Chiang Mai met kinderen | 11x Uitjes

Chiang Mai met kinderen in prachtig Thailand: waarom ga je hierheen met het gezin en wat is er te doen? Een van de gastbloggers van Reistipsmetkids was er en deelt haar ervaringen.

Chiang Mai is een stad met een ommuurd, historisch centrum. Je vindt hier veel winkels en restaurants. Tegelijkertijd is de natuur dichtbij, waardoor je stad en actievere activiteiten makkelijk combineert. Vanwege de lagere prijzen dan in het zuiden van Thailand, en het prettige klimaat en de goede sfeer, is het een fijne plaats om te verblijven.

Het leuke aan Chiang Mai is ook dat je zowel de mooie en culturele stad kan bezoeken als de jungle in de omgeving! Ga op een korte jungle trekking met het gezin, mountainbiken in de bergen of ziplinen. Er zijn veel mogelijkheden voor actieve gezinnen.

Naar Chiang Mai en Thailand met kids? Met de individuele, 20-daagse reis ‘Thailand van noord naar zuid met wilde dieren en strand’ ben je er zeker van dat je Ć”lle hoogtepunten van dit bijzondere land van de glimlach ontdekt! Van Chiang Mai in het noorden, de hoofdstad Bangkok en de tropische stranden in het zuiden.

Onze week in Chiang Mai met kinderen

In Chiang Mai hebben we weinig moeten plannen aangezien de vrouw van mijn vader de ideale gids was daar. In de stad is het heel leuk om gewoon eens door de straten te wandelen, als we moe waren dan namen we gewoon de tuktuk richting het hotel terug.

We vertrokken 14 februari en we bleven tot en met 20 februari in Chiang Mai. Vanaf Zaventem hadden we een directe vlucht naar Bangkok en aansluitend stapten we op een binnenlandse vlucht naar Chiang Mai. Het vliegen met kinderen ging super.

Chiang Mai met kinderen

Doen in Chiang Mai met kinderen

We zijn ook eens een dag naar de olifanten geweest. Heel tof voor de kinderen maar ik denk dat dit park nog beter is om te genieten van de olifanten. Wij waren te laat om te reserveren dus wees op tijd als je dit wil doen! (Let er voor het bezoeken van een dierenpark op dat het een diervriendelijk park is!)

Chiang Mai met kinderen

Tempels

Tempels bezoeken is toch ook wel een must dus wij bezochten Doi suthep. Deze tempel is de meest gekende van Chiang mai, met de 300 treden.

Voor mij was de mooiste van allemaal de Wat Ban Den. Het is hier niet toeristisch en er is een heel rustige sfeer, waardoor het mijn favoriete tempel is.

Chiang Mai met kinderen

Night Safari

De Night Safari is ook een aanrader met kinderen. Je kan er de giraffen eten geven en het is een heel groot park met diverse ervaringen en allerlei soorten dieren. Zeker een aanrader om te bezoeken als je in Chiang Mai met kinderen bent. (Website)

Night Bazaar

Night Bazaar en Sunday walk street is ook wel tof. Je ziet hier een overvloed aan kraampjes en prulletjes waar de kindjes lichtjes gek werden van alle spulletjes. We hebben een massage laten doen en hier hebben we allemaal van genoten.

Chiang Mai met kinderen – Jungle Trekking

Reis je naar Chiang Mai, dan zou je op een Jungle Trekking kunnen gaan. Er is bijvoorbeeld deze trekking van 2 dagen voor gezinnen, van 333Travel. De trektocht is niet te zwaar en mede dankzij de ervaren gidsen zeer geschikt voor gezinnen. Ga van de gebaande paden af en kom tijdens de trektocht door de jungle van alles te weten over de prachtige flora en fauna van Noord-Thailand en over de bergvolkeren die wonen in de uitlopers van de Himalaya!

Deze trekking is inclusief:

  • Transfers per truck van en naar Chiang Mai
  • Overnachting bij een bergstam
  • Engelssprekende gids
  • Maaltijden
Junglefietsen

Meer tips Chiang Mai met kinderen

Een andere gave activiteiten rondom Chiang Mai met kinderen is om te gaan rodelen. Bij het Pong Yang Adventure Park Experience zijn er allerlei gave activiteiten mogelijk. In een karretje van de rodelbaan afgaan, schommelen op een grote schommel of fietsen over een koord.

  • Is het een regenachtige dag, dan is het fotomuseum Art in ParadiseĀ een leuk uitje met de kids. We schrijven wel fotomuseum maar het is eigenlijk een plek waar je zelf allerlei toffe foto’s kan maken.
  • Het Nong Buak Hard Public Park is een ruim en mooi onderhouden park. Ideaal is de vrij grote speeltuin hier. (Google Maps)

Het waterpark Grand Canyon is het grootste opblaasbare waterpark in Chiang Mai. Er is een gigantisch drijvend aquapark, een gigantische glijbaan, een kinderzone, een drijvende trampoline en een zipline. Voor kinderen tussen de 90 centimeter en 1.20m zijn er kindertickets.

The Empress Premier Chiang Mai

Kindvriendelijk overnachten Chiang Mai

In Chiang Mai verbleven we in een klein hotel in het stad zelf. Dit hotel had daardoor een ideale ligging en ik raad andere gezinnen ook aan om in Chiang Mai te verblijven. Chiang Mai met kinderen bezoeken? Er gaan geen pakketreizen naar Chiang Mai toe, dus je boekt hier losse overnachtingen voor weinig geld.

Dit zijn dit enkele fijne accommodaties:

Wil je goed betaalbaar verblijven en maakt luxe je niet zoveel uit? Boek dan een vierpersoonskamer bij Tamada House.

The Empress Premier Chiang Mai is een 5-sterren hotel en heeft luxe kamers, een restaurant, buitenzwembad, fitnesscentrum, bar, een gemeenschappelijke keuken en gratis WiFi in alle ruimtes.Ā 

Chiang Mai met kinderen | Praktische informatie

Chiang Mai ligt ongeveer 700 kilometer ten noorden van Bangkok. Je bereikt deze stad via bus, trein of vliegtuig. Met de nachttrein ben je ongeveer 13 uur onderweg: ook met kinderen is dit goed te doen. Reserveer wel vooraf je ticket + ligplaats. Je kan er ook voor kiezen om vanuit Bangkok te reizen naar Ayutthaya en dan vanaf daar op de nachttrein naar Chiang Mai te stappen.

Je kan zelf de vakantie samenstellen naar Thailand met kinderen. De vliegtijd naarĀ ThailandĀ met een rechtstreekse vlucht is ongeveer 11 uur en zijn beschikbaar vanaf ongeveer ā‚¬ 400, – per persoon, afhankelijk van het moment dat je boekt en in welke periode je reist. Via Skyscanner kan je tickets bekijken van alle maatschappijen en zie je de goedkoopste mogelijkheden.

  • Ga voor advies over inentingen naar de GGD. Malaria komt voor in sommige gebieden. Hepatitis A en DTP worden aangeraden.

Boek je de rondreis door Thailand zelf? Op de website 12goAsia zie je wat de handigste reisroute is tussen 2 plaatsen en je boekt de tickets direct (boot, bus, trein en vliegtuig).

Lees ook:

Rondreis Thailand

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Keukenhof met kinderen 2024 | Activiteiten en tips

Een van de bekendste uitstapjes van ons land is de Keukenhof, maar is dit...

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Categorieƫn