Egypte met kinderen | 15x Uitjes en hotels

Een kindervakantie Egypte is om tal van redenen een aanrader. Zo is het betaalbaar, zonnig en er zijn veel mooie hotels. Wil je op vakantie naar Egypte met kinderen en zoek je een gave vakantie? Wij delen een aantal toffe kindervakanties in dit land. Hierbij leggen wij de focus op hotels met speeltuin, zwembad en/of strand.

Waarom ga je op vakantie naar Egypte met het gezin? Egypte is het land van de eeuwenoude piramides. Het is een betaalbaar land en er zijn veel mooie hotels, ideaal voor een kindervakantie Egypte. Daarnaast is er een prachtige onderwaterwereld en je kan de woestijn in. Naast de vele tips voor kindvriendelijke resorts staan er in dit artikel ook enkele tips voor uitjes.

Kindervakantie Egypte aanbieders

Zoek je een betaalbare kindervakantie, dan zijn deze aanbieders waar je wilt kijken! Er zijn goed betaalbare pakketreizen en de keuze uit hotels en resorts, met en zonder waterpark of all inclusive, is groot.

Corendon

De eerste tip is om te kijken bij het aanbod van Corendon. Zij geven aan dat Egypte één van de meest veelzijdige bestemmingen is, met de indrukwekkende geschiedenis met prachtige bouwwerken als de Sfinx en de piramides van Gizeh. De kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee is een paradijs voor duik- en snorkelliefhebbers.

Pickalbatros Jungle Aqua Park Resort biedt een jungle van zwembaden met waterglijbanen, waterspeel- en waterspuittoestellen. Verblijf hier in een ruime bungalowkamer, er zijn comfortabele faciliteiten en een uitgebreid All Inclusive programma.

  • Fan-tas-tisch waterpark met 35 glijbanen!
  • Volop sport- & ontspanningsfaciliteiten
  • Ruime familiekamers voor het hele gezin

Prijsvrij

En ook bij Prijsvrij zit je goed als je zoekt naar mooie deals voor een kindervakantie Egypte. Zo wordt het Pickalbatros Albatros White Beach beoordeeld met een 9,8! Dit resort ligt direct aan een privézandstrand en biedt 2 zwembaden, aparte kinderbaden met leuke speeltoestellen en een uitgebreide All Inclusive.

  • Diverse (water)sportfaciliteiten en fitness
  • 2 grote zwembaden met zonneterras
  • 4 kinderbaden met leuke glijbanen
Egypte met kinderen waterpark

Leukste hotel Egypte met kinderen

We delen hier alvast een aantal tips voor kinderhotels in Egypte, daarna gaan we door met de activiteiten in dit land. En onderin dit artikel staan nog veel meer tips!

AKASSIA SWISS RESORT & AQUA PARK is ook een aanrader in Egypte met kinderen. Dit hotel bestaat uit Club Akassia en Akassia Beach. Voor gezinnen zijn er familiesuites en er is eenouder-voordeel mogelijk! Met SplashFactor 10, volop actie voor de kids en een huisrif voor de deur.

Egypte met kind aan strand
ALI BABA

Kinderhotel Egypte met baby of peuter

Op vakantie naar Egypte met jonge kinderen, zoals een baby, dreumes of kind van 2 of 3 jaar? Dan zijn deze hotels onder andere aan te raden!

SPLASHWORLD JAZ LAMAYA is bijzonder aan te raden met een baby of kleine kids in Egypte, want er is een Babybedje, buggyverhuur en kinderstoelen. Ook zijn er flessenwarmers aanwezig. Verder is er:

  • Kinderdisco
  • Speeltuin
  • Jazy Kids Club (4 t/m 17 jaar)
Egypte met kinderen

Uitjes Egypte met kinderen

4×4 woestijnsafari, zandsurfen en kameelrijden

Met kinderen vanaf 2 jaar kan je op een hele toffe tour gaan. Je gaat mee met deze 4×4 woestijnsafari en onderweg gaan jullie zandsurfen en kameelrijden. Onderweg zien jullie de watervallen van Wadi El Rayan en de majestueuze Mudawara-bergen.

  • Sandboard-sessie en Kamelen ritje
  • Fotostop bij Mudawara Mountains en Wadi Al Rayan waterval
  • BBQ-lunch in een woestijnkamp

Piramiden van Gizeh, Sfinx, Saqqara & Memphis

Tijdens diverse dagtours kan je de Piramiden van Gizeh, Sfinx, Saqqara & Memphis zien. Bezoek de trappenpiramide van Zoser, het oudste nog bestaande kolossale stenen gebouw van Egypte (2630 v. Chr.). Ook zie je Memphis, de eerste hoofdstad na de vereniging van Opper- en Neder-Egypte in 3100 v. Chr. en bekijk het kolossale standbeeld van Ramses II.

Egypte met kinderen

Waterparken Egypte met kinderen

  • Sharm El Sheikh is een groot waterpark met meer dan 38 verschillende glijbanen en een golfmachine.
  • Makadi Water World is een van de populairste waterparken van Hurghada. Dit is een van de grotere waterparken in Egypte en er zijn 50 waterattracties, zwembaden, een kinderpark en recreatieplaatsen.
  • Jungle Aqua Park is het grootste waterpretpark aan de Rode Zee. Er zijn 35 glijbanen, 14 zwembaden, een verwarmd zwembad, watermeren, parasols bij het zwembad en ligstoelen.

Cruise om dolfijnen te spotten

Tijdens een vakantie in Egypte kan je meegaan met een cruise om dolfijnen te spotten. Tijdens deze cruise vaar je op zee en je kan zwemmen of snorkelen met dolfijnen tussen kleurrijke koraalriffen.

Nationaal Park van Giftun Island

Bezoek het Nationaal Park van Giftun Island. Tijdens een boottocht varen jullie naar verschillende plekken om vissen en koraal te zien en je kan zwemmen met dolfijnen. Op het witte zandstrand kan je leuke watersporten proberen, zoals de bananenboot en zeebank.

Semi-duikboot Sea Scope

Een tour met de semi-duikboot Sea Scope duurt zo’n 2 uur. Onderweg ontdek je de fascinerende onderwaterwereld van de Rode Zee. Onderweg zie je kleurrijke vissen, riffen en koralen. Daarnaast kan je ook gaan snorkelen

Vakantie Egypte

Het is ongeveer 5 uur vliegen naar dit land. Vliegtickets koop je bij Skyscanner of bij TUI Fly!

In de zomermaanden is een bezoek misschien geen goed idee, omdat het dan richting de 40 graden wordt. Het voor- en najaar zijn mooie momenten voor een vakantie.

Lonely Planet Egypt is de meest uitgebreide gids voor Egypte, is perfect voor zowel het verkennen van de belangrijkste bezienswaardigheden als het nemen van minder bereisde wegen.

Dat waren ze, onze tips voor een vakantie in een kinderhotel in Egypte! Egypte staat in de lijst van verre bestemmingen met geen (amper) tijdsverschil. Meer van zulke tips lezen? Eerder deelden wij tips voor kindvriendelijke hotels op Tenerife.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën