Chamonix met kinderen | 11x Uitjes + Familiehotels

Op de plek waar Zwitserland, Italiƫ en Frankrijk elkaar raken ligt Chamonix. Deze Franse gemeente, aan de voet van de Mont Blanc, is een fijne plek voor een bergvakantie of juist een tussenstop. Wij delen wat er te doen is in Chamonix met kinderen en Les Houches en waar je overnacht!

Chamonix ligt op 1035 meter hoogte bij het Mont Blanc en dit is dƩ plek voor bergsport in de Alpen. Niet alleen voor zeer ervaren sporters is dit een goede bestemming, ook voor een eerste bergvakantie met het gezin kan je hier prima terecht. Wel goed om te weten: een vakantie in Chamonix is duurder dan een vakantie in veel andere plekken in Frankrijk.

Verblijf je hier langer, dan is het de overweging waard om in de plaats Les Houches te overnachten in plaats van in Chamonix. Het nabijgelegen Les Houches staat bekend als bijzonder gezinsvriendelijk en heeft het label “Famille Plus” gekregen!

Chamonix met kinderen

Wintersport Chamonix met kinderen

Chamonix en ook het aangrenzende Les Houches lenen zich goed voor een wintersportvakantie in Frankrijk. In het dorp zijn veel winkels, restaurants en terrasjes en natuurlijk is er piste. Er is bijna 200 kilometer aan piste, van groen tot en met zwart.

Voor wintersport met kinderen wordt Les Houches aangeraden boven Chamonix! Op ongeveer 200 meter van het dalstation is er een kinderland en een crĆØche voor kinderen vanaf 3 jaar. Op deze officiĆ«le pagina lees je alle info over skilessen in dit gebied. Voor kinderen is hier onder andere:

  • Magisch tapijt/people mover
  • Liften voor kinderen
  • Ski kleuterschool
  • Skischool voor kinderen
ROCKY POP

Vakanties wintersport Les Houches

ROCKY POP ligt centraal in het skigebied Les Houches en op slechts 5 minuten van het centrum van Chamonix. Je staat dus zo op de pistes.

  • Centraal in Les Houches
  • Ideaal voor families
  • Veel wintersportactiviteiten

Verblijven kan bijvoorbeeld bij de RĆ©sidence MGM le Cristal de Jade in Chamonix. Je verblijft in charmante, authentieke appartementen metĀ high qualityĀ decoratie.Ā Ook is er een verwarmd infinity zwembad, sauna, jacuzzi en hamam.

Doen in Chamonix met kinderen

Er is een netwerk aan bergliften en treinen waarmee je de bergen in kan gaan. De kabelbaan naar de Aiguille du Midi (3842 meter) is de bekendste hiervan. Je reist eerst naar Plan de lā€™Aiguille en met een tweede lift reis je richting de top met een museum, restaurant en uitzichtsplatform.

Een bijzondere ervaring in de bergen is een tandemparaglidingvlucht. Vanuit de lucht geniet je van het adembenemende uitzicht op Le Brevent en Chamonix. Dit is een vlucht van zo’n 15-30 minuten, natuurlijk onder begeleiding van een professional.

Canyoning met onder andere abseilafdalingen, sprongen en natuurlijke waterglijbanen kan een stukje buiten Chamonix met kinderen op twee locaties.Ā De activiteitenbedrijven die dit aanbieden brengen je naar de locatie. Dit is meestal mogelijk tussen mei en september, als het weer het toelaat.Ā 

Frankrijk

Er zijn de bowlingbanen in Cham Sud met daarbij ook pooltafels, tafeltennis, tafelvoetbal, arcadespellen en een kleine indoor minigolfbaan.

Meer kinderactiviteiten

Je kan ook indoor gaan klimmen. De indoor klimhal Mont Blanc EscaladeĀ ligt in Les Houches en is het hele jaar geopend. Er zijn meer dan 100 routes naar het dak, variĆ«rend van 16 tot 21 meter hoogte.

Parc de MerletĀ in Les Houches is meer een natuurreservaat dan een dierentuin. Er leven hier acht wilde diersoorten die vrij rondlopen.

Chamonix Leisure Park in Les PlanardsĀ is een speelgebied met twee speeltuinen en ook een rodelbaan die geopend is in de zomer en winter. Deze is toegankelijk met kinderen vanaf 3 jaar. Ook is hier een Avonturenparkdoor de bomen.

HetĀ Kid’s Arbre AventureĀ in Les Houches is een klimpark voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar.

Le Paradis des Praz is leuk om met jonge kinderen naartoe te gaan, dat kan het hele jaar door. Dit ligt aan een kleine rivier en er is een buitenspeeltuin voor kinderen (van 2 tot 7 jaar oud), in de zomer zijn er pony’s en er is een minigolf.

Bij het Richard Bozon leisure centre is in de zomermaanden een buitenbad geopend, dat betekent zwemmen met uitzicht op de bergen!

Kindervakanties | Chamonix met kinderen

Premium residentie La Ginabelle heeft een verwarmd binnenzwembad, een fitness en een Deep NatureĀ® Spa. Er zijn appartementen met meerdere slaapkamers en ook voor een verblijf met jonge kinderen zijn deze geschikt.Ā 

Residentie La RiviĆØre ligt vlakbij de autovrije promenade met winkels en recreatievoorzieningen en ook op 300 meter van de cabinelift Aiguille du Midi. Er zijn appartementen met 1 slaapkamer.

Les Campanules ligt in het dorpje Les Houches, op 5 minuten rijden van de skipistes. Er zijn kamers met een gemeubileerd balkon en uitzicht op de Mont Blanc-bergketen of het omliggende bos. Tegen een toeslag is een spa met een sauna, hammam, fitnessruimte en loungeruimte beschikbaar. Er is een speeltuin.

Bereikbaarheid Chamonix

Verder lezen? Lees over een gezinsvakantie in de Savoie en over Serre Chevalier of ga op een bergvakantie naar Zwitserland.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn