Eiland vakantie met kind | 11x Mooiste eilanden

Als je mijn blog al een tijdje volgt dan moet het je toch zijn opgevallen: wij gaan graag op vakantie naar een eiland. Ik ben gek op eilanden, als klein kind was dat al zo. In deze blog deel ik daarom 11 bestemmingen voor een eiland vakantie met kind.

Hopelijk mogen we binnenkort weer ‘echt’ op reis, zodat we kunnen genieten van die mooie Zuid-Europese bestemmingen bijvoorbeeld. En zo niet, dan wordt het misschien een vakantie in Nederland of BelgiĆ«! Heb jij al een vakantie geboekt?

Eiland vakantie met kind in Nederland

Wij waren met de kinderen op Texel en Terschelling en dat waren heerlijke korte vakanties. Als ik moet kiezen over welk eiland ik echt nog een keer wil zien, dan kies ik voor Terschelling. Dit eiland is een stuk kleiner dan Texel, maar evengoed is er veel te doen. Er zijn veel leuke restaurants en je fietst zĆ³ het eiland over. Aan de andere kant vond ik het Nationaal Park op Texel ook prachtig. Lees over de kinderactiviteiten op Terschelling.Ā Als kind fietste ik trouwens met mijn ouders over alle Waddeneilanden, via kleine boten gingen we verder naar het volgende eiland.

vakantie Terschelling met kinderen
Terschelling

Eiland vakantie met kind in Europa

Kreta

Onze gastblogger was dit jaar met haar gezin een week op het Griekse eiland Kreta. Ze gingen hierheen voor fijne strandjes, de relaxte bevolking en het heerlijke eten. En dat was precies ook wat ze vonden. Het eiland is best groot, waardoor je het best vooraf bedenkt waar je op het eiland een accommodatie wilt huren. In bijna ieder dorp is een speeltuin te vinden. Lees de tips over Kreta met kinderen. Andere leuke Griekse eilanden voor een vakantie? Denk aan Zakynthos en Corfu.

  • LYTTOS BEACHĀ ligt aan Ć©Ć©n van de mooiste stranden aan de noordkust van Kreta, dat is het strand Analipsi. In dit 5 sterren hotel kan je All Inclusive genieten. Er zijn glijbanen, familiekamers, een speeltuin en miniclub.

Lefkas & Kefalonia

Ook gaaf in Griekenland is een combinatie van de eilanden Lefkas & Kefalonia. Deze eilanden bieden natuur, bergen, cultuur en strand. Verder geniet je ook hier van het lekkere eten en de lieve mensen op de Griekse eilanden. Ideaal aan Lefkas is dat het via een brug is verbonden met het vasteland. Het hoogste punt van het eiland ligt op 1.628 meter. En vaar ook naar het eiland Kefalonia, hier is een berggebied en er zijn mooie stranden.

  • Voor een leuke eilandhop reis naar deze bestemming heeft Voja Travel mogelijkheden, bekijk de reis! Leuk aan reizen met Voja Travel: van jouw reisgelden gaat 40% naar de lokale economie. Met het SGR en het calamiteitenfonds bieden ze je wel alle zekerheid.
Agia Pelagio Kreta
Kreta

Madeira – eiland vakantie met kind

Madeira is een Portugees eiland dat hoog op mijn wensenlijst staat voor een eiland vakantie met kind. Een gastblogger was er wel en deelde haar tips over kinderactiviteiten op Madeira. Madeira staat bekend als het bloemeneiland, maar biedt veel meer dan dat. Er is hele mooie natuur, er zijn mooie stranden, je kan er walvissen spotten en daarnaast kan je er goed wandelen met kinderen.

Je vindt de eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 km ten westen van Afrika. Twee van de vier eilanden, Porto Santo en Madeira, zijn bewoond. Combineer deze eilanden tijdens een vakantie, dat is ideaal. Je gaat naar Porto Santo bekend vanwege de fijne zandstranden. Het eiland Madeira staat obekend om de exotische bloemen die hier in het wild groeien.

Naar Madeira maar het niet zelf regelen?Ā Boek eenĀ individuele gezinsreis bij VojaTravel, deze reis wordt afgestemd op jullie wensen. Madeira is wat Voja Travel betreft de ideale vakantiebestemming, omdat het zoveel te bieden heeft. Je kan een vakantie naar Madeira combineren met andere bestemmingen, Voja Travel adviseert je hier graag over.

Mallorca met kids
Mallorca

Mallorca

Dit Spaanse eiland wordt in de zomer overspoeld door toeristen, waaronder heel veel (zuipende) jongeren. Maar het eiland is echt veel meer dan een party plek. De hoofdstad Palma is erg leuk, tot ‘s avonds laat is er leven op straat. Daarnaast zijn er bergen, natuurgebieden en prachtige dorpjes. En natuurlijk zijn er veel mooie stranden. Bekijk wat je op Mallorca met kinderen doet.

Het eiland Mallorca is Ć©Ć©n van mijn favoriete bestemmingen in Europa, vanwege de veelzijdigheid. Je hebt veel stranden, prachtige natuur, bergen, cultuur, heerlijk eten en leuke steden. De temperatuur is heerlijk, er zijn mooie stranden, de bevolking is erg vriendelijk, tot laat op de avond is het gezellig op straat en je kan er zoveel doen. Enkele andere voordelen van een vakantie op Mallorca met kinderen: het is maar twee uur vliegen en je huurt goedkoop een auto waarmee je het eiland kan verkennen.Ā 

Leuk met kids die houden van dinoā€™s is een bezoek aanĀ Dinosaurusland. Je loopt tussen meer dan 100 levensgrote dinosaurussen, je kan de grotten ontdekken en er zijn wat activiteiten voor de kinderen. HetĀ Castel de BellverĀ is een oud kasteel dat op de top van een heuvel staat. Dit het kasteel en de uitzichten zijn prachtig.

Resort op Mallorca? SPLASHWORLD Globales BouganvillaĀ heeft een groot waterpark bij het hotel. Verder zijn er familierestaurants, zwembaden en natuurlijk de waterglijbanen. Voor kinderen van 5 ā€“ 12 jaar is er een kinderclub en ook is er een speeltuin.

  • Fijne (familie)kamers
  • Splashfactor 9 voor uren fun

Malta

Zuid-Europa,Ā mooi weer, leuke uitstapjes, kindvriendelijke strandenĀ met helder water en kunnen snorkelen? Dat is kindvriendelijk Malta, een mooie plek voor een eiland vakantie met kind! Er is meer dan genoeg te doen op dit eiland, de mensen spreken goed Engels en de medische voorzieningen zijn goed. Onze gastblogger was op Malta met kids en zij raadt aan om een dagje naar het eiland Gozo te gaan.

Valletta is de hoofdstad van Malta en vanwege de leuke straatjes is een uitstapje hierheen de moeite waard. Ga ook naar de Blue Lagoon, helaas is het hier in het hoogseizoen erg druk. Vissersdorpje Marsaxlokk is een van de mooiste plekken op Malta. HetĀ aquariumĀ op het eiland is ingedeeld op thema. Deze staan in het teken van belangrijke locaties in het water rond Malta, zoals de grote haven en de wrakken van eeuwenoude schepen en moderne vliegtuigen in het diepe water. En voor veel gezinnen

Het hoogtepunt is voor velen de ā€˜behind the scenesā€™ tour bij deĀ Playmobil fabriek. Je betaalt een schappelijke prijs en voor de kids is er een kleinschalige speeltuin bij de fabriek. Verder kunnen de kids met alle soorten Playmobil spelen.

SiciliĆ« – Veelzijdige eiland vakantie met kind

Siciliƫ is een veelzijdig Italiaans eiland in de Middellandse zee. Het ligt op 2,5 uur vliegen vanaf Nederland. Het eiland heeft een ontzettend gevarieerd landschap: mooie baaien, wijngaarden, heuvels met olijfbomen en amandelbomen, rotsbergen, bossen en een vulkaan, de Etna. Er zijn veel kindvriendelijke stranden, het eten is natuurlijk fantastisch (ijs, pizza!!) en er zijn veel leuke activiteiten. Lees verder over Siciliƫ met de kids!

Kanaaleilanden

Een bijzondere eiland vakantie met kind vind je op de Kanaaleilanden. Onze gastblogger Judith was met haar man en hun peuter op Guernsey, een van de Kanaaleilanden. Een bestemming dichtbij Nederland, maar toch ook al totaal anders. Voordeel van deze bestemming is dat er Engels gesproken wordt, er is genoeg te doen, je kan mooie wandelingen maken en eilandhoppen is zeker een mogelijkheid.

Op ruim een uurtje vliegen ben je toch al in een heel andere omgeving. En als je niet wilt vliegen rijd je naar Bretagne en stap je op de boot. De eilanden bieden een leuke mix van de buurlanden Frankrijk en Engeland. Je bent op vakantie in een heuvelachtig en groen landschap met slingerweggetjes, er is een grillige kust en toch voelen deze eilanden heel lieflijk aan. De eilanden worden niet overspoeld door toeristen.

Het makkelijkst om goed uit de voeten te kunnen op de eilanden is door een auto te huren. Met 55 kilometer per uur als maximumsnelheid is aan de linkerkant van de weg rijden goed te doen.Huur niet de grootste auto want de straten zijn soms wel smal. Jersey is het grootste Kanaaleiland. Het eiland heeft een heel woest landschap. Prachtig zijn de inhammen, de baaien en de kliffen.

Curacao met kind
Curacao

Eiland vakantie met kind wereldwijd

Curacao

Wij waren met de kinderen op Curacao en het was fantastisch, ik werd echt verliefd op het eiland. Het is dat mijn man het niet ziet zitten om er te wonen, maar anders zou ik emigreren naar Curacao. Curacao is zonnig, heeft prachtige stranden, veel leuke kindvriendelijke restaurants en voldoende kinderactiviteiten. Bekijk wat je kan doen op Curacao met kids.

Kaapverdiƫ

Wij waren met een peuter en een baby op KaapverdiĆ«. Dit is een eilandengroep bij de westkust van Afrika en het was een heerlijke plek voor een eiland vakantie met kind. Ideaal aan deze bestemming is dat je amper tijdsverschil hebt, het is veilig, het hele jaar door is het zonnig en de sfeer is relaxed. Wij waren met de kinderen op Sal, het leukste is natuurlijk om meerdere eilanden te ontdekken tijdens je vakantie op KaapverdiĆ«.

Thaise eilanden – Ruime keus voor een eiland vakantie met kind

Wij waren in de winter van 2017 in Thailand en hebben twee eilanden ontdekt: Koh Lanta en Koh Phangan. Wat was dit een mooie reis en wat hebben wij genoten op de eilanden. Thailand staat natuurlijk bekend om de vele eilanden en wij vonden het te gek om hier op vakantie te zijn. De natuur, cultuur, stranden en het eten maakten het een prachtige reis.

Mauritius

Een mooie eiland vakantie met kinderen naar een bestemming met prachtige stranden, natuur en leuke activiteiten? Ga dan naar Mauritius! Het eiland ligt midden in de Indische oceaan en vanwege de strategische ligging op weg naar AziĆ« is het eiland in het verleden door veel Europese schepen aangedaan. De Nederlanders, Fransen en Engelsen hebben er allemaal hun sporen nagelaten. 

En als wij ons hier in Nederland druk maken over de Elfstedentocht is het in Mauritius tussen de 25 en 28 graden en zonnig. Ook tijdens onze zomer, als het in Mauritius winter is, is het minimaal 22 graden.

Sri Lanka

We kregen de opmerking dat het mooie Sri Lanka nog niet in dit overzicht staat. Onze blogger was hier en schreef erover: “Sri Lanka is klein maar fijn (en dus goed bereisbaar!), maar heeft alles. Prachtige natuur, stranden, mooie treinroutes, leuke steden, een fijne bevolking en heerlijk eten.” Het is een hele mooie en afwisselende bestemming! Leuk ook is dat je Sri Lanka goed kan combineren met een (luxe) verblijf op de Malediven.

Redenen voor een vakantie naar dit land zijn de zon, stranden, vele bezienswaardigheden en de vriendelijke bevolking! Reizigers gaan naar de heilige stad Kandy, de koningssteden Yapahuwa en Anuradapura, grottempels van Dambulla, Leeuwenrots en de ruĆÆnes van Polonnaruwa.

Welke eilanden zou jou graag bezoeken met jouw gezin voor een eiland vakantie met kind?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn