ESTA aanvragen: Tips & Tricks

Ga je op vakantie naar Amerika? Dan moet je voor vertrek een ESTA aanvragen. Hoe je dat doet, en waarom het nodig is, leggen wij uit in deze blog.

Als je op vakantie naar Amerika gaat, bijvoorbeeld naar Las Vegas of Florida, dan heb je een ESTA nodig. Wij leggen uit hoe het aanvragen van een ESTA werkt, wat het kost en waar je op dient te letten.

ESTA aanvragen voor Amerika

Als inwoner van Nederland of Belgiƫ val je onder het Visa Waiver Program. Of je nu met het vliegtuig of de boot naar Amerika reist: je hebt een ESTA nodig als je voor zakenreizen of toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen naar Amerika reist. Je kan je ESTA online aanvragen. Verblijf je aansluitend in Canada of Mexico? Deze dagen tellen ook mee bij de 90 dagen.

Reis je voor een ander doel of ga je langer dan 90 dagen op reis? Dan heb je een visum nodig.

De aanvraag

Vraag je ESTA uiterlijk 72 uur voordat je op reis gaat aan. Meestal is de reistoestemming binnen een aantal uur goedgekeurd. Een ESTA vraag je online aan en betalen kan met iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Mastercard, Visacard en eMaestro. De prijs bedraagt ā‚¬ 25, – per ESTA.

Belangrijk als je een ESTA aanvraagt is dat het paspoort moet geldig zijn tijdens het gehele verblijf in de VS.

Bij het invullen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Persoonsgegevens van de aanvragen: neem de persoonsgegevens correct over uit het paspoort. De werkgeversgegevens, het contactpunt of adresgegevens tijdens het verblijf zijn niet verplicht om in te vullen.

Daarna worden er een aantal algemene veiligheidsvragen gesteld over jouw verleden en gezondheid. Deze vragen zijn verplicht om in te vullen. De gegevens zijn vertrouwelijk en ze worden enkel bekeken door de gerechtigde.

Zodra je je eigen gegevens hebt ingevuld kan je ook voor andere personen, bijvoorbeeld gezinsleden, de aanvraag invullen. Iedereen heeft een eigen ESTA nodig, ook een jong kind of een baby.

Belangrijk bij het aanvragen

ESTA staat voor het Electronic System for Travel Authorization. Dit zijn de belangrijkste wetenswaardigheden:

  • Het kleinste foutje in de aanvraag kan er al voor zorgen dat je ESTA niet geldig is: let er daarom goed op dat je je persoonsgegevens juist overneemt. Controleer het voordat je de aanvraag instuurt.
  • De toestemming om naar Amerika te reizen is 2 jaar geldig, of tot je paspoort verlopen is.
  • Tijdens deze twee jaar kan je zo vaak als je wilt naar Amerika gaan, zolang je maar niet langer dan 90 dagen in het land bent.
  • Als je aankomt in Amerika dien je een retourticket te hebben of een doorreisticket.
  • Reis je met de auto, vanuit Canada of Mexico, naar Amerika? Dan heb je geen ESTA nodig. Je vult dan het I-94W formulier in bij de grensovergang.
  • Een ESTA geeft helaas niet de garantie op toelating tot Amerika: de douane kan bij aankomst alsnog bepalen dat je het land niet mag betreden.

Lees ook: visum Australiƫ aanvragen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Keukenhof met kinderen 2024 | Activiteiten en tips

Een van de bekendste uitstapjes van ons land is de Keukenhof, maar is dit...

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Categorieƫn