Dagje Volendam met kind | 5x Kinderuitjes

Je gaat naar Volendam met je kind of je gezin en je wilt weten wat er te doen is! Wij wonen in de buurt van Volendam en komen er regelmatig met de kinderen. Ik deel daarom 3 activiteiten voor een dagje Volendam met kind.

Dit doe je tijdens een dagje Volendam met kind

1. Ga varen!

In de haven van Volendam stap je op de boot naar Marken. Dit is een ontzettend leuke ervaring, ook voor je kind. De overtocht duurt ongeveer een half uur, daarna kan je het eiland Marken ontdekken. Je vaart over de Gouwzee naar Marken. Dit is een schiereiland en heeft een hele bijzondere sfeer. Vervolgens kan je met de boot weer terug, of je pakt de bus naar Monnickendam. Lees daarvoor mijn tips over Monnickendam met kinderen.

Haven van Marken

2. Het strandje en het Slobbeland

Als het een mooie dag is, dan gaan de Volendammers graag naar het slobbeland. Dit is een recreatiegebied. Er zijn speeltoestellen aanwezig en er is voldoende ruimte voor je kinderen om rond te rennen. Het gebied ligt aan het water. Wil je liever met je kinderen naar een strandje, dan zit je even verderop bij het Marinapark goed.

3. Ga naar een leuk café

In en om Volendam zijn een aantal leuke en ook kindvriendelijke cafés en daar wil je zeker heen tijdens een dagje Volendam met kind. Ga bijvoorbeeld bij een van de cafés aan de haven zitten, waar je veel andere toeristen maar ook locals treft.

Dan heb je in Overleek, op fietsafstand van Volendam, theetuin Overleek. Super kindvriendelijk en leuk om te combineren met het huren van een fluisterboot bij ze. Onderweg kom je in Katwoude langs eetcafé De Zeilhoek, dat prachtig is gelegen aan het water.

4. Ga op de foto in klederdracht

Deze tip mag natuurlijk niet missen. Het is ontzettend toeristisch, het gaat heel snel en je voelt je wellicht een beetje opgelaten. Op de foto in klederdracht hoort zeker bij je bezoek aan Volendam met kids. Op de Dijk kan je bij een fotozaak deze foto laten maken.

Lees ook: alle tips voor een bezoek aan kindvriendelijk Volendam

Noord-HollandVolendam
Commentaar (0)
Commentaar toevoegen