Gran Canaria met kinderen | 21 Uitjes

Gran Canaria is niet het grootste eiland van de Canarische eiland, maar het eiland heeft wel de meeste inwoners! Daarnaast is het een populair, Spaans eiland voor een gezinsvakantie. Ga je op een kindervakantie Gran Canaria, dan wil je vast van alles weten. Wat is er te doen op het eiland, waarom ga je naar dit Canarische eiland op vakantie en waar verblijf je? Je leest hier al onze voor een vakantie op Gran Canaria met kinderen!

Gran Canaria is een van de Canarische eilanden en deze eilandengroep ligt ten westen van Marokko. Dit eiland is een van de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders! Nadeel hiervan is dat het vrij toeristisch is en dat veel kustplekken zijn ingericht voor het toerisme. Het eiland Gran Canaria heeft een aangenaam klimaat. In de winter is het 15 tot 20 graden, in de zomer 20 tot 24 graden. Hierdoor is deze bestemming het hele jaar door leuk als vakantieoord.

Het eiland Gran Canaria is veelzijdig, met bezienswaardigheden, leuke kustplaatsen, landschappen en tal van kinderactiviteiten. Zoek je een leuk en divers eiland en wil je niet al te ver vliegen, dan is dit Canarische eiland zeker aan te raden.

  • Kindervakantie boeken? Het resort RIU GRAN CANARIA biedt vriendelijke luxe voor volwassenen en een verrassend programma voor de kids. En dat metĀ 24 uur All Inclusive bij RIU Gran Canaria. Voor de kinderen is er een speeltuin, 2 kinderbaden en een funpool met reuzendraak en het RiuLand (4-7 jaar en 8-12 jaar).

Bezienswaardigheden Gran Canaria met kinderen

Hoofdstad Las Palma

In de stad Las Palmas, de grootste stad van de Canarische eilanden, zijn er bezienswaardigheden als Vegueta/Catedral, Pueblo Canario, Parque Santa Catalina. Ga hier naar het aquarium Poema del Mar. Je ziet hier het grootste gebogen glasaquarium ter wereld en zie hamerhaaien en manta’s langs je heen zwemmen. Er rijdt een Hop On bus door de stad.

Dorpjes Gran Canaria

Het dorpje Teror is heel leuk en wordt ook wel gezien als het mooiste dorp van het eiland. Met mooie huisjes, pleintjes en een basiliek. En GĆ”ldar is een ander dorp dat een bezoek waard is. Het ligt in het noorden van Gran Canaria, bij de bergen.

  • Santa Lucia is een leuk bergdorpje.
  • Artenara is het hoogst gelegen dorp en een van de oudste dorpen van het eiland. De grotten rondom het dorp werden al in de prehistorie bewoond. Er zijn nog een aantal huizen te vinden die uit de rotsen gehouwen werden.
  • Puerto de MogĆ”n staat bekend om de vele bruggen en is daarom heel toeristisch. Het strand is geschikt voor gezinnen.

Roque Nublo

De 67 meter hoge rots ā€˜Roque Nubloā€™ bij het bergdorp Tejeda. Deze biedt mooie uitzichten en wordt vaak gebruik als herkenningspunt. In de omgeving van deze plek maak je mooie wandelingen. De top van de rots bereiken kan alleen te voet.

Gran Canaria met kinderen

Ravijn Barranco de Fataga

In dit ravijn groeien honderden palmbomen en er ligt het dorpje Fataga. Het is een van de gaafste plekken van het eiland en het is zeker de moeite waard om hierheen een dagtrip te maken.

Hoogste punt

En de Pico de las Nieves heeft een top van bijna 2000 meter. Dit is het hoogste punt van Gran Canaria. Pico de Bandama is een vulkaan van bijna 600 meter hoog. De krater is 200 meter diep en een kilometer breed.

Gran Canaria met kinderen

Natuurgebieden en wandelen op Gran Canaria met kinderen

Houd je van de natuur en wandelen? Dan zijn dit aanraders voor gezinnen tijdens een vakantie op Gran Canaria met kinderen!

De Caldera de Los Marteles is een mooi natuurgebied. Hier is een wandeling van zo’n 7,5 kilometer waarbij je veel van het gebied ziet. Dat is onder andere een vulkanisch landschap met de planten die daarbij horen. Onderweg kom je langs een kaasboerderij.

Dunas de Maspalomas

De Dunas de Maspalomas is een enorme zandmassa tussen de badplaatsen Maspalomas en Playa del InglƩs in. Je denkt dat je in de Sahara staat. Dit gebied is ongeveer 6 kilometer in lengte en meer dan een kilometer in de breedte. De duinen kunnen wel 10 meter hoog zijn. Aanvankelijk werd er gebouwd in dit gebied, maar om dat te voorkomen is het nu een beschermd natuurgebied waar je goed kan wandelen. Let er wel op dat je voldoende water meeneemt.

In het Riu Palace Maspalomas vind je zowel een uitzichtpunt als het bezoekerscentrum. Door het gebied zijn wandelpaden uitgezet.

Viera y Clavijo

De Jardƭn BotƔnico Viera y Clavijo is de grootste botanische tuin van Spanje. Er staan meer dan 500 soorten planten. Wij bezoeken graag botanische tuinen met onze kinderen!

Spanje met gezin

Gran Canaria met kinderen – kinderactiviteiten

En dan gaan we door met de leuke kinderactiviteiten op Gran Canaria. Op dit Canarische eiland is best veel te doen voor gezinnen, dit zijn leuke tips!

Angry Birds Activity Park

Het Angry Birds Activity Park is een leuk activiteitenpark voor kinderen tot een jaar of 12. Er zijn zo’n 25 uiteenlopende activiteiten die je hier kan doen, van midgetgolf en trapauto’s tot zip-lijnen en karten. Als je binnenkomt krijg je een stempel op je hand, waarmee je de hele dag toegang hebt tot het park.

Naast de attracties zijn er ook speeltoestellen als schommels, glijbanen en klimrekken. Verder kunnen kinderen op de trampolines, in de schuimparty’s en er is minigolf. Eten meenemen is niet toegestaan, maar omdat je in- en uit kan lopen kan je eventueel buiten het park picknicken.

Palmitos Park in Maspalomas

Het Palmitos Park is een combinatie van een dierentuin en een botanische tuin. Hier zie je onder andere reptielen, vogels, een aquarium en zoogdieren. Er leven onder meer stokstaartjes, roofvogels, schildpadden en apen. In het park zijn diverse shows te zien, waaronder met dolfijnen. De reviews over dit park zijn over het algemeen goed, wel is het gebied steil dus goede schoenen aantrekken is aan te raden.

Wooland Holiday World Maspalomas

Het Wooland Holiday World Maspalomas is het enige pretpark op de Canarische Eilanden. Als je op Gran Canaria met kinderen bent is het een leuke plek om naartoe te gaan als je zoekt naar wat vermaak. Het park is niet zo groot, maar bestaat uit meer dan 30 attracties, zowel binnen als buiten. Ook zijn er shows en diverse activiteiten. Over het algemeen gaat het eerder om grote kermisattracties dan de achtbanen die we in Nederland en BelgiĆ« kennen.

Inmiddels is het pretpark uitgegroeid tot een recreatiecentrum. Zo is er ook een bowlingbaan en escape room gekomen. Er zou ook een kinderpark met 10 verschillende speelplekken zijn voor kinderen van 2 tot 11 jaar.

Aqualand in Maspalomas

Het Aqualand Maspalomas biedt mogelijkheden voor het hele gezin en dit waterpark is het hele jaar geopend. Er zijn heel veel glijbanen voor jong en oud. Voor de kleinste kinderen is er het gedeelte Children’s Paradise en de Discovery Beach is een golfslagbad. Dobberen kan op de Pirate’s River vaart. Er is echter behoorlijk wat kritiek op het park. In de wintermaanden zou het water erg koud zijn, de toegang is vrij hoog en het waterpark op Tenerife is bijvoorbeeld veel beter.

Cocodrilo Park

In het Cocodrilo Park zijn er zo’n 300 krokodillen te zien. Dit is een opvangcentrum waar dieren die niet als huisdier gehouden konden worden, of die terechtkwamen in illegale handel, een beter leven krijgen.

Tijdens een bezoek is zeker het voedermoment is speciaal. Het is de dierentuin met de grootste tentoonstelling van alligators in Europa. Daarnaast leven er dieren als stokstaartjes, schildpadden, hagedissen, wasberen, vogels, herten, tijgers, varkens, dwerggeiten, lama’s, apen en chimpansees.

Urban Planet

In Las Palmas de Gran Canaria kan je bij Urban Planet gaan trampolinespringen. Het is een 1.350 mĀ² grote ruimte met allerlei attracties die te maken hebben met trampolinespringen. Voor jonge kinderen is er tussen die trampolines een kleine indoor speeltuin.

Los Olivos Centre

Dit Cultureel Ecologisch Centrum staat in het teken van olijven en ook leven hier meer dan 70 soorten dieren. Het park is elke zondag geopend voor bezoekers, van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn picknickplaatsen en er is een cafetaria. Gedurende de dag zijn er activiteiten, sommige op specifieke tijdstippen en andere vinden een groot deel van de dag plaats. Er is onder meer een minikartbaan en een minitreintje. (website)

Sioux City Park

Het Sioux City Park staat in het teken van het Wilde Westen. In dit themapark ervaar je het Wilde Westen en voel je als een cowboy of indiaan. Je mag zelf het thema kiezen. Je wandelt door de stad, ziet hoe de sheriff het opneemt tegen bandieten, er zijn shows en er is een kinderboerderij.

Gran Canaria kinderactiviteiten
Technologie museum

Musea tips

Technologie museum

Het Elder Museum is een interactief museum in Las Palmas en is leuk met om te bezoeken op Gran Canaria met kinderen. Er zijn allerlei experimenten te doen in de thema’s wetenschap en technologie. Ga op een reis door het heelal, verken allerlei mooie landschappen in de 3D-bioscoop, er zijn verschillende tentoonstellingen en er is een extreme simulator. Voor sommige activiteiten betaal je een toeslag.

Op de begane grond staan de tentoonstellingen in het teken van Technologie. Je kan hier proberen om een straaljager te besturen, ontdekken hoe een vliegtuig er van binnen uitziet en de meest gebruikte technieken in film en televisie leren kennen. Er is natuurlijk veel meer te doen in dit gebied.

Op de eerste verdieping is een planetarium, de tweede verdieping staat in het teken van wiskunde. Op de derde verdieping maak je een virtuele wandeling door de geschiedenis. Ook is hier een 3D-bioscoop.

Huis van Columbus

Het eiland Gran Canaria is sinds 1492 verbonden met het Amerikaanse continent, toen Christoffel Columbus tijdens zijn ontdekkingsreis op het werelddeel landde. Het Casa de ColĆ³n staat in het teken van de vruchtbare relatie tussen het eiland en Noord-Amerika. Je ontdekt het een en ander over de Canarische en Amerikaanse cultuur voordat de Europeanen voet aan wal zetten. Daarnaast kan je zien hoe het leven was voor de zeevaarders.

Bananenmuseum

Het museum PlĆ”tano La Rekompensa ligt op 10 minuten rijden vanaf Las Palmas de Gran Canaria. Op deze bananenboerderij kan je een rondleiding door de bananenplantage krijgen, onderweg krijg je informatie te horen over bananen en het oogsten ervan. Na de rondleiding is er een proeverij.

Spanje met gezin

Kindvriendelijke stranden

Als je op Gran Canaria bent met het gezin, dan wil je waarschijnlijk wel naar het strand. Dit zijn een aantal prettige stranden.

De Perchel Beach Club richt zich op gezinnen. Voor kinderen is hier een Kinderruimte met een Splash Park, een leuke speeltuin en de miniclub Cueva PejĆ­n. De miniclub is geopend in de zomermaanden. Verder is er onder meer een zwembad en een Callao Spa & Wellness-ruimte.

  1. Het strand Playa del Ingles is een strand met zacht zand en het water van de zee is helderblauw.
  2. En het strand Playa de San Agustin ligt vlakbij Playa del Ingles maar hier is het een stukje rustiger.
  3. Playa de Amadores ligt bij een stuk dat wordt beschermd door golfbrekers. Hierdoor is het een geschikte plek voor gezinnen. Met wit zand.
  4. Ook het Playa de Puerto Rico wordt beschermd tegen golven en dat maakt het geschikt voor gezinnen.
  5. Las Canteras staat bekend als een van de beste stadsstranden van de wereld.
  6. En El Confital bezoek je als je wilt kijken naar de surfers.
bungalows Gran Canaria
Bungalows bij het Barbacan complex

Kindervakantie Gran Canaria

Wil je op vakantie naar dit eiland, dan kan je of een pakketreis boeken, of je stelt zelf een reis samen. Wij delen eerst de aanraders voor pakketreizen, ook all inclusive. Onderin staan allerlei tips voor het zelf samenstellen van je vakantie naar dit Canarische eiland.

Een fijne plek is het Barbacan complex aan de rand van Playa del InglƩs, Gran Canaria. Je verblijft in een van de ruime appartementen of bungalows in de groene tuin. Er zijn hier drie zwembaden en er is een entertainmentteam. Voor de kids is er een miniclub, speeltuin en kinderdisco.

  • Kinderdisco en Speeltuin
  • Miniclub (4 t/m 12 jaar) en Teenyclub met teenylounge (afhankelijk van het seizoen)
  • Meerdere zwembaden
Gran Canaria kindervakanties
RIU GRAN CANARIA

Aanbiedingen kindervakantie

Een betaalbare pakketreis naar dit eiland vinden? Dit zijn aanbieders van betaalbare vakanties:

  • Bij de Vakantiediscounter zijn er regelmatig mooie deals en aanbiedingen. Je hebt hier keuze uit meer dan 250 hotels en appartementen, voor elk budget.
  • En bekijk ook het aanbod van D-reizen met goede deals voor hotels en appartementen.

Wil je zelf je accommodatie op Gran Canaria met kinderen boeken, dan heb je natuurlijk ruim de keus. Wij boeken dan vaak via Booking.com. Hier heb je hele ruime keus uit hotels, appartementen en vakantiehuizen. Daarnaast zijn er veel filters mogelijk, zoals zwembad, aantal kamers en ligging. Dit zijn alle opties op het eiland.

Auto huren

Als je zelf je vakantie wilt samenstellen, dan boek je je vlucht en je overnachtingen apart. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een auto te huren, zodat je veel van het eiland kan zien. Wil je eilandhoppen over de Canarische eilanden, dan kan je auto meestal voor een klein bedrag mee op de boot. Vraag dit na bij de verhuurmaatschappij. Wij kiezen vaak voor de All-in service van Sunny Cars.

Dat was het, onze blog met tips voor een vakantie op Gran Canaria met het gezin. Mocht je aanvullingen hebben dan horen wij het graag. Meer tips voor mooie bestemmingen voor een vakantie met het gezin lees je in de blog over vakantie met kinderen.

Enkele andere Canarische eilanden waar we een blog over schreven zijn:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn