De Scheg | Zwemmen en schaatsen met kids

Anouk en haar zoon Mels (10 jaar) probeerden dit weekend het zwembad van De Scheg in Deventer. Eigenlijk waren ze net te vroeg: vanaf 10 oktober is de ijsbaan van De Scheg in Deventer weer geopend, en vanaf dat moment kan je beide activiteiten combineren.

Het zwembad van de Scheg is een biedt veel mogelijkheden om te zwemmen met kids van verschillende leeftijden. Er zijn verschillende zwembaden, glijbanen en water-speeltoestellen. Daarnaast is er een stroomversnelling die buiten doorloopt, een bubbelbad en er zijn welnessmogelijkheden.

De Scheg met kinderen

Mijn zoon kwam eigenlijk maar voor één ding: de wildwaterbaan. Het is een 80 meter lange wildwaterbaan. Ontelbaar veel keer zijn we hier vanaf gegaan, en de laatste keer was net zo leuk als de eerste keer.

Op deze zondag was de baan geschikt voor iedereen, maar soms zijn er ook momenten dat de baan harder gaat. Op die momenten is de baan alleen open is voor grotere kinderen en volwassenen. Deze momenten worden goed aangegeven.

Naast de wildwaterbaan ligt een steile, brede glijbaan waar je samen heel snel vanaf gaat. Ook is er een lange glijbaan met allerlei lichteffecten. Voor peuters en kleuters is er een apart gedeelte met onder andere een kleine glijbaan.

Extra activiteiten

In het zwembad De Scheg worden ook extra activiteiten georganiseerd. Wij zagen een clown die met de kleine kinderen een soort aquarobics deed. En even later, zonder clownspak , organiseerde hij een wedstrijd ‘lepels’ opduiken voor de grotere kinderen. Mijn zoon deed enthousiast mee, en hij had aardig wat moeite om de lepel op 2.60 diepte op te duiken. Een uitdaging!

IJsbaan De Scheg

Pal naast het zwembad ligt de ijsbaan. Er is een 400-meter-baan en een ijsplein voor de beginners.

Je kunt een gecombineerd kaartje kopen voor het zwembad en de ijsbaan. Leuk is dat IJshockey is toegestaan, als er een activiteitenbegeleider van De Scheg aanwezig is.

De ijsbaan is van 10 oktober tot eind maart 2021 geopend. Je kan er schaatsen huren om vrij te schaatsen, maar je kunt ook schaatsles nemen.

De Scheg is echt een leuke plek voor een dagje zwemmen en/of schaatsen met de kinderen. Wij hebben er een middag plezier gehad. Bekijk alle info op de website!

Meer tips voor Overijssel?

Overijssel
Commentaar (0)
Commentaar toevoegen