5x Gezinsvakantie Nederland bestemmingen

Wil je op een gezinsvakantie Nederland? Zeker nu, tijdens de corona-jaren (een jaar is het inmiddels al niet meer), kiezen veel gezinnen voor een vakantie in eigen land. Wij delen welke bestemmingen daarvoor een goede optie zijn!

We delen in dit artikel een aantal leuke plekken voor een vakantie met de familie in Nederland. Er zijn natuurlijk heel veel plekken waar je naartoe kan gaan, dus deel jouw favoriet vooral in de reacties!

Gezinsvakantie Nederland

Ameland

De eerste tip die we geven is een verblijf op een van de Waddeneilanden. Wil je met het gezin op vakantie in Nederland, dan is het eiland Ameland een goede optie.

Vanaf Holwerd neem je de boot naar Ameland, dit duurt ongeveer 45 minuten. Met de watertaxi duurt dit maar 15 minuten. Op het eiland ga je natuurlijk naar de vuurtoren en er zijn allerlei kleine musea. Tof is om een boottocht naar de zeehonden te maken. Op het eiland is ook een speelbos, je kan naar natuurgebieden, er zijn zwembaden en er is vooral heel veel buitenlucht, strand en zee.

Sneek

Nog een tip in Friesland voor een gezinsvakantie Nederland: Sneek en de meren. Dit is een van de Friese Elfsteden en de watersportstad van Nederland. Je kan hier leren zeilen maar je kan ook gaan waterskiën. Op de waterskibaan leer je al snel de eerste vaardigheden. Daarnaast is er onder andere een zwembad, het Fries Scheepvaart Museum, Nationaal modelspoormuseum en een kinderboerderij.

Wil je hierheen op vakantie, dan raden wij een overnachting in het Vakantiepark Waterpark Sneekermeer aan! Je verblijft in een vrijstaande waterwoning aan het Sneekermeer, inclusief een eigen aanlegsteiger.

Julianadorp

Dan gaan we door met een optie voor een gezinsvakantie Nederland in de kop van Noord-Holland. Julianadorp ligt aan zee, net onder Den Helder. Vanaf hier is een dagtrip naar het waddeneiland Texel echt een goede optie.

Het dorp staat bekend als de bloemenzee achter de duinen. Achter de bollenvelden liggen de duinen en dan kom je daarna natuurlijk terecht op het mooie, uitgestrekte strand. Hier kom je helemaal tot rust op het strand en in de duinen. Uitjes in de omgeving zijn er genoeg, van een dagje Den Helder met het bezoeken van allerlei musea tot een bezoek aan Attractiepark de Goudvis.

Een van de leukste plekken om te overnachten is het Vakantiepark Strandhuisjes Julianadorp. Deze strandhuisjes staan op het strand! Voor het zwembad en andere faciliteiten kan je terecht bij Landal Beach Resort Ooghduyne. Met een overdekt zwembad, villa’s en appartementen. Op dit park heb je ook een indoorspeeltuin en buiten zijn er meerdere speeltuinen. Wij waren hier, dit is onze review.

Ameland

Soest

Wij waren een weekend in Soest met de kinderen en dat vonden we echt fantastisch. Soest ligt op de mooie Utrechtse Heuvelrug en zowel in Soest als in de omgeving zijn er veel leuke uitjes mogelijk. In het Nationaal Park kan je wandelen en fietsen en steden als Amersfoort en Utrecht liggen dichtbij.

Wij bezochten tijdens onze gezinsvakantie Nederland de Soester duinen, een natuurgebied dat bestaat uit grote zandverstuivingen, heideterreinen en bossen. Ook waren we in het Nationaal Militair Museum, met allerlei vliegtuigen om te zien maar er zijn ook allerlei activiteiten. In de omgeving heb je kastelen, dierentuinen, pannenkoekenrestaurants, kabouterpaden, zwembaden en speeltuinen: eindeloos veel opties!

#1 Eerste tip voor overnachten in dit gebied is Landal Amerongse Berg. Je verblijft in een vrijstaande woning, er is een overdekt zwembad, een indoorspeelplaats op het park en je wandelt of fietst zo het Nationaal Park in.

#2 Het vakantiepark Thijmse Berg is de tweede tip, dit park ligt op een unieke plek midden in het bos. Dit vakantiepark heeft de Gouden Zoover Award ontvangen in de categorie ‘Beste Vakantiepark van Nederland’!

Soest

Renesse – Zeeland voor een gezinsvakantie Nederland

De laatste tip in deze lijst voor een gezinsvakantie Nederland is een vakantie in het Zeeuwse Renesse. Renesse is een echte badplaats in Zeeland, dus ben je op zoek naar een vakantie met strand, dan zit je hier goed. Daarnaast zijn er veel terrasjes, winkels en de bossen van Westerschouwen liggen vlakbij. Leuk is ook dat je voor de kust zeehonden kan zien!. 

Overnachten kan bijvoorbeeld bij Landal Resort Haamstede. Dit ligt op een paar kilometer van Renesse, in Burgh-Haamstede, een dorpje op Schouwen-Duiveland.

Meer opties voor een gezinsvakantie Nederland

Andere ideeën voor een gezinsvakantie Nederland:

gezinsvakantieinspiratie
Commentaar (0)
Commentaar toevoegen