie baby
Es Vedra

Doen op Ibiza met baby

Sant Joan de Labritja

Ons huisje lag net buiten Sant Joan de Labritja, een heerlijk dorpje waar op zondag een lokale hippie markt is. Met draagzak of kinderwagen is dit prima te bewandelen. Veel lokale producten worden er verkocht en ook handgemaakte artikelen.

Als je in of langs Sant Joan komt, moet je stoppen om bij het Giri CafƩ wat te eten of drinken. Aan de buitenkant verwacht je niet dat het binnen zo groot is, via twee deuren stap je in een hip design cafƩ maar loop je door naar achteren dan vind je een super mooie hippie tuin met onder andere tweepersoons ligbedden.

Las Dalias

De grote hippiemarkt, in alle boekjes staat hij in de top 5 van wat te doen in Ibiza. Dus op zaterdagochtend gingen ook wij naar Las Dalias tijdens onze vakantie Ibiza met baby. Aangekomen in Sant Carles staan we in de file en worden wij naar een groot parkeerterrein gestuurd.

Vanuit daar is het lopend naar de markt vol kraampjes, we vertrekken met de buggy maar aangekomen bij de markt zien we meerdere afstapjes en een grindpad. We lopen terug naar de auto en wisselen de buggy in voor de draagzak. Dat loopt vele malen makkelijker.

Persoonlijk vonden wij de markt niet veel bijzonders, het lijkt heel erg op een braderie waar om de vijf kraampjes hetzelfde wordt verkocht. Geen lokale producten en heel veel toeristen.

Aquarium Cap Blanc, Sant Antoni de Portmany

Tussen alle grote all inclusief hotels in de stad Sant Antoni is er een klein pad dat je langs een klif naar beneden brengt. Heb je een draagzak in je bezit, dan zou ik deze op dit pad gebruiken. Een pad vol stenen en langs de rand geen reling.

Beneden bij het water is een klein barretje, waar je koffie, thee en wat fris kan kopen maar stel je hier niet te veel van voor. Het barretje is tevens de kassa waar je een kaartje koopt.

Het aquarium bevindt zich in een grot naast het barretje. Via een trap stap je op een loopbrug de grot in. In het aquarium vind je alleen vissoorten, schaaldieren en schelpdieren uit de omgeving van het eiland. Het is niet groot maar voor onze kleine man was er genoeg te zien. Het is een leuk uitje tijdens je vakantie op Ibiza met baby.

Santa Gertrudis de Fruitera

Santa Gertrudis de Fruitera is een klein gezellig dorp midden op het eiland. Kleine boetiekjes, cafeetjes en een groot plein met speelhoek. Heb je wat oudere kinderen, dan kan je vanaf Cafe Musset de speeltuin goed in de gaten houden.

Dalt Vila

We verlaten het noorden van Ibiza en rijden naar Eivissa, oftewel Ibiza stad. Dalt Vila is het historische centrum. De wijk is hooggelegen en omringt met hoge stadsmuren die je uitzicht geven over de stad maar ook over de middellandse zee.

We parkeren onze auto helemaal bovenaan aan de Camino Del Calvari, hier zijn enkele parkeerplaatsen en is het gratis parkeren. Neem je baby in de draagzak mee. Met een lange wenteltrap komen we boven aan. Vanaf hier zie je de cruiseschepen in de haven liggen en kijk je ver over de stad heen.

Het museum is erg leuk voor kinderen omdat ze zich kunnen verkleden als een ridder, kanonskogels kunnen optillen en oude geweren mogen vast houden. Zeker de moeite waard om er een dag voor uit te trekken. Via de lange trappen loop je zo aan de andere kant Dalt Vila uit en kom je in het winkel gedeelte uit met de vele restaurants.

The-Giri-Cafe
The Giri Cafe

Flamingoā€™s spotten in Ses Salinas

Naast het vliegveld liggen een aantal zoutvlakten, leuk om te bezoeken tijdens een vakantie Ibiza met baby. Ongeveer na 1/3 van de zoutvlakten, kan je de zoutvlakte op rijden via een smal dijkje. Het lijkt erop alsof het alleen voor werkverkeer is maar achter de zoutvlaktes gaat er een weg richting de zee.

In de zoutvlakten zien we steeds meer flamingoā€™s totdat we een hele groep tegen komen. Aan het einde van de weg ligt Experimental Beach, een restaurant met uitzicht op zee.

Es Vedra

De magische rots van Ibiza, wie kent de fotoā€™s niet met de rots op de achtergrond. Via Google had ik uitgezocht waar wij moesten zijn. De navigatie werd ingesteld op Torre de Savinar, onderweg kwam wij geen borden tegen maar bij de plek zelf zagen we meerdere autoā€™s geparkeerd staan.

De weg was zeer slecht en wij durfden het met onze huurauto niet aan om het pad af te rijden. Met baby op de arm zijn we verder gaan lopen. Neem flesjes drinken mee want het was nog zeker 30 minuten lopen vanaf het hek voordat wij aan de rand van het eiland stonden en keken op de Es Vedra.

  • Het eiland Formentera kan je bezoeken tijdens een cruise.

Ibiza met baby | Vakanties

Wil je naar Ibiza op vakantie, dan kan je een vlucht + hotel boeken (zie de opties hieronder) of je boekt een eigen hotel/vakantiehuis/appartement en een losse vlucht.

  • Voor een vakantie op Ibiza met een baby of peuter is het hotel SIRENIS SEAVIEW COUNTRY CLUB een aanrader. Om de hoek ligt een fijn zandstrand, er is een miniclub en jullie verblijven in een van de gerenoveerde appartementen. Ideaal voor jonge kinderen is de CrĆØche met toezicht (0 t/m 2 jaar)! Ook zijn er een babybedjes.

Terugblik op de vakantie op Ibiza met baby

De rest van de dagen op Ibiza met baby hebben we gevuld met klein dorpjes te bezoeken of een middag aan het zwembad of strand. We kijken terug op een geslaagde vakantie, al was het jammer van onze overboekte accommodatie. Ibiza een eiland met meerdere gezichten. Het drukke zuiden waar de feesten zijn, het westen waar alle all inclusief hotels staan en het rustige noorden. Een eiland waar voor ieder wat te doen valt, jong of oud, met of zonder kinderen.

Onze vakantie op Ibiza met baby was zeker geslaagd! Het is een plek waar je prima heen kan gaan met een jong kind.

Lees ook:
Vakantie Ibiza met oudere kinderen
Eerste vakantie met baby op Tenerife
Dit doe je op het buureiland Mallorca met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn