NEMO science museum met kinderen | Review

Kindvriendelijk museum Amsterdam

Techniek en wetenschap, zouden mijn meiden van 6 en 9 jaar dat ook al leuk vinden? Dit weekend bezochten we voor het eerst NEMO, we waren erg benieuwd wat er allemaal te doen zou zijn. Ik deel hoe wij het vonden in het NEMO science museum met kinderen.

Op de website lazen we dat je zelf een raket mag maken en lanceren. Dat leek de meiden wel wat en ze renden er als eerste op af. Met een buisje zelf een raket maken, lanceren en keihard tegen het plafond laten knallen, hoe cool is dat!

Kinderen leren spelenderwijs heel veel in het NEMO. Over de werking van stoffen die we gewoon in het keukenkastje hebben staan, zoals azijn, zout en bakpoeder. Ook is er een gedeelte waar kinderen zelf het water kunnen regelen: een emmertje vullen met regenwater, daarna het water filteren en tenslotte gebruiken om bijv. planten water te geven of drinken te maken.

Onze dag in het NEMO science museum met kinderen

Mijn jongste dochter vond de derde etage het leukst; Elementa. Hier kunnen kinderen spelen en een kunstwerk maken met driehoekblokjes. De optische illusie-kamer was wel echt heel grappig; “kijk mama nu ben ik een keer de grootste”.

Mijn oudste dochter voelde zich helemaal in haar element in het laboratorium van het NEMO, waar ze twee scheikundige proefjes mocht doen. Gehuld in een echte witte laboratoriumjas voelde ze zich een echte stoere laborante. In de eerste proef ging ze onderzoeken hoe een raket werkt en in de tweede proef bekeek ze door de microscoop wat zout doet met een stukje ui.

Ook voor volwassenen zijn er uitdagende experimenten. Ik vond zelf de vierde etage, Humania, erg interessant. Achter een beeldscherm met filmpjes en vragen testte ik mijn mensenkennis. Ik stelde mijn reactievermogen op de proef met de vallende stokjes die ik eigenlijk had moeten zien te vangen. Wie herinnert ze nog van de tv-programma’s? Met je hand op een scanner die je zweetreactie kan meten, kom je erachter op welke beelden je wel emotioneel reageert en op welke minder.

Het personeel is enthousiast en behulpzaam. Ze leggen alles heel rustig uit. Als er iets niet goed gaat met een proefje vinden ze dat juist goed, want zo kun je dingen leren.

Dance Machine

Er is ook een gedeelte voor tieners waar van alles te zien en te beleven is. Mijn dochters zijn nog geen tieners, maar hadden wel de grootste lol met de Dance Machine. De machine registreert je dansmoves en geeft jou en je tegenstander aan het einde een score.

Restaurant en dakterras

In het restaurant bovenop het dak van NEMO hebben we heerlijk geluncht. Aan alles hebben ze hier gedacht; fruitsmoothies, salades, warme en koude gerechten in grote en kleinere porties voor de kids.

Na afloop zijn we nog op het dakterras gegaan voor het uitzicht over de stad met allemaal mooie lichtjes. In de zomer plaatsen ze op zonnige dagen zwembadjes op het terras! Er is veel te zien en te doen in NEMO, we brachten er zes uur door en waren nog niet eens uitgekeken.

Onze indruk van het NEMO

Kortom, een hele geslaagde dag met de meiden gehad waarin we veel geleerd hebben maar ook veel lol hebben gehad. Doe-museum NEMO is leuk voor meiden, jongens, jong en oud. Wij raden dit museum echt aan iedereen aan! Trek er gerust meer dan een dagdeel voor uit, want op dit museum ben je niet snel uitgekeken. NEMO bedankt voor de leuke en vooral leerzame dag!

Koop je kaartje voor dit museum direct online!
Lees over kindvriendelijke musea in Amsterdam

AmsterdamKindvriendelijk museumNoord-Holland
Commentaar (0)
Commentaar toevoegen